Unirea face instrucție pe CFR cu Mama Mia: 0-3. GALERIE FOTO

Ceea ce n-a izbutit la debutul în Liga 3, să câștige, remizând 2-2 acasă cu CS Millenium Giarmata, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a reușit în schimb vineri de la ora 17 lângă Gara de Nord a Timișoarei, în etapa a doua de campionat, pricinuindu-le roș-albilor al doilea eșec din ediția 2016/7 în eșalonul trei: CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Unirea Alba Iulia 0-3 (0-1).

Primul joc oficial din noua stagiune pe arena de la Gara Mare s-a soldat pentru trupa lui Cosmin Stan cu o usturătoare înfrângere în faţa tinerilor din Alba Iulia, care au controlat jocul în majoritatea timpului, mai puțin în ultimul sfert de oră, care a aparţinut timişenilor, având însă și un avantaj numeric de 2 jucători, nefructificat însă.

Așadar un duș foarte rece pentru vicecampioana seriei din 2014 și 2015, precum la prima apariție acasă și din trecuta stagiune, când ceda tot la 3 goluri diferență și tot pe CFR în runda inaugurală, și tot unor ardeleni din Alba, 2-5 cu Metalurgistul Cugir, în vreme ce gruparea apărută peste vară la nivelul eșalonului al treilea, AFC Unirea 1924, a adăugat un triumf la zero în deplasare unei remize cu goluri acasă.

Într-adevăr, fotbalul din Alba Iulia n-a figurat în ultimele campanii la nivelul Ligii 3, CS FC Unirea 2006 aruncând prosopul în noiembrie 2012 în cadrul seriei vestice a eșalonului doi, fără a mai continua în returul respectivei ediții și rămânând de căruță în ierarhia seriei, a 13-a și ultima, însă iată că politica federală permisivă a înlesnit în această vară apariția unor noi cluburi în divizia a treia, momentan cu efect favorabil pentru Unirea.

Mama Mia, a zecea în stagiunea precedentă dar și penultima dintre cele șapte formații care continuă și în noul sezon în aceeași C4, a pierdut prima dintre cele 3 apariții la rând pe CFR, următoarele fiind marți și vineri, săptămâna viitoare, în Cupa României dar și în etapa a III-a de campionat, cu ACS Industria Galda respectiv CS Millenium.

Chiar încă din primul minut oaspeţii puteau deschide scorul prin atacantul Sebastian Culda, plecat nestingherit spre poartă, la o pasă în adâncime a lui Crăciunesc, dar şutul acestuia de la 10 metri a fost reţinut în doi timpi de celălalt Culda, dintre buturile timișenilor.

În minutul 11 însă, Selagea a fost faultat în careu de Filip, care a văzut şi cartonaşul galben, iar arbitrul, în mod corect, a dictat lovitură de la 11 metri, transformată cu siguranţă tot de Ciprian Selagea: 0-1.

Până la pauză Lasconi a văzut şi el un cartonaș galben în minutul 20 iar Matei în minutul 31, după care o mare ocazie de 0-2 a irosit-o Ştef în minutul 41, scăpat singur pe flancul drept, de unde a trimis balonul spre colţul lung și toată asistența a văzut… gol, dar Sturz a respins de pe linia porţii.

În mitanul secund, în minutul 50, Ştef a văzut cartonașul galben pentru un fault asupra lui Matiş, iar un minut mai târziu Matei a primit al doilea cartonaș galben şi a fost eliminat în urma unei intervenții neregulamentare asupra lui Dumiter, la 20 de metri lateral dreapta, lovitura liberă rămânând fără rezultat.

Zurbagiu a fost aproape de egalare în minutul 53 dar portarul a respins în corner şutul acestuia de la 10 metri iar Sturz a prins și el un şut de la 17 metri, însă din nou goal-keeper-ul ardelenilor a respins în corner, 3 minute mai târziu.

După aceste două ocazii ale gazdelor va fi însă 0-2, în minutul 65, când Lasconi, cu latul, a trimis în plasă din apropiere la o centrare de pe flancul drept a lui Crăciunesc, lansat de Ștef, după care și Rebenciuc, în minutul 72, a primit un cartonaș galben din partea arbitrului pentru un fault asupra lui Dup, noul intrat.

O mare ocazie am consemnat în minutul 76, când Matiş, de la 9 metri, perpendicular cu poarta, a şutat peste transversală. În schimb oaspeţii au reuşit și golul trei, în minutul 80, prin Sebastian Culda, cu un şut pe jos de la 16 metri lateral stânga, în dreapta portarului timişean. Autorul golului a primit însă şi el cartonaşul roşu pentru un fault inutil la centrul terenului, foarte puțin mai apoi, cu nouă minute înainte de final.

Chiar dacă s-au indicat cinci minute de prelungiri, gazdele nu au putut face nimic în sensul golului de onoare şi au părăsit terenul învinse la un scor de forfait.

*

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: 12. Alin Culda (cpt.) – 21. Ovidiu Filip, 5. Dinu Rebenciuc, 6. Costel Zurbagiu, 22. Ciprian Sturz, 11. Adrian Ciobanu, 8. Mihai Stancu (min. 55, 17. Alin Pricop), 7. Andrei Dumiter, 10. Zoran Radu, 16. Jairo Aquino (min. 63, 15. Junior Ponce), 9. Claudiu Matiş (min. 83, 20. Dragoş Croitoru).

Antrenori: Cosmin Stan şi Mihăiţă Hromei.

Pe bancă: 1. Alex Ciui, 2. Marius Ştrango şi 19. Alexandru Albert.

A lipsit Marius Toma, suspendat pentru trei etape de la meciul de Cupa României din prima fază.

AFC Unirea 1924 Alba Iulia: 12. Cătălin Suciu – 13. Paul Rodean, 8. Dan Crăciunesc (min. 87, 7. Darius Schiau), 4. Mircea Oprea, 20. Ştefan Mardare, 2. Adrian Matei, 14. Bogdan Goguţa (min. 90+2, 3. Adrian Onaca), 19. Bogdan Ştef (min. 66, 5. Denis Dup), 17. Sebastian Culda, 10. Ciprian Selagea (cpt.), 11. Daniel Lasconi (min. 90+4, 15. Narcis Rus).

Antrenor: Radu Andone.

Pe bancă: 1. Andrei Petric, 9. Andrei Sulea şi 6. Radu Scrob.

*

La cald…

Cosmin Stan (antrenor Becicherecu Mic): ”Felicitări oaspeţilor de azi, care ne-au dat o lecţie de fotbal, şi arbitrilor, care au fost indubitabil de corecţi. Cred că cuvintele sunt de prisos iar rezultatul putea fi mult mai drastic. Trebuia să pierdem la un scor mult mai mare după cum s-au desfăşurat ostilităţile. Cred şi sunt sigur de asta, că până în momentul de faţă, astăzi am primit cea mai mare umilință din cariera mea de antrenor şi cred că cu asta am spus tot…”

Radu Andone (antrenor Alba Iulia): ”O victorie mare pentru noi, foarte muncită, cu mult sacrificiu, și vreau să le mulţumesc băieţilor mei pentru jocul de astăzi. Din păcate am luat două cartonaşe roşii astăzi, din greşeli copilăreşti, pentru care un arbitru corect nu te iartă. Vreau să felicit adversarul pentru fair-play-ul de care au dat dovadă şi mă bucur pentru acest rezultat pe care sincer nu l-aş fi crezut”.

Au arbitrat: Denis Haidiner – Radu Pascu şi Nicolae Tătar. Observatori: Silviu Mocanu şi Daniel Scridon.

Tot astăzi, în C4, ACS Poli Timişoara II – CNS Cetate Deva 5-1 (2-1; Drăghici (3), Pădurariu 16, Velcotă 50, Popan 83 și 90+2 / Velici 17), Naţional Sebiş – CSM Şcolar Reşiţa 1-0 (Suciu 41) și Pandurii II Târgu Jiu – UTA Bătrâna Doamnă II 0-3 (0-2): Wild (16), Ignea (31), Ghergar (60).

Sâmbătă 10 septembrie, de la ora 17, se joacă în etapa a II-a Millenium Giarmata – CSM Lugoj, Industria Galda – Gloria Lunca Teuz Cernei și Performanţa Ighiu – Ripensia Timişoara.    Rezultatele, ierarhia și programul etapei viitoare, a III-a, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: