Unirea – Ghiroda 3-3, întârziat de protest. Bura: ”Grupul a hotărât să lansăm un SOS”. Căprărescu: ”N-am înțeles de ce-a dat minge de arbitru”. FOTO

0-1, 1-1, 1-2, 3-2, 3-3, astfel a curs ceea ce avea să devină a 16-a remiză din actuala ediție a Diviziei D Timiș în 16 etape, dar doar a doua de 3-3 în acest tur de campionat, prima consemnându-se tocmai runda trecută, la Ciacova, în Progresul – Arsenal Flacăra Făget. Astăzi, după ora 14, autor al acestui draw în deplasare cu goluri multe a fost tocmai liderul ligii a patra timișene, care a abordat ieșirea pe Aranca prin a pune mai întâi în scenă un protest.

Unirea Sânnicolau Mare – ACS Ghiroda s-a încheiat așadar 3-3 (1-2) prin golurile marcate pentru fruntașii în galben-albastru de Alexandru Baranyi în minutul 9, din lovitură de la 11 metri, prin care deschidea scorul, și Sebastian Budur, care a preluat din nou conducerea în minutul 38 dar a şi egalat la trei în minutul 88, respectiv pentru gazde de Andrei Cărpinişan, autor a două egalări, în minutele 10 şi 66, și Angelo Olteanu (min. 74).

Jocul a început cu o întârziere de 15 minute, motivul fiind conferit de nemulţumirea oaspeților vizavi de neplata salarială de circa 5 luni. Dar cu toate că a rămas cu buzunarele goale, fără nici un şfanţ, echipa de pe primul loc şi-a făcut datoria iar cu o etapă înainte de finalul turului și-a asigurat titlul neoficial de campioană de toamnă. S-a păstrat și un moment de reculegere în memoria fostului internaţional Daniel Prodan, trecut în nefiinţă prea repede, la numai 44 de ani.

Nu a fost să fie o victorie pentru liderul ligii a patra, după ce în urmă cu câteva luni ACS Ghiroda se impunea la limită pe arena sânmiclăușeană ”Gheorghe Biaș” în finala fazei județene Timiș a Cupei României, de această dată încheindu-se 3-3.

Vizitatorii au controlat în general jocul dar chiar dacă au condus de două ori, s-au trezit mereu egalaţi și chiar şi conduşi cu 3-2, până cu două minute înainte de final. Până atunci, în minutul 55 s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului, la scorul de 1-2, când Cărpinişan a scăpat singur spre poarta liderului, a intrat în careu și a fost luat cu fulgi cu tot de portarul Dubou, care şi-a dărâmat până şi un coechipier, pe Firuţ, mingea ieşind în aut. Deși întreaga asistență a văzut faultul bun de o lovitură de la 11 metri, arbitrul a ezitat câteva secunde bune şi a acordat… minge de arbitru, iar după alte zece secunde a solicitat… repetarea mingii de arbitru. Trebuia de fapt acordată lovitura de pedeapsă pentru gazde, în spiritul și litera regulamentului, dar și în favoarea corectitudinii…

Chiar și așa, trupa lui Nicolae Căprărescu, întâlnind echipa momentului în liga a IV-a, a reuşit să întoarcă rezultatul după pauză, înaintea ultimului sfert de oră, și a trecut de puțin pe lângă victorie, evaporată cu două minute înainte de final, amfitrionii fiind egalaţi atunci de Budur, care a reuşit ”dubla”.

Prima clasată a smuls astfel un punct pe final în vestul județului Timiș, ceea ce reprezintă al doilea draw al trupei din Ghiroda, care mai contabiliza un punct similar și în estul județului, la Făget, 4-4 în chiar prima rundă. A fost de fapt doar pentru a treia oară când fruntașii nu s-au impus în deplasare în acest tur.

Este pentru a treia oară în acest tur și ca Unirea să nu piardă 3 etape la rând respectiv a doua oară când seria pozitivă a fost compusă din două victorii și o remiză, draw-ul survenind acum după succese, spre deosebire de secvența din rundele 3-5, și anume 0-0, 2-0, 2-0. Gazdele încheie așadar aparițiile pe teren propriu din toamnă cu bilanțul acasă de 4 victorii, o remiză și 3 eșecuri, mai semnificativ fiind că au stopat seria de 6 succese a primei clasate.

Deschiderea de scor a survenit cu toată opoziția portarului Marius Sitaru, dar Alexandru Baranyi a fost cel creditat cu golul de 0-1, în minutul 9, din penalty, când balonul șutat de la 11 metri a ”dansat” sub goal-keeper și în preajma acestuia și a liniei porții, scurgându-se spre plasă după ce apărătorul buturilor l-a atins în ultimă instanță cu cotul. Și cel de-al doilea gol al oaspeților din prima parte, semnat de Sebastian Budur în minutul 38, a urmat tot unei faze fixe, un corner.

*

Unirea: Sitaru – Uzun (cpt.), Florescu (min 65, Crişan), Bataneaţ, Oancia, Galu (min 73, Nagy), Bizău (min  85, Dima), Costea (min 46, Stoianov), Olteanu, Manoliu, Cărpinişan.

Antrenor: Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Timiş, Pânzaru, Cozma.

Ghiroda: Dubou – Mancaş, Firuţ (min 73, Plopeanu), Gavriluţă, Damian (min 86, Mureşan), S. Budur, Gaidoş, Pătraşcu (cpt.), Centea (min 55, Miheţ), Dochiţa (min 62, Naidin), Baranyi.

Au arbitrat: Răzvan Drăgoi – Călin Cimponeriu şi Raul Ghiciulescu. Observatori Zaharie Ciev şi Nicuşor Tanasoglu.

*

Nicolae Căprărescu, antrenor al Unirii jucând în portocaliu-negru, a spus: ”Mă bucur de acest rezultat reuşit de băieţii mei, care cu puţină atenţie puteau şă și învingă liderul. Am întrat cu trac la începutul meciului, ştiind faptul că întâlnim o echipă foarte bună, care a înregistrat scoruri de 7, 8, 9 la zero. Au jucători cu mare experienţă, având un grup omogen. Am primit repede golul din 11 metri, dar am reuşit să trecem peste acest handicap, și după ce am fost conduşi cu 1-2. După pauză, schimbările efectuate au dat roade şi am reuşit să mai marcăm două goluri. Am făcut pressing asupra adversarului şi ne-am creat alte trei situaţii de unu la unu cu portarul advers, pe care le-am ratat cu nonşalanţă. Am reuşit să egalăm și chiar să şi conducem cu 3-2, plus că am avut un 11 metri neacordat, și nu am înţeles de ce a dat minge de arbitru. Doar lipsa de experienţă a juniorilor mei a făcut diferenţa şi ne-a privat de o mare surpriză. După opinia mea, ar fi păcat să dispară o echipă aşa de bună cum este Ghiroda, dar decizia le aparţine autorităţilor locale. După cum am înţeles, nu au primit salariile de vreo 5 luni şi ar fi păcat să dispară peste noapte, mai ales că sigur vor încheia turul pe locul unu”.

Vlad Bura, antrenor al liderului ACS Ghiroda, a explicat: ”Chiar dacă am condus jocul în mare parte, ne-am relaxat după ocaziile mari pe care le-am avut şi când nu dai gol, atunci primeşti. Ne-au dat goluri pe nişte contraatacuri, ne-au surprins pe contraatac, dar până la urmă eu cred că este un rezultat echitabil. În condiţiile în care ne desfăşurăm noi activitatea în ultimul timp, e un rezultat care până la urmă ne asigură fotoliu de lider de toamnă. Despre protest, grupul a hotărât să tragem un semnal de alarmă întrucât situaţia financiară lasă de dorit. Sunt jucători care nu au primit de patru-cinci luni salariile şi este foarte greu pentru ei, căci mulţi dintre aceştia au familii, iar peste o lună vin sărbătorile de iarnă. Pentru a putea construi în fotbal la nivelul pe care ni-l dorim noi la Ghiroda, trebuie să avem echipe de copii şi juniori foarte bune, cărora să le putem oferi toate condiţiile, propice sportului de performanţă, şi să reuşim să trecem de situaţia dificilă pe care o parcurge echipa de seniori. Trece printr-o situaţie care nici până în prezent  nu a fost rezolvată, ori merităm mult mai multă atenţie din partea autorităţilor locale”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: