Unirea la primul triumf, nou-promovata Fortuna la primul eșec cu 11 metri ratat și 5 bare. Start în etapa 8

După 0-0, 1-1 și 2-2 acasă în această primă jumătate a turului, CS Unirea Sânnicolau Mare a spart gheața în ultima vineri a verii astronomice, la cea de-a opta bornă în Divizia D Timiș, care i-a adus totodată și întâiul eșec nou-promovatei en fanfare din Campionatul Județean Timiș, AS Fortuna Becicherec: 1-0 (1-0).

În sfârşit a răsărit soarele în prag de toamnă şi în bătătura Unirii, după şase rezultate de egalitate în cele şapte etape scurse până recent, cea de-a opta fiind de bun augur pentru sânmiclăușeni, cu o victorie la limită în faţa unei echipe cu pretenţii la câştigarea campionatului, și care până acum a alternat cele 4 triumfuri acasă la Becicherec cu remize afară, 1-1, 2-2 și din nou 1-1. Astăzi însă Fortuna n-a mai înscris, în premieră de la promovare.

Dar totul după o dominare categorică a oaspeţilor, care, pe lângă lovitura de la 11 metri, ratată de Zoran Radu cu patru minute înainte de final, au mai nimerit de cinci ori transversala și stâlpul porţii amfitrionilor, pierzând pentru prima dată de la începutul campionatului, printr-un unic gol semnat de Andrei Manoliu.

Iar lovitura de la 11 metri era acordată de arbitrul Eugen Gheorgheoiu pentru un fault comis de Dima asupra lui Hodiş în suprafaţa de 16 metri.

Flavius Sitaru (preşedinte CS Unirea): ”Sunt fericit că am câştigat în sfârşit, împotriva unei echipe foarte bune. Astăzi, Zeiţa Fortuna a fost de partea noastră. Am avut şi noi câteva jocuri în care am fost egalaţi nemeritat. Felicit staff-ul tehnic şi întreaga echipă pentru această victorie. Remarc sportivitatea jucătorilor mei, care nu au protestat la nici una din deciziile arbitrilor. Ne dorim Trofeul Fair-play la sfârşitul campionatului. Am avut un arbitraj foarte bun, nu am ce să comentez,11 metri a fost corect acordat pentru adversari…”

Vasile Luţă (antrenor Fortuna): ”De aceea este frumos fotbalul, noi am ratat şi alţii au câştigat. Nu mai puţin de cinci bare am avut la acest meci, plus alte opt situaţii clare de gol. Nu mai am cuvinte de spus după acest meci, este o înfrângere nemeritată…”

Unirea: Timiş – Uzun, Cărpinişan, Opriş, Bataneaţ (min. 65, Galea), Costea, Pânzaru, Manoliu (min. 90, Moldovan), Bizău (min. 60, Cozma), Dima, Oancia.

Antrenor Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Corban, Crişan, Şimon, Jivici.

Fortuna Becicherec: Culda – Fridrich, Vîrşog (min. 60, Dan Roman), Oneţ, Filimon, Zurbagiu, Negruţ, Zurbagiu, Szalkai, Hodiş, Radu, Anagor.

Antrenor Vasile Luţă.

Pe bancă: Ungureanu, Andrei Ilie, Terec, Croitoru, Briceag, Păscăleanu.

Au arbitrat: Eugen Gheorgheoiu – Alin Botaş şi Alexandru Ghiurcan. Observator de arbitri Aurel Bobu, iar delegat de joc Dorin Micşa.

Clasamentul actualizat și programul etapelor a 8-a și a 9-a, pe coloana datelor tehnice. Runda continuă mâine…

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 0

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: