Unirea primește primele goluri afară în C4 dar egalează în 10 la Lugoj, în prelungiri

CSM Lugoj a întors scorul dinamicei partide acasă din această după-amiază cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, căreia i-a pricinuit încasarea primelor goluri în deplasare în acest campionat, însă elevii lui Cosmin Petruescu n-au izbutit pe final, când ardelenii au și rămas în inferioritate numerică, să conserve minimul avantaj: CSM Lugoj – Unirea 1924 Alba Iulia 2-2 (1-1).

Neînvinsă în deplasare, unde a câștigat de 3 ori și a remizat la Ripensia, CSM Lugoj a avut parte vineri de la ora 15 de al patrulea meci pe teren propriu din actualul campionat în C4, abordat și cu circumspecția dată de remizarea primului, 2-2 acasă cu Performanța Ighiu în runda inaugurală, și de eșecul din cel de-al doilea, 0-2 cu CSM Școlar Reșița, abia în urma căruia reușeau și timișenii să spargă gheața pe ”Municipal”, 1-0 în urmă cu două săptămâni cu CNS Cetate Deva.

În ascensiune în clasament pe seama seriei celor 3 triumfuri la limită, lugojenii au fost la doar câteva minute de prelungirea șirului de succese, fiind însă egalați în prelungiri de o grupare ardeleană la rândul ei încă neînvinsă în deplasare, în ciuda faptului că în sezonul trecut n-a evoluat în acest eșalon, abordat din vara acestui an cu statut de invitată din partea FRF.

Mai mult, Unirea nici nu încasase vreun gol în precedentele ieșiri în Seria a IV-a de până acum, câștigând cu 3-0 la Timișoara, pe CFR, în fața lui CS Nuova Mama Mia, remizând 0-0 tot în capitala Banatului, pe Calor, la ACS Poli II, și surprinzând apoi pe toată lumea prin victoria cu 1-0 de la Sebiș, contra Naționalului.

Iar astăzi, chiar dacă a primit primele goluri pe alte terenuri, de la Livan și Bozian, care au răsturnat scorul pentru gazde în minutele 28 și 77, gruparea din Alba Iulia n-a cedat din nou pe tărâm timișean, unde Șulea a deschis scorul în minutul 22 iar Selagea a dat lovitura în prelungiri (90+2), în ciuda faptului că vizitatorii rămăseseră în 10 jucători.

Nu puțini spectatori au venit pe ”Municipal” la o oră mai puțin convenabilă a zilei de vineri și pe o vreme de toamnă, pe alocuri cu ploaie, și să tot fi fost peste 200 de privitori, dar bucuria de a fi asistat la o partidă antrenantă le-a fost scurtcircuitată de deznodământul final, semnat de Selagea.

Pe o suprafață de gazon protejată întreaga săptămână, dar și cilindrată și tăvălugită, care a rezistat foarte bine în condițiile în care a mai plouat și înainte de meci, ce-i drept puțin, s-a derulat un bun joc de Liga 3, frumos disputat între echipe tinere, lăsând loc la răsturnări spectaculoase de situație.

În cele din urmă, un rezultat la prima vedere negativ pentru CSM Lugoj, dat fiind faptul că a fost egalată acasă în prelungiri de o formație în inferioritate numerică, însă bilanțul Unirii de a nu fi scos până astăzi balonul din propria plasă în precedentele 3 deplasări o recomandau drept o redutabilă vizitatoare.

Ceea ce a dovedit și pe malurile Timișului, unde a exersat aproape la perfecțiune cartea contraatacului, mizând pe o garnitură în proporții nimerite de sportivi cu experiență și tineri în căutarea afirmării, iar în general preocupată pozitiv de joc având siguranța conferită de un portar ajuns aproape de Steaua.

Că nu-și permitea să se joace cu focul CSM a constatat pe propria piele deja la mijlocul primei reprize, când o minge pierdută ușor de gazde în zona centrală a fost lansată pe contraatac de cei din Alba Iulia, centrarea pentru Șulea fiind fructificată de la 7 metri: 0-1.

Lugojenii au egalat însă rapid după un atac prelungit pe stânga, în urma căruia Bozian i-a pasat lui Livan, care a șutat de la 20 de metri pe jos, în dreapta portarului: 1-1 în minutul 28.

Tot după mijlocul reprizei, dar în partea a doua, Bozian a transformat cu precizie o lovitură liberă de la 25 de metri, din zonă centrală, lângă bară la semiînălțime, fructificând faza fixă rezultată dintr-un fault asupra lui Drăgoescu: 2-1.

Iar când fundașul Crăciunesc a fost eliminat din teren pentru un fault de cartonaș roșu asupra lui… Roșie, la care a primit al doilea galben, se părea că bănățenii își vor păstra din nou punctele, la limită, pe Timiș, mai ales că era minutul 87 și aveau 2-1.

Accidentarea celui faultat, Roșie, a generat o dublă înlocuire la lugojeni, dat fiind că juniorul retras cu probleme medicale trebuia schimbat cu un alt junior, dintre care Petruescu n-avea însă cu rol de fundaș stânga. Așa încât pe lângă Roșie l-a substituit și pe Rus, intrând Marta și Olariu, primul cu rol lateral defensiv iar ultimul ca junior.

Însă echipa neînvinsă în deplasare și până astăzi fără nici un gol primit în ieșirile sale a izbutit chiar și în 10 să aibă ultimul cuvânt, după o fază care nu anunța însă mai nimic. A fost o aruncare a Unirii de la margine de pe stânga, lugojenii recuperând dar și degajând anapoda, la care oaspeții au profitat de marcajul larg al bănățenilor din zona centrală și au expediat o pasă filtrantă spre careu lui Selagea, care, cu dreptul, a ochit plasa laterală la colțul lung, puțin din lateral stânga, de pe linia de 16 metri: 2-2 la potou.

Foarte bine organizată defensiv, apărarea fiind coordonată impecabil de Mardare, Unirea a readus aminte de acea grupare cu o tradiție constantă a prezențelor în fotbalul divizionar al vestului țării, care însă în plus, mai nou, pare a-și fi schimbat oarecum optica, mizând pe mulți tineri într-o reconstrucție în jurul unor sportivi cu experiență printre care și Mircea Oprea sau Ciprian Selagea.

Experiență de care CSM Lugoj n-a beneficiat în aceeași măsură în acest meci acasă din etapa a opta, de unde și gestionarea ineficientă a finalului de partidă.

Cosmin Petruescu, antrenor principal al lugojenilor, a spus că ”am tratat superficial finalul și s-a văzut că suntem lipsiți de experiență, ce ne-a privat azi clar de 3 puncte. Când ai 3-4 jucători cu experiență, altfel poți gestiona ultimele minute, iar noi îi aveam în lot dar indisponibili”, lista absenților din tabăra lui CSM reunindu-i pe accidentații Filip, Mărmăneanu și Silaghi-Perju – care se antrenează separat în programul de pregătire al efectivului, așteptându-se cât mai rapida reajustare fizică la parametrii de competiție, dar și pe suspendații Horcea și Drăghici. ”Îi felicit pe jucătorii noștri pentru atitudinea avută dar și pentru parcursul foarte bun de până acum. Printr-un rezultat bun aveam posibilitatea să ne apropiem de fruntașe dar presiunea obținerii acelui rezultat pozitiv nu consider că trebuia să-și pună amprenta pe evoluția din final din moment ce clubul nostru nu are ca obiectiv promovarea în acest an competițional. Îmi pare rău că n-am reușit să gestionăm acel final, în condiții de avantaj pe tabela de marcaj dar și numeric, chiar și pentru foarte puțin timp. Ne-au lipsit însă o serie de jucători importanți, cu care, dacă erau prezenți, cu siguranță altfel am fi gestionat finalul”.

CSM Lugoj: Păduraru – Precupanu, Ciobanu, Miculescu, Roșie (88, Marta) – Lazea, Livan (68, Stoica), Bozian, Ciubotariu – Drăgoescu, Rus (88, Olariu).

Rezerve: Micșa – Dobra, Loga, Sărăcin.

AFC Unirea (antrenor Radu Andone; 4-1-4-1): Suciu – Ioani, Mardare, Crăciunesc, Matei – Goguța, Scheau (Lasconi), Selagea, Culda – Șulea (Oprea), Filip (Ștef).

CSM Lugoj va juca următorul meci în etapa a IX-a, duminică 30 octombrie de la ora 15, pe CFR, cu Mama Mia, jocul fiind amânat cu două zile de la data sa normală de disputare dat fiind prezența roșu-albilor pregătiți de Cosmin Stan joi de la ora 16 în 16-imile de finală ale Cupei României, acasă cu Astra.

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: