Unirea Sânnicolau Mare, gazdă a zonalului de juniori B1, dar nu cu arădeni și cărășeni: Jiul lui Militaru și CSȘ Blaj

CS Unirea Sânnicolau Mare va reprezenta Timișul în faza zonală a Campionatului Național FRF de juniori B1, chiar în calitate de club organizator și gazdă, în perioada 29-31 mai, însă doar cu una dintre grupările vizitatoare provenind din cadrul Zonei 5, și anume Jiul Petroșani, cu Damian Militaru la timonă, din partea hunedorenilor.

482929_297076207060753_100123105_n

În rest, arădeana Unirea Sântana nu a fost repartizată în turneul zonal triunghiular de pe malurile Arancăi iar județul Caraș-Severin nu are o reprezentantă în această competiție, în absența unei întreceri la nivel județean, așa încât întrecerea din cel mai vestic oraș al României va mai beneficia la finele lunii și de cei de la CSȘ Blaj, din județul Alba. Tragerea la sorți a avut loc astăzi la Casa Fotbalului.

Anul trecut pe locul 3 la acest nivel, CS Unirea a încheiat pe prima poziție Campionatul Județean Timiș de juniori B1, cu 22 de victorii și două remize, ambele înregistrate cu principala contracandidată, LPS Banatul Timișoara, și anume 1-1 pe terenul adiacent liceului, în tur, respectiv 0-0 în revanșă, sânmiclăușenii contabilizând pe parcurs doar 6 goluri primite. Spre deosebire de întrecerile de la juniori C, D și E, care au avut prevăzute întreceri play-off de desemnare a formațiilor calificate în faza zonală, competiția de B1, desfășurată sub forma unei serii unice, de 13 formații, s-a rezumat la sezonul regular tur-retur, în care elevii lui Marius Stanache, din octombrie 2013 la cârma alb-albaștrilor, a devansat-o cu două puncte pe LPS Banatul, care a mai avut o remiză, la AS Carani.

11-le de bază al Unirii a fost format din juniori B1 de 1999, cu câteva inserții de la juniori C: Dragoș Coroban – Denis Coiov (n. 2000), Raul Boboiciov, Răzvan Dima, autor a 10 goluri, din generația 2000, Raul Csuy – cpt., Bogdan Varstiuc, Vasilică Bizău, Tomas Cozma – 10 goluri, Bogdan Costea (n. 2000), Eduard Gheorghiu – 14 goluri și Angelo Olteanu – 20 goluri, principal marcator al campionilor la B1.

Olteanu a semnat toate reușitele în partea a doua a sezonului, tehnicul dreptaci de 1,70 metri fiind adus în iarnă de la Periam și intrând deja în vederile divizionarei D a clubului din Sânnicolau Mare, ceea ce este cazul și pentru proximul meci de campionat al ligii a patra, la care mai sunt convocați și Bizău respectiv Csuy.

În lot se mai regăsește și fundașul central de picior stâng Răzvan Dima, cooptat în lotul de 28 de juniori al Centrului Național de Excelență de la Timișoara, iar mezinul colectivului este mijlocașul stânga Bogdan Costea, din generația 2000 dar titular la formația de 1998 a clubului, cu mențiunea ”îi văd un viitor frumos în fotbal”, enunțată de antrenorul Stanache.

Care s-a mai bazat și pe Răzvan Slavu, Alex Vlascici, Andrei Ciubotariu (n. 2000), Alexandru Simion – autor a 10 goluri, Marian Pamfil (2000), Emanuel Sarafolean, Petre Soproni (2000) și Daniel Buzatu. În mare, lotul este alcătuit din sânmiclăușeni, cu 6 juniori cooptați din localități învecinate. ”Le mulțumesc juniorilor noștri pentru devotament și dăruire, și îi felicit totodată! Este o reușită, dat fiind că aproape jumătate sunt mai mici ca vârstă, și speranțele noastre sunt că pepiniera de la CS Unirea se îndreaptă pe drumul cel bun”, a spus Marius Stanache.

În faza semifinală a Naționalului de juniori B1 se califică echipele câștigătoare ale celor 8 zone, care vor fi repartizate prin tragere la sorți în două grupe a câte 4 echipe, în cadrul ședinței tehnice ce va avea loc în ziua de 3 iunie 2015 la Casa Fotbalului. Jocurile semifinale vor avea loc în zilele 9, 10 și 11 iunie în cele două localități ce vor fi stabilite în cadrul ședinței tehnice.

Se califică în finală echipele câștigătoare ale celor două grupe iar ultimul act va avea loc în ziua de 16 iunie 2015 la Complexul Sportiv Buftea. Jocurile se dispută pe parcursul a două reprize a 40 minute fiecare, cu o pauză regulamentară între reprize, putându-se efectua 5 schimbări de jucători de către fiecare echipă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + sase =

 


Alte articole legate de acest subiect: