Unirea, start de succes după răsturnări de scor în semifinalul de juniori B1 de la Sânnicolau Mare

CS Unirea a debutat cu o victorie la limită după ce a condus la pauză și a fost condusă în partea a doua dar a răsturnat scorul în cel de-al doilea joc din ziua inaugurală a turneului național semifinal al zonei vestice rezervat juniorilor B1, ce va fi găzduit până duminică pe stadionul ”Gheorghe Biaș” din Sânnicolau Mare.

Denumită în actuala ediție Campionatul Județean U17, competiția la nivel național a categoriei de vârstă a juniorilor B1 a ajuns la faza turneelor semifinale, unul dintre cele două desfășurându-se începând de vineri sub forma de serie patrulater cu câte două partide pe zi, în sistem fiecare cu fiecare, la start cu gazda timișeană CS Unirea Sânnicolau Mare, Jiul Petroșani, CSȘ Slatina și ASA Târgu Mureș.

Unirea are o excelentă tradiție de dată foarte recentă în întrecerea pe țară a juniorilor B1, în care a ajuns în edițiile precedente în finale naționale cu trofeul pe masă, prima pierzând-o în Ilfov în fața dinamoviștilor iar cea de anul trecut câștigând-o în dauna buzoienilor de la LPS, iar sânmiclăușenii caută să aibă un parcurs cât mai fructuos și spre finele campaniei 2016/7.

Un prim pas în acest sens au și izbutit, bănățenii impunându-se astăzi cu 3-2 (1-0) în fața târg-mureșenilor, după ce în prima întâlnire a patrulaterului, desfășurată cu începere de la ora 9, cei de la CSȘ Slatina s-au detașat categoric după pauză în fața petroșenenilor îndrumați de Damian Militaru, 6-0 (2-0) pentru elevii de pe Olt ai lui Marius Popa.

Radu Șuștrean a deschis scorul pentru timișeni în minutul 33 al disputei de la ora 11,30 cu ASA Târgu Mureș, după care în celelalte 40 de minute ale meciului din etapa 1 s-au înscris alte patru goluri, mai întâi de către ardeleni, prin rezerva Gyurka și Angyel, care au răsturnat scorul la 1-2, iar apoi de către gazde, prin Costea și Posteucă: 3-2 după un joc bun, derulat cu multă ardoare, în ciuda căldurii din luna lui Cireșar.

Bănățenii s-au calificat în 2017 în faza semifinală pe țară după ce au trecut pe rând de nivelul județean și play-off-ul tur-retur din 8-10 iunie, 1-0 acasă cu CS Moldova Nouă și 5-0 în Caraș-Severin. Deținători ai trofeului, timișenii cucereau cupa tocmai pe 16 iunie, astăzi împlinindu-se un an de la triumful de la Buftea.

Antrenorul Unirii Sânnicolau Mare, Marius Stanache, a început partida cu efectivul preponderent din generația 2000 Ureche – Soproni, Posteucă (n. 2001), Pamfil, Popa, Ciobotariu, Tudorache, Jivici, Șuștrean, Coiov, Costea, rezerve la start fiind Mihuț (n. 2001) – Arsin (n. 2000), Tucă (2001), Gheorghieș (2001), Moldovan, Pîț (2001) și Bora (2002).

Constantin Lungu a apelat pentru ASA la start la Boroș – Deak, Miron, Coroș, Tușan (n. 2001), Bari, Cilca, Șipoș, Neag, Dan și Angyel, rezerve la începerea întâlnirii fiind Tușan (n. 2002) – Pop, Gyurka, Kelemen, Angheluță, Cucuieț și Mesaroș.

Arbitri ai celei de-a doua partide a zilei au fost arădenii Ionuț Iova – Alina Mihoc și Sergiu Cîrmaci, în primul meci central fiind Alexandru Gornic, cu aceiași asistenți.

În celălalt turneu semifinal își joacă șansele la Pipera ilfovenii de la FC Voluntari, Dinamo București și LPS Iași, în vreme ce Metalosport Galați nu s-a mai aliniat la start.

Turneul continuă pe malurile Arancăi, Unirea jucând sâmbătă de la ora 9 cu CSȘ Slatina iar duminică de la 11,30 cu Jiul Petroșani, miza fiind calificarea de pe locul 1 în finala națională.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: