Unirea Tomnatic – Cocoşul Orţişoara 3-2 (1-0)

Unii s-au grăbit puțin, anticipând finalul ediției în curs a Diviziei D Timiș, programat la sfârșitul săptămânii viitoare, prin a disputa deja la mijlocul acesteia un meci în devans din etapa cădere de cortină a sezonului 2017-2018. S-a jucat așadar în cadrul rundei a 34-a, pe când cea de-a 32-a bate deja la ușă.

Se intră așadar pe tronsonul final al actualei campanii în liga a patra timișeană, la sfârșitul acestei săptămâni având loc antepenultima etapă iar săptămâna viitoare o intermediară dar apoi și runda finală.

Din care s-a jucat deja pe terenul din Tomnatic meciul devansat pentru mijlocul acestei săptămâni la înţelegerea cluburilor local Unirea respectiv din Orțișoara, în cele din urmă gazdele rămânând la limită în frunte şi scăpând implicit înainte de termen de emoţiile retrogradării.

Triumf la care au contribuit și portarul Andrei Bogdan şi Flavius Tomescu, transferaţi la Unirea în pauza de iarnă, nimeni alții decât niște sportivi suspendaţi pentru 20 de etape în urma incidentelor de la meciul găzduit de Voința Biled în ultima etapă a turului, cu Timişul Şag, când l-au agresat pe asistentul Petru Gaşpar.

Coincidenţă sau nu, asistentul și agresorii s-au reîntâlnit la acest meci în devans pe seară, de astă dată jucătorii fiind cuminţi. Cât se poate de surprinzătoare rămâne în schimb reducerea sancţiunii aplicate inițial celor doi certați cu disciplina, reducere efectuată după câteva luni de la hotărârea numărul 8 din 7 decembrie 2017, în urma căruia clubul din Biled nu efectua nici un recurs în limita celor cinci zile de la comunicare, ceea ce spulbera în mod normal șansele unei răsturnări a situației.

Însă chiar și așa pedeapsa a fost totuși redusă de una și aceeaşi componență dintr-o comisie a Asociației Județene de Fotbal Timiș, conform hotărârii tot numărul 8 dar din 19 aprilie 2018, la aproape două luni după alegerile de la forul de profil. Doar că la ora actuală respectivii fac parte din Comisia de Recurs, așa încât ceea ce se întâmplă la comisiile AJF Timiş chiar contrariază.

Revenind la joc, gazda Unirea a condus la un moment dat cu 3-0, deja în minutul 60, prin golul marcat de Ionuţ Nemiţeanu. Până la pauză, amfitrionii au înscris un gol prin Florin Sandu, tot la finele primului sfert de oră al reprizei, în minutul 16, iar la cinci minute de la reluare Nemiţeanu dubla avantajul pentru echipa sa. Puțin mai apoi semna propria ”dublă”…

Trupa lui Gheorghe Chimiuc a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 65, prin Romică Corlăţean, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată de arbitrul George Roman, ca apoi, cu cinci minute înainte de final, Flavius Ion să stabilească rezultatul final.

Au jucat formaţiile…

Unirea Tomnatic: Andrei Bogdan – Ardelean, Naidin, Doda, Antemie, Pătraşcu, Sîrbu, Moricz, Nemiţeanu, Sandu, Tomescu.

Au mai jucat: Răzvan Popaluca, Oros şi Taciuc.

Orţişoara: Ciui – Mihălceanu, Secotă, Solomon, Telios, Motreanu, Semenea, Gînju, Corlăţeanu, Cristea şi Ion.

A mai intrat din minutul 46 și Sobolu, în locul lui Secotă accidentat în minutul 44. De remarcat că delegatul echipei Cocoşul a înscris pe raportul de arbitraj numai 12 jucători.

Au arbitrat: George Roman – Lotrean Horaţiu şi Petru Gaşpar (toţi trei din Timişoara).

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = noua

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: