Universitatea de Vest din Timișoara, campioană națională universitară la fotbal

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara a devenit campioană națională universitară la fotbal, învingând în finală reprezentanta Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, după loviturile de departajare. După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1 (1-0), pentru timișoreni marcând în prima repriză Marko Giuricici.

Același Giuricici urma să primească al doilea cartonaș galben în debutul reprizei a doua din partea arbitrului de primă ligă Horațiu Feșnic, fotbaliștii timișoreni evoluând astfel cu un jucător mai puțin aproximativ o repriză. Imediat după eliminarea lui Giuricici, Rus i-a luat locul lui Domșa, iar în finalul partidei Nicoară a fost schimbat cu Roșu. Chiar dacă gorjenii au beneficiat și de serviciile lui Adelin Pârcălabu, jucător de primă ligă la Pandurii Târgu-Jiu, studenții de la UVT nu au putut fi învinși nici în inferioritate numerică, având chiar ocazii să câștige meciul în timpul regulamentar.

La loviturile de departajare, timișorenii au avut nervii mai tari, transformând toate loviturile, în timp ce gorjenii au ratat o singură dată, la cea de a șaptea lovitură. Pentru UVT au marcat la loviturile de la 11 metri Mădălin Stancu, Denis Băban, Cătălin Horcea, Patrick Niță, Laurențiu Telescu, Miodrag Todorov și Răzvan Rus. Căpitanul celor de la UVT, Laurențiu Telescu, a fost declarat jucătorul finalei.

Reprezentanta Timișoarei universitare în această finală a început meciul în formula: Victor Gârlea – Florin Olariu, Laurențiu Telescu, Miodrag Todorov, Cătălin Horcea – Vlad Nicoară, Denis Băban, Mădălin Stancu, Patrick Niță, Radu Domșa și Marko Giuricici. Pe banca de rezerve au rămas Alin Roșu, Răzvan Rus și Mihai Olariu, ultimul acuzând o răceală puternică.

Astfel, după ce a învins ultimele două campioane la acest turneu final, echipa de fotbal a Universității de Vest urmează să reprezinte România la Campionatul European Universitar de fotbal, care se va desfășura la Porto, în perioada 23-30 iulie 2017.

Cealaltă reprezentantă a centrului universitar de pe malurile Begăi, Universitatea Politehnica Timișoara a încheiat competiția pe locul 3 în una dintre cele două serii patrulater, învingând în apariția finală din grupă cu 3-0 în fața studenților din Iași, prin reușitele lui Cristescu și Alex Frenț, autor a două goluri. Alin Molcuț i-a aliniat în cea de-a treia apariție a alb-violeților politehniști la Cluj pe Daniel Vlad (Gătaia) – Ionuț Boițiu (Murani), Vasile Dzidac (Știuca), Ștefan Vîlsan, Eusebiu Chira (Recaș) – Flavius Cristescu (Recaș), Marius Frenț (Buchin), Alexandru Mancaș, Mihăiță Cornea (Orțișoara) – Alex Frenț și Alexandru Szabo, rezerve la start fiind Adrian Beldean (Anina), Roland Sandu (Săvârșin), Nassar Waleed, Daniel Hărpăilă (Tricoul 1 Iunie), Alex Nemeș (Mașloc), Bogdan Epure (Orșova) și Kalman Kovacs (Terec). Dat fiind disputarea a 3 partide în două zile, meciul pentru locurile 5-6, care i-ar fi pus pe cei de la UPT față în față cu studenții din Alba Iulia, clasați pe locul 3 în cealaltă serie a turneului final, cu 4 puncte în cont, nu a mai avut loc.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: