Universitatea de Vest Timișoara, în finala Campionatului Național Universitar de Fotbal

Echipa Universității de Vest Timișoara s-a calificat astăzi în finala ediției din acest an a Campionatului Național Universitar de Fotbal, trecând în seriile turneului final inclusiv de deținătoarea trofeului, gazdă a întrecerii din această primăvară.

UVT

UVT

La cea de a treia ediție a Campionatului Național Universitar de Fotbal, desfășurat la Cluj-Napoca în această săptămână, în perioada 10-13 aprilie, au participat 8 echipe repartizate în două serii patrulater. Echipele studențești timișorene, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Politehnica Timișoara, au fost repartizate în grupe diferite. Astfel, UVT a jucat alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (campioana anului trecut), Universitatea 1 Decembrie din Alba-Iulia și Universitatea din Petroșani, în timp ce UPT a avut ca adversari Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Meciurile din faza grupelor au avut o durată de 2 reprize de câte 30 minute cu 10 minute pauză, urmând ca finala să se desfășoare joi, 13 aprilie 2017, în sistemul clasic pentru fotbalul în 11, cu două reprize de câte 45 de minute și cu 15 minute pauză. Marți, 11 aprilie, au avut loc două etape din faza grupelor, ultima etapă, a treia, desfășurându-se astăzi.

În Grupa I, Universitatea de Vest a remizat cu Universitatea din Petroșani în prima etapă, 1-1 (1-0), golul fiind marcat de Patrick Niță pentru studenții timișoreni, egalați dintr-un penalty în repriza a doua. În a doua partidă, UVT a învins campioana UBB pe terenul acesteia, cu 2-0 (1-0), prin golurile lui Laurențiu Telescu din penalty (obținut tot de el) și Mihai Olariu. În partida decisivă pentru ocuparea primului loc și accederea în finală, contra studenților din Alba-Iulia, în care timișorenii aveau nevoie de cel puțin un punct, UVT s-a impus miercuri cu 1-0 prin golul marcat de Marko Giuricici în prima repriză.

Cealaltă echipă universitară timișoreană prezentă la Cluj, UPT, a cedat greu marți, în primul meci al grupei a doua, contra campioanei de acum 2 ani – Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, cu scorul de 1-0, după un început de meci dominat clar de timișoreni. Studenții politehniști aveau să piardă pe final și al doilea meci al zilei, jucat împotriva Universității din Oradea, scor 1-3, după ce au condus cu 1-0. Miercuri însă și-au luat revanșa, învingând cu 3-0 studenții ieșeni.

Așadar mâine, joi, 13 aprilie, Universitatea de Vest va înfrunta Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu în finala competiției, pentru a reprezenta România la Campionatul European Universitar de Fotbal de la Porto din perioada 23-30 iulie 2017. Lotul finalist al studenților de la UVT, antrenat de Gabriel Bîzoi și Remus Datcu, este format din: Iulius Rădulescu (Ripensia Timișoara) și Victor Gârlea (ASU Politehnica Timișoara) – portari; Cătălin Horcea (CSM Lugoj), Laurențiu Telescu (ASU Politehnica Timișoara), Miodrag Todorov (Millenium Giarmata), Mihai Olariu (Millenium Giarmata), Florin Olariu (Millenium Giarmata), Patrick Niță (CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), Vlad Nicoară (Millenium Giarmata), Marko Giuricici (ASU Politehnica Timișoara), Mădălin Stancu (ASU Politehnica Timișoara), Denis Băban (Becicherecu Mic), Răzvan Rus (CSM Lugoj), Radu Domșa (Millenium Giarmata) și Alin Roșu – jucători de câmp.

Rezultatele turneului final (ediția 2017 s-a disputat fără faze preliminarii):

Grupa 1: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie din Alba-Iulia și Universitatea din Petroșani.

Partida Scor Partida Scor
Marți, 11 aprilie 2017
UVT – Petroșani 1-1 UBB Cluj-Napoca – 1 Decembrie Alba Iulia 1-1
UVT – UBB Cluj-Napoca 2-0 1 Decembrie Alba Iulia – Petroșani 1-0
Miercuri, 12 aprilie 2017
UVT – 1 Decembrie Alba-Iulia 1-0 UBB Cluj-Napoca – Petroșani 4-2

Grupa 2: Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Partida Scor Partida Scor
Marți, 11 aprilie 2017
UPT – Târgu-Jiu 0-1 Oradea – Iași 5-0
UPT – Oradea 1-3 Târgu-Jiu – Iași 5-0
Miercuri, 12 aprilie 2017
UPT – Iași 3-0 Târgu-Jiu – Oradea 1-0

Finala mică: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Universitatea Oradea.

Finala mare: Universitatea de Vest Timișoara – Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: