Universitatea Olimpia întrece Fortuna la Cluj și își asigură matematic în avans al nouălea titlu

Fortuna Becicherecu Mic a încheiat cu o înfrângere la scor săptămâna cu intermediară în care s-a calificat în finala Cupei României prin a le elimina pe campioanele naționale, reabilitate duminică de la 11 în Parcul Iuliu Hațieganu, revanșă cu 7-0 (2-0) în al doilea meci din faza finală play-off în sistem triunghiular din Liga 1 de fotbal feminin, suficient și decisiv pentru a-și asigura înainte de termen un nou titlu pe țară, dat fiind avansul de 8 puncte față de bănățence, irecuperabil în cele două meciuri divizionare rămase de jucat de timișence, duminica viitoare la Prundu Bârgăului și pe 2 iunie returul cu cele de sub Feleac.

Reacția campioanelor în Liga 1 era previzibilă după eliminarea din semifinalele Cupei României și nu s-a lăsat așteptată, Universitatea Olimpia impunându-și autoritatea recunoscută încă din prima repriză a jocului acasă de duminică de la ora 11, desprindere prin care s-a detașat decisiv și în clasament, la 26 de puncte față de cele 18 ale vizitatoarelor, cu mențiunea că ocupantele podiumului calificate în grupa I valorică din play-off au abordat aceste partide fiecare cu fiecare cu punctajul rezultat prin înjumătățirea totalului dobândit după sezonul regular tur-retur. Iar de-acum, Fortuna având încă două meciuri de jucat, iar Heniu Prundu Bârgăului, a treia, 3 partide dar și 3 puncte mai puțin la zestre, lupta se va da pentru adjudecarea medaliilor de argint în ediția 2018-2019.

Săptămâna aceasta, miercuri de la ora 16, Heniu – Universitatea Olimpia, iar duminică de la 11 și Heniu – Fortuna, bănățencele învingând în jocul tur din play-off, duminica trecută, cu 4-0. Desigur, timișencele mai au în program și finala Cupei României, vinerea viitoare de la ora 17, pe 31 mai, pe Trans-Sil din Târgu Mureș, cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

La Cluj însă n-au rezistat asaltului la titlu al clujencelor, laureate pentru al nouălea sezon consecutiv, dominație în regim de continuitate, deloc ușor de menținut, Mirea deschizând scorul pentru gazde, servită dintr-o fază fixă, iar Tărășilă dublând avantajul până la pauză.

Atacantul Cristina Carp a semnat un hat-trick adunând zestrei de golgheter al Ligii 1 iar Negrea și Ciolacu au completat triumful la scor al vechii și noii campioane.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Feminin: