Unul e dinamovist, altul e pe picior de plecare: 1-1 cu Elveţia

E boală veche şi pare-se incurabilă, întreţinută cu complicitate cînd este vorba de migraţia talentelor spre „capitală”, şi aici ne referim la incapacitatea fotbalului local de a-şi păstra juniorii cu trudă crescuţi pînă la atingerea unei cote profitabile, iar debutul „tricolorilor” U19 la turneul de calificare demarat astăzi în Scoţia, unde au început tot cu un 1-1, ca şi juniorii sub 17 ani, la acelaşi nivel, săptămînile trecute, ne reaminteşte perfect că selecţionabilii avînd legătură cu sportul timişean sunt cel puţin pe picior de plecare din această bătătură, deja la această categorie de vîrstă totuşi fragedă, dacă nu chiar plecaţi de-a binelea…

România a remizat marţi seară cu omologii elveţieni, 1-1 (1-1) la Falkirk, în prima dintre cele 3 etape ale patrulaterului de calificare la Turneul de Elită din 2013, penultimă fază înaintea Campionatului European sub 19 ani din Lituania, iar şeptarul Steliano Filip, care a debutat în acest nou sezon la Dinamo, a fost titular între tricolori, pe parcurs mai intrînd şi fostul său coleg de generaţie, campion naţional de juniori B şi nu numai la LPS Banatul, Darius Buia, din minutul 54 în locul lui Voduţ, cel care deschidea scorul în minutul 19.

Românii au dominat în general şi au avut mai multe şuturi la şi pe poartă, respectiv cornere, dar n-au concretizat.

Iar pe banca de rezerve a fost un anumit Eduard Pap, cu numărul 12, care a mai jucat şi în acest debut de sezon la divizionara D timişeană FC Marcel Băban Jimbolia, dar care, remarcat fiind în vară de Marcel Răducanu, pare a lua cît de curînd calea Germaniei, la Borussia Dortmund. Titular al mînuşilor a fost Şerban.

Dar iată-i pe „tricolorii” aliniaţi de Adrian Văsîi, cu menţiunea că unic titular încă pe statele de plată ale unor grupări localnice a fost Florin Aniţoiu, lansat de LPS Banatul Timişoara iar din această vară la ACS Poli: 1. Şerban – 2. Bălaşa, 3. Schuller, 4. Aniţoiu, 13. Roşu (15. Dan, 61`), 5. Ţîru, 6. Puşcaş, 7. Filip, 10. Bumba, 8. Enceanu (16. Bic, 83´), 9. Voduţ (11. Buia, 54´). Pe bancă: 12. Pap – 14. Neag, 17. Mitache, 18. Lemag.

Elveţienii au egalat prin Adili, în minutul 36, iar pentru conformitate şi amuzament enumerăm şi numele componenţilor echipei din Ţara Cantoanelor: Mvogo – Infante, Gulen, Angha – cpt., Araz, Khelifi, Selmani (Duzmani), Corbaz (Bertone), Mbabu, Adili, Frey (Avdijaj). Pe bancă: Salvi – Matri, Gudit, Tabakovic.

În celălalt joc al grupei, Scoţia – Armenia 4-0, urmînd ca România U19 să joace joi seară cu britanicii, tot la Falkirk, iar duminică după-amiază cu armenii, la Hamilton. Primele două clasate se califică direct la Turneul de Elită.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: