UVVG Arad, cu Iași și Târgu Jiu, iar București, cu Cluj și Sibiu în grupele finalelor Campionatului Național Universitar

Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, câștigătoare a Seriei I preliminară, vestică, din Campionatul Național Universitar al României la fotbal, și-a aflat astăzi la amiază adversarele din grupa triunghiular a turneului final al competiției, pe care o va și inaugura tot astăzi, când e programat primul din cele 8 meciuri în decurs de puțin peste 48 de ore, în compania omologilor studenți din Iași, pe ”Știința”, joi de la ora 18. Dar iată toate amănuntele, cu componența grupelor, țintarul întrecerii și nu numai…

Afis-CNUF

 

Joi la ora 12, la sala de conferințe de la baza sportivă timișoreană ”Știința”, aparținând Universității Politehnica, în prezența delegaților echipelor, s-a tras la sorți componența celor două grupe ale turneului final și s-a stabilit programul celor 8 întâlniri, de joi, vineri și sâmbătă, cu mențiunea că la tragerea la sorți nu au existat capi de serie.

Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 17:30, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, ASU Politehnica Timișoara va întâlni, pe propriul teren, stadionul timișorean ”Știința”, echipa cărășeană Voința Lupac, iar imediat după terminarea jocului, pe același stadion, de la ora 19:30, în nocturnă, va avea loc finala Campionatului Naţional Universitar al României la fotbal, urmată de la ora 21,30 de festivitatea de premiere.

Campioana națională universitară la fotbal din acest an va avea drept de participare în ediţia următoare a Cupei României, organizată de FRF, dar se va califica și la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA). A 11-a ediție a European Universities Football Championship se va desfășura între 21-28 iulie, la Osijek, în Croația.

Echipele calificate la turneul final sunt: Universitatea de Vest Vasile Goldiș (UVVG) Arad, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga (ULBS) Sibiu, Universitatea Constantin Brâncuși (UCB) Târgu Jiu, Universitatea Politehnica (UPB) București și Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iași, delegația fiecărei echipe fiind formată din 19 persoane. Până la urmă, turneul final a fost devansat cu o zi, urmând să se desfășoare începând de astăzi, în perioada 18-20 iunie, în loc de 19-21 iunie, pe terenul ”Știința” dar și numărul 1, de iarbă, din Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”.

Astăzi de la ora 17 va avea loc ședința tehnică și festivitatea de deschidere, urmând ca finala pentru locul 3, finala mare și festivitatea de premiere să se deruleze sâmbătă, 20 iunie, seara.

*

Campionatul Naţional Universitar al României la fotbal 2015

Timişoara, 18-20 iunie

Grupa A
UAIC Iaşi
UVVG Arad
UCB Tg. Jiu

Grupa B
UBB Cluj-Napoca
UPB București
ULBS Sibiu

*

Joi, 18 iunie

Ora 18: UAIC Iaşi – UVVG Arad (teren Știința)
Ora 18: UBB Cluj-Napoca – UPB Bucureşti (teren Dan Păltinișanu II)

Vineri, 19 iunie
Ora 10: UVVG Arad – UCB Tg. Jiu (teren Dan Păltinișanu II)
Ora 10: UPB Bucureşti – ULBS Sibiu (teren Știința)

Ora 18: UCB Tg. Jiu – UAIC Iaşi (teren Știința)
Ora 18: ULBS Sibiu – UBB Cluj-Napoca (teren Dan Păltinișanu II)

Sâmbătă, 20 iunie
Ora 10: Finala pentru locul 3 (teren Dan Păltinișanu II)

Ora 19:30: Finala (teren Știința)

Ora 21:30: Festivitatea de premiere

În meciurile din grupele turneului final, dacă după 90 de minute scorul este egal, fiecare echipă va primi un punct în clasament, dar se vor executa, imediat după fluierul final, lovituri de departajare (câte cinci, executate alternativ, apoi, dacă egalitatea se menține, câte una). Rezultatul acestei departajări va fi luat în calcul doar dacă echipele respective nu vor putea fi departajate, în clasamentul final al grupei, prin alte criterii.

Turneul final îi aduce la Timișoara, din partea Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar din România, componentă a Ministerului Educației și Cercetării Științifice, consilierul directorului Claudia Georgescu, Marius Ulăreanu; din partea Ministerului Tineretului și Sportului, consilierul ministrului Gabriela Szabo, Marius Bălășoiu, iar staff-ul Federației Române de Fotbal îi va avea în frunte pe președintele Răzvan Burleanu, secretarul general Gheorghe Chivorchian și managerul de Dezvoltare Fotbalistică, Ciprian Paraschiv.

Iată ierarhia seriilor preliminare ale ediției din acest an, conform www.fotbaluniversitar.ro, portal oficial al competiției:

Seria I (clasament final)
1. UVVG Arad 6 21-7 16
2. UVT Timișoara 6 14-11 12
3. Universitatea Oradea 6 9-11 7
4. UPT Timișoara 6 7-22 0

Calificată pentru turneul final: UVVG Arad

Seria a II-a (clasament final)
1. UBB Cluj-Napoca 4 21-4 12
2. UTCN Cluj-Napoca 4 12-8 6
3. UPM Tg. Mureș 4 3-24 0

Calificată pentru turneul final: UBB Cluj-Napoca

Seria a III-a (clasament final)
1. ULBS Sibiu 4 13-6 9
2. UAB Alba Iulia 4 8-14 4
3. UTBv Brașov 4 5-6 4

Calificată pentru turneul final: ULBS Sibiu

Seria a IV-a (clasament final)
1. UCB Tg. Jiu 6 10-4 13
2. UVT Târgoviște 6 12-13 12
3. Universitatea Pitești 6 18-10 9
4. Universitatea Craiova 6 10-23 1

Calificată pentru turneul final: UCB Tg. Jiu

Seria a V-a (clasament final)
1. UPB București 2 15-3 6
2. UNEFS București 1 2-6 0
3. USAMV București 1 1-9 0

Calificată pentru turneul final:UPB Bucureşti

Seria a VI-a (clasament final)
1. UAIC Iaşi 2 7-2 6
2. UTI Iaşi 2 3-4 3
3. UMF Iaşi 2 0-4 0

Calificată pentru turneul final: UAIC Iași

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: