Vâlceanu, revenit de la lot, hat-trick: Poli ´97, 4-2 pe Banatul

Cine a fost curios să măsoare înălţimea valurilor care vin din urmă, a luat sîmbătă dimineaţa calea terenului Liceului „Banatul”, cu ocazia unui cuplaj juvenil între echipe ale gazdelor şi ale alb-violeţilor polişti. Structura metalică s-a umplut de lume, cu mulţi părinţi şi alţi juniori în asistenţă, atmosfera a fost de derby iar echipele au înfruntat cu bine căldura, oferind jocuri atractive.

A fost vorba de fapt de un prim derby al returului seriei judeţene la nivelul juniorilor C, între gazdele pregătite de Ovidiu Vâlceanu şi poliştii antrenaţi de Roberto Ivan. Într-un campionat timişean dominat clar la această categorie de LPS Banatul şi cele două garnituri alb-violete, cea de ´97, pe mîinile lui Ivan, respectiv cea de 1998, din grija lui Sorin Vlaicu, un prim duel al „triunghiului” din această primăvară a atras ceva mai mult atenţia. Iar acum, cu 5 meciuri rămase de disputat pînă în 20 mai, cînd este programată încheierea competiţiei la nivel judeţean, rămîne de văzut care echipă îşi va adjudeca primul loc şi va accede la turneul zonal.

Mai presus de toate şi ca un semn încurajator, jocul de sîmbătă a fost foarte bun, pe tot parcursul celor două reprize a cîte 35 de minute. Ca rezultat, a fost 2-4 (0-3), aşadar succes pentru poliştii de ´97, care s-au revanşat pentru eşecul din tur prin reuşitele lui Marghitan, „cap” în urma unui corner, respectiv Vîlceanu, cu un hat-trick, două dintre goluri fiind înscrise cu dreptul. LPS Banatul Timişoara, proaspătă campioană naţională şcolară în urma unei finale cu bucureşteni din pepiniera Stelei, la Slobozia, a revenit la 2-3 şi a ochit apoi şi bara, dar Vîlceanu avea să o redesprindă pe Poli, cu al treilea său gol…

După joc, Roberto Ivan a explicat că sezonul 2011-´12 se doreşte a fi unul pregătitor în ideea pasului spre nivelul imediat superior: „Din toamnă, aceşti băieţi vor juca la juniori B, cu handicap de vîrstă. Deoarece pe 3-4 dintre juniorii de ´96, care şi-au dovedit deja calităţile, ca vîrfuri de generaţie, Poli îi va trimite din noul sezon la juniori A, rămîn aşadar mai puţini de 1996, restul urmînd a fi din această generaţie de ´97, deci va trebui să facă faţă noii competiţii. Actuala competiţie la nivel judeţean este destul de subţire valoric, iar în această situaţie am pus accentul în turul sezonului pe acumulări. În primăvară, cîte 3-4 dintre ei au fost convocaţi săptămînal şi la jocuri de Municipiu, pentru a da piept şi cu alţi adversari, de alt calibru, cu juniori mai mari, mai ales că din lotul nostru fac parte şi vreo 6 juniori de peste 1,80 metri înălţime, deci fizic se apropie de cerinţele impuse, rămînînd să acumuleze şi experienţă”.

Roberto Ivan aşteaptă acum un al doilea derby al seriei, cu juniorii antrenaţi de Sorin Vlaicu, din generaţia 1998: „De-am avea parte în fiecare week-end de meciuri atît de disputate, de adversari echilibraţi valoric, cum a fost sîmbătă. Rămîne de văzut în privinţa calificării la turneul zonal însă nu mă interesează în mod special rezultatele în sine, cît juniorii sunt încă în creştere, în formare, şi cînd important este să acumuleze. Oricum, este o premieră să-i învingă pe cei de la LPS Banatul, ceea ce este un progres, după ce în tur am pierdut, cu 2-0 acasă cu LPS şi cu 1-0 cu juniorii lui Sorin Vlaicu”.

În privinţa hat-trick-ului lui Bogdan „Rooney” Vâlceanu, Ivan a explicat că atacantul polist tocmai revenise dintr-un turneu al României în Moldova, unde a dispus cu 2-1 în semifinală, de Ucraina, dar a cedat 0-5 cu Ungaria, în finală. „A revenit vineri şi era în mod cert cu un moral foarte bun. Urmează un alt turneu, la finele lunii, în Belgia, şi nu este exclus să fie convocaţi şi alţi juniori de-ai noştri, poate Marghitan. Şi Simionov, Jivcovici plus Sorescu sunt în atenţia selecţionerului Manolache şi de fapt au mai participat deja la acţiuni ale tricolorilor…”

Poli, juniori 1997: Rusu (Bercuci) – Boltaşiu, Marghitan, Jivcovici, Lupăştean – Golda, Pîrvulescu, Simionov – cpt, Iambor – Vâlceanu, Sorescu. Au mai jucat: Miculaş, Radu, Stan. Pe bancă: Preda, Lazăr.

În cadrul cuplajului s-au mai impus şi elevii antrenorului Foale, polişti din generaţia 1999, 4-3 în dauna celor de la LPS Banatul, pregătiţi de profesorul Filip, după un duel la fel de atractiv: 2-0, 2-2, 4-2, 4-3…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Vâlceanu, revenit de la lot, hat-trick: Poli ´97, 4-2 pe Banatul

 1. Andri Popa spune:

  Din urma vin valuri MARI si mai ales acum baietii au vazut ca se poate ajunge MAI USOR, la echipa mare si ca depinde, in primul rand de ei!

 2. Aqwilla-Violla spune:

  Loturile nationale nu sunt o tinta, caci ACOLO ESTE TOTUL PE PILE !!! M-am lamurit la „actiunea” de aici, cand a fost si Belodedici ! Asta saracul, ca si altii e pus acolo, doar PARAVAN, la toate jmekeriile care se fac cu bietii copii !

 3. vasile spune:

  Subscriu cu toată sinceritatea la spune Aqwilla-Violla. La toate categoriile de vârstă selecțiile se fac numai pe lovele, indiferent care sunt supervizorii trimiși de MITICI. RUȘINE, RUȘINE. Apoi ne întrebăm de ce nu sunt rezultate…

 4. Valceanu Bogdan spune:

  eu sunt pe puterile mele ;nu pe lovele ,am muncit mult sa ajung unde sunt azi;;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: