Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara, exclude ”orice variantă de X sau 2” cu Dinamo iar ”evitarea retrogradării nu e un obiectiv pentru mine”

Valentin Velcea, antrenorul nou-promovatei ACS Poli Timișoara, s-a arătat încrezător la conferința de presă din preziua debutului în Liga 1, programat mîine la 20,45 pe ”Dan Păltinișanu”, contra lui Dinamo, deși a admis că ”suntem în întîrziere la achiziții”, printre care l-ar vedea și pe Costea, asta doar dacă stelistul își rezolvă situația contractuală cu cei din Ghencea și acceptă pînă în 3.000 de euro pe Bega.

Valentin Velcea, antrenor principal, și Ovidiu Petre, căpitan desemnat de jucători, au vorbit în preziua debutului lui ACS Poli Timișoara în Liga 1

 

”E început de campionat, așa încît nici ACS Poli, nici Dinamo nu au ritm, sunt în construcție și formare. Jocul e deschis și va fi spectaculos iar rivalitatea n-a scăzut, se menține, și aportul suporterilor va fi unul substanțial și jucătorii vor putea avea parte de surprize din partea susținătorilor, de unde și reacția lor de autodepășire. Așadar este foarte binevenit că jucăm cu Dinamo în prima etapă, nu la fel ar fi fost cu Steaua. Era bine să jucăm în etapa a doua la Botoșani, nu la CFR Cluj”, s-a arătat antrenorul Velcea mulțumit de adversarul avut în prima etapă, enumerînd cîțiva jucători aflați în pragul debutului în Liga 1: ”E Boldea… Trandu… Șeroni… Bărbuț… Bocșan… Pap… Ruiz, sunt 7-8”.

Valentin Velcea a subliniat că ”echipa trebuie să se adapteze la un sistem în funcție de jucătorii pe care îi are. Acum poate fi cu un singur vîrf, dar peste două săptămîni, dacă vin cei 4 jucători, pot să schimb sistemul și să joc cu 2 atacanți. Vom căuta să avem o așezare cel puțin aglomerată și să contracarăm jocul destul de combinativ al dinamoviștilor, care la nivel  declarativ au și ei problemele lor în linia de fund”.

Cît despre potențialele noi achiziții vehiculate în ultima săptămînă, Velcea a admis că ”trebuie să ne adaptăm din mers! Să nu uităm ce mai vine la echipă. Într-adevăr, suntem în întîrziere la achiziții dar n-avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm la situație și să încropim repede un 11 care face față și chiar mai mult, cîștigă. Deoarece exclud orice variantă de X sau 2, ci mergem la victorie, echipa să iasă cu fruntea sus de pe teren și victorioasă”, și a mai punctat că ”principial, ne-am înțeles cu Goga, să vedem… Tony trebuie să sosească din moment în moment, mai avem timp cu Mihai Costea, dar în funcție de rezolvarea situației sale cu Steaua și fără pretenții din partea acesteia. Dacă jucătorul are pretenții sub 3.000 de euro și poate să își rezolve cu Steaua, îl vrem și luăm la Timișoara, dar și eventualele ultime achiziții nu schimbă sistemul de joc și tactica. Unii pot veni nepregătiți și cu alt ritm, trebuie să îi aducem pe parcurs la standardul necesar”.

Velcea s-a mai arătat încrezător că ACS Poli ”o să fie o echipă bună a Ligii 1, dar dacă nivelul e prea mult pentru unii dintre ei, să se lase de fotbal… Sunt și jucători care au trac de început și emoții dar nu înseamnă că sunt tracasați și că vor avea evoluții slabe. Este adevărat și că au jucat cu echipe tari în precompetițional iar în primele 85 de minute au fost de la egal la egal, e drept, ținînd cont și de stadiul de pregătire al lui Udinese, de alți factori. Dar ceea ce am văzut acolo, mi-a plăcut!”

În ceea ce privește perspectivele ivite prin reușita promovării, Velcea a spus că ”este o premieră pentru numeroși jucători din lot să ajungă să joace în Liga 1, și este extraordinar ceea ce am realizat în ultimul an, viteza cu care s-a promovat fiind demnă de apreciat, dar în același timp obligă, ca toți susținătorii să vină la stadion, și mă refer la suporteri, ca tot mai mulți să susțină echipa, mă refer la investitori, să ne pregătim în condiții profesioniste, și mă refer la antrenori. Iar fotbaliștii să demonstreze o formă sportivă pentru a arăta că promovarea nu este întîmplătoare! Clar, este alt nivel, cu adversari mult mai puternici, dar și noi, chiar dacă suntem în formare, nu vom fi mai prejos ca așteptări și vom lupta să arătăm că Timișoara merită să aibă o echipă în prima ligă!”

Velcea a punctat că ”obiectivul este clasarea în primele 10 locuri, căci evitarea retrogradării nu este un obiectiv pentru mine, coroborat cu descoperirea și debutul de tineri jucători, în combinație cu cei mai experimentați, cu state vechi în ale fotbalului, pentru a forma un grup competitiv”.

Etichetînd ca pe o nebunie continuitatea din vara trecută, cînd repornea cu ACS Poli bazîndu-se pe scheletul nou-promovatei ACS Recaș, Velcea a mai opinat că ”așa mai am acum și o altă nebunie, să continui cu o altă echipă și să încerc să o aduc în primele 10. În spatele nebuniei stă susținerea pe care o am din partea multor oameni!”

Ca incertitudini din lotul avut la dispoziție în pregătiri, Velcea a amintit că ”sunt 2-3 situații cu viza medicală a jucătorilor, plecați la investigații. Keita, în urmă cu pregătirea, Moldovan după o pauză destul de mare, Ruiz, la care așteptăm să vedem rezultatul investigației. Voi vedea, la nevoie voi improviza, probabil echipa va sufera modificări, la fel, probabil – da! – și sistemul de joc”.

Antrenorul alb-negrilor Timișoarei n-a încheiat fără a aminti de ”cavalerii” cîndva în negru, și anume că ”în rest am încredere în tot arbitrajul fotbalului românesc, mai mult decît am avut în liga a doua, și dacă s-au schimbat o grămadă la fruntea arbitrajului, încet-încet e cazul să fie echidistant!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = saisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: