Velcea: „Sperăm să şi debuteze Constantinescu, depinde de el”

Un semn că viaţa merge înainte, indiferent de situaţie, este şi posibilitatea ca un junior din generaţia ´93 polistă, mijlocaşul Dan Constantinescu, cooptat în premieră în lot cu ocazia victoriei de sîmbătă de la Piatra Olt, să şi debuteze cu ocazia derby-ului primelor două clasate în B2, de miercuri (ora 19). Un semn al speranţei în viitor… „Poate este cel mai important joc din acest retur…”

„… E adevărat, un meci între primele două clasate, în componenţă cu jucători care au avut tangenţial de-a face cu Liga 1 şi au experienţă competiţională în Liga 2. Îmi doresc ca mîine seară să abordăm meciul la fel de serios şi pe o pantă ascendentă, şi sunt convins că aşa vom face. Cred că în aceste momente cel mai important este să ne facem jocul, să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut, să ne consolidăm poziţia”, a spus antrenorul principal Valentin Velcea, explicînd că „fotbaliştii crează o linişte a rezultatelor şi a performanţelor. De 18 luni suntem neînvinşi şi va fi un meci în care vom juca fotbal, iar indiferent de situaţia clubului, că este în impas şi cu probleme sau bine susţinut şi bogat, noi tot asta trebuie să facem. Şi îl am aici martor pe Alexandru Popovici cînd spun că jucătorii din lot dau dovadă de caracter, sunt fotbalişti care-şi vor vedea de treaba lor, în teren – iar de destinele clubului sunt alte persoane în măsură să aibă grijă”.

Ca lot, „revine Florin Ilie, rămîne Dan Constaninescu. Sper să-l şi debutăm, depinde însă de el, dar şi ceilalţi au şansa lor. Toţi cei de pe lista de 18 pentru joc au şansa să debuteze, spun de 18 pentru că avem şi mai mulţi în cantonament”, a mai spus Velcea, explicînd că „am trimis de această dată mai mulţi jucători la echipa a doua pentru a avea jocuri în picioare şi ritm de joc, iar cînd apelez la ei să fie pregătiţi”.

În ceea ce priveşte aportul slab al unor componenţi tocmai din prima garnitură în formula „satelitului” învins vineri, 2-3 acasă cu CS Vladimirescu, printre cei cu evoluţii modeste numărîndu-se chiar şi Florin Ilie, dar mai ales şi în special colegul său de linie Andrei Dăruială, Velcea a mai spus că „ei nu sunt în capul lor acolo şi nu sunt întîmplător acolo. Ştiu tot ceea ce trebuie despre evoluţiile lor acolo iar în tot ceea ce aleg voi fi echidistant şi corect faţă de jucători. Am avut două discuţii individuale şi nu le-a prea convenit ce-au auzit iar o primă sancţiune este că ar fi putut face parte din lotul mare, a doua sancţiune este că ar putea ajunge rezervă la echipa a doua şi depinde doar de el dacă se corectează. Nu cred că e sancţiune mai mare decît să stai pe margine sau în tribună”.

Cît priveşte aportul fanilor, Velcea s-a referit la „mereu acei suporteri adevăraţi, care au fost un sprijin substanţial pentru acest club, indiferent de numărul în care au venit la stadion, şi rămîn suporteri adevăraţi, dorindu-şi ca echipa să joace din ce în ce mai bine şi nu în liga a doua, ci în liga întîi”. Capitol la care a fost completat de jucătorul Alexandru Popovici, care a lansat un apel-imbold: „Să vină pentru noi şi să ne susţină, în număr mai mic sau mai mare, dar pe noi ne ajută, căci dacă ne uităm statistic cîte au reuşit să plece cu punct de aici, ne dăm seama că ne ajută foarte mult. Orice adversar care iese cu o oră, o oră şi jumătate înainte de joc pe teren, pentru a vedea starea gazonului, începe să le tremure picioarele. Fac apel să vină cît mai multă lume, să dăm dovadă că Timişoara nu moare!” 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 8

 


Alte articole legate de acest subiect: