Velcea victorios în Vâlcea: prim succes afară, la ultima clasată…

Învinsă acasă de FCM Târgu Mureş şi fără gol marcat şi punct smuls în 3 deplasări, unde a încasat în schimb 7 „boabe”, respectiv fără victorie în octombrie, de la un unic succes, 3-0 cu Voinţa Sibiu, în 29 septembrie, şi deja cu două etape de şedere pe tuşă în cont, CSM Râmnicu Vâlcea era astăzi cea mai uşoară pradă pentru ACS Poli, dintre cele 13 adversare din seria a doua, cu ocazia rundei a noua, intermediară, în urma căreia Velcea nu concepea altceva decît să bifeze şi o a treia şedere măcar pe locul 3 al podiumului în B2.

A fost 0-2 (0-1), atacantul Boldea marcînd al cincilea său gol în alb-negru şi depăşindu-şi astfel în ultimele 6 zile totalul reuşitelor pentru ACS Recaş, trei la număr, din returul ediţiei precedente, cînd înscria de fiecare dată în deplasare, pe rînd, într-un 1-0 la Gloria Reşiţa, 3-2 la Bihorul Beiuş şi, chiar în… ultimul minut de campionat al campaniei promovante, într-un 3-0 la Gloria CTP Arad.

Boldea este cel care deschidea scorul şi în minutul 80 al debutului lui ACS Poli în liga a doua, contra lui UTA, după ce era introdus în joc în minutul 68, în locul fundaşului lateral Marovic, reuşită în urma căreia era titularizat meci de meci, în tandem cu fostul său coechipier la alb-verzi, Szabolcs Szekely.

Iată aşadar şi restul zestrei acumulate deja de Cristian Boldea: gol în minutul 83, pentru 2-0, cu Luceafărul; goluri în minutele 13´ şi 49´, pentru 1-0 şi 3-0, jucînd 62 minute, într-un 3-1 cu FC Olt…

În rest, a fost titular în avanposturi, tot cu Szekely, la Drăgăşani, cu Damila Măciuca (0-0), la Braşov, cu Corona (0-0), acasă, vreme de 64 de minute, într-un 4-1 contra Unirii Alba Iulia, şi la Mioveni, într-un 2-2, primă şi unică deplasare în care timişorenii primeau gol.

ACS Poli şi-a fructificat statutul de favorită a disputei şi a încheiat al treilea joc la rînd fără gol primit respectiv a treia deplasare consecutivă fără a scoate mingea din propria plasă, desprinzîndu-se cu nişte goluri reuşite după fiecare prim sfert de oră, mai întîi în minutul 19, cînd acelaşi golgeter Cristian Boldea prelua şi înscria cu un şut de la 14 metri, la vinclu, iar apoi în minutul 62, cînd Silviu Bălace, care luna viitoare va împlini 34 de ani, l-a driblat şi pe Tufişi, pentru 0-2.

Alb-negrii au confirmat aşadar aşteptările şi au cîştigat într-adevăr în premieră în deplasare, la ultima clasată, restul rezultatelor la vîrf, cu succese la zero pentru nou-promovatele de pe locuri promovante, unu-doi, menţinîndu-i însă pe timişoreni pentru a treia oară pe poziţia a treia. Corona a cîştigat tot cu 2-0 în deplasare, iar tentativa noii echipe a unuia dintre cele mai productive oraşe din ţară de a depăşi în cele din urmă egala sa la zero pe teren neutru, Damila Măciuca, mai are nevoie de cel puţin cîteva zile de temporizare.

Alb-negrii prind aşadar vînt în pînze, mai avînd de transpirat luni de la ora 15, acasă cu FC Argeş Piteşti, apoi la Târgu Mureş şi, după o săptămînă de şedere, la Sibiu, revenind din nou pe „Dan Păltinişanu”, cu maramureşenii, iar la finele turului la Oradea, cu FC Bihor.

Iar apropo de ziua şi ora proximului meci pe teren propriu, luni la 3 după-amiaza, din cîte ştim, nu pare a fi nici Sfântul Apostol Andrei, nici Ziua Naţională a României, nici Crăciunul, următoare şi ultime zile libere pe 2012. Ce-i drept, puţine milioane de contribuabili mai prestează într-o ţară cu mai multe milioane de non-lucrători, aşa încît public disponibil ar fi la îndemînă. Doar că puţini sunt cei care se arată cu adevărat interesaţi de noua grupare, fie ea şi trăgînd la promovare, iar cauza alb-negrilor de a-şi atrage mai mulţi simpatizanţi e cu atît mai dificilă cu cît unele partide le găzduiesc lunea de la… 3.

ACS Poli Timişoara (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge (Artean, 73´), Poparadu – cpt., Trandu (Dobricean, 77´), Bălace – Boldea, Szekely (Boştină, 65´).

Pe bancă: Gherasim – Sakir, Daminuţă, Nanu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Velcea victorios în Vâlcea: prim succes afară, la ultima clasată…

  1. POLI e POLI spune:

    ROBO-BO, robotul BOLDEA marcheaza la FOC AUTOMAT !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 20

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: