Velcotă egalează după pauză și ratează un penalty pe final: ACS Poli – LPS Cetate 1-1. Devenii, gol din penalty și două bare

Penultima clasată în seria vestică din Liga 3 a trecut de puțin pe lângă victorie în penultimul meci jucat acasă în turul de campionat, remizând într-un duel din ultima pătrime a ierarhiei, meci desfășurat de la ora 14 pe ”Electrica” în care s-a văzut condusă dintr-o lovitură de la 11 metri în ultimul sfert de oră al reprizei I, egalând puțin după pauză prin Velcotă, autor însă al unei ratări de pe punctul cu var, spre final… ACS Poli Timișoara – LPS Cetate Deva 1-1 (0-1).

Confruntare între formații în suferință cu ocazia etapei a XII-a în Seria a IV-a din eșalonul trei, încheiată nedecis, ceea ce îi menține pe deveni pe o poziție ierarhică superioară timișorenilor. Care, pentru a treia etapă la rând, au fost lipsiţi de prezența pe banca tehnică a antrenorilor Silviu Bălace şi Costel Ionilă, privind meciul din tribună. Hunedorenii în schimb, la pupitrul tehnic cu Ștefan Nanu, fost antrenor al ”violeților” în cursul sezonului trecut din Liga 2…

Pe fondul unui joc relativ echilibrat, prima mare ocazie a trecut în contul vizitatorilor, în minutul 19, când Lupu a şutat de la 16 metri dar mingea a nimerit bara porţii apărate de Popeţ.

În minutul 38, portarul gazdelor l-a faultat în careu pe același Lupu iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, transformată cu precizie de Bogdan Țoiu: 0-1, scor la pauză. Formația mai slab clasată, în pericol de a adăuga încă un eșec seriei ultimelor 3 înfrângeri pe teren, fără a mai fi cunoscut gustul victoriei de aproape o lună de zile, 2-1 cu CS Hunedoara pe 11 octombrie.

Poliştii au început însă mai deciși partea secundă şi și-au creat ocazii de a marca prin Velcotă şi Iseini, introduși de la pauză. Dublă schimbare cu efect și roade. Căci insistența alb-violeților s-a materializat, 1-1 în minutul 57, la o fază foarte bine gândită de Iseini, care a lobat mingea peste apărarea adversă, Velcotă trecând în viteză printre fundaşii adverşi și intrând în careu, de unde a şutat pe jos, învingându-l pe portarul Manea… 1-1. 

Nu trecea însă mult și putea fi 1-2, în minutul 67, când Bîrsan a prins o ”ghiulea” de la circa 25 de metri, mingea lovind transversala. A doua bară în contul oaspeților victorioși sâmbăta trecută la Cermei cu 1-3.

Şi gazdele au trecut apoi de puțin pe lângă preluarea conducerii, irosind o lovitură de la 11 metri cu opt minute înainte de final, când Kelen a jucat mingea cu mâna în suprafaţa de pedeapsă iar centralul a acordat o nouă lovitură de pe punctul cu var. Devenii fructificau în aceeași perioadă a reprizei I, bănățenii aveau să o rateze. Iar cu aceasta, și victoria…

A executat Sebastian Velcotă, pe jos, dar portarul Manea a respins mingea în calea lui Iseini, care a şutat în plasa laterală, gol… turcesc. Tot mai multă apă la bordul ”violeților”, mult prea risipitori pe ”Electrica” pentru a spera la o ascensiune ierarhică.

Cât despre deveni, și-au reamintit în ultimele două ieșiri că în primele deplasări ale sezonului obțineau puncte pe teren advers, 1-2 victorios la Dumbrăvița și 1-1 la Viitorul Dăești respectiv CS Șoimii Lipova. 

Situația ierarhică a ambelor echipe rămâne însă delicată, ACS Poli mai având de jucat în tur la Pâncota, acasă cu CS Crișul Chișineu Criș respectiv în Gorj, la Târgu Cărbunești, pe când LPS Cetate pe teren propriu cu arădenele din Chișineu Criș și Pecica, intercalând deplasarea la Becicherecu Mic.

*  

ACS Poli: Popeţ – Podină, Oprea, Buga (min. 32, Dincă), Sporin (cpt.) – Chiriac (min. 46, Iseini), Dobrincu – Ochea, Dorobanțu, Românu – Sevici (min. 46, Velcotă).

Rezerve: Mosoarcă, Taşcă, Turdean.

Au lipsit: Cochinţu, Pădurariu, Iovanovici şi Mitre.

LPS Cetate Deva: Manea – Kelen, Radak, Bogdanovici, Doboş (cpt.), Țoiu, Roncea, Bîrzan (min. 89, Preda), Jana (min. 58, Marton), Chivu (min. 45+1, Tătulea; min. 77, Cocan), Lupu.

Antrenor: Ştefan Nanu.

Pe bancă: Ciută, Ciurescu, Ternea.

Arbitri: Nicolae Dragoş  Lunca (Cluj) – Emeric Tocai şi Alina Voaideş (ambii Sibiu). Observator de arbitri Silviu Mocanu (Arad) iar delegat de joc Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Rezultatele etapei a 12-a în C4, programul rundei viitoare și clasamentul, pe coloana dreaptă. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: