Velici aduce Lugojului al 3-lea succes la rând tot cu 1-0 acasă cu Cetate Deva

CSM Lugoj, ocupantă a podiumului la încheierea ediției anterioare dar și înaintea acestei antepenultime etape a turului în Seria a IV-a din Liga 3, a câștigat duleul cu CNS Cetate Deva al unor formații în formă și cu succese la rând printr-un unic gol înscris nu cu mult înaintea pauzei de Gelu Velici, ajuns astfel la 5 reușite personale în ultimele 4 runde.

Timișenii se aliniau în meciul acasă de astăzi de la ora 14 după 3 victorii la rând, pe când devenii chiar după 5 triumfuri succesive, însă CSM a stopat seria invincibilă a grupării de sub Cetate, care ultima oară ceda pe 22 septembrie, și tot în cel mai vestic județ al țării, cu 3-2 la Giarmata. Ulterior, renăscuta trupă din județul Hunedoara s-a impus pe rând pe alte terenuri cu 0-1 în restanța la CS U Craiova SA 2, cu 1-2 și la Reșița, ba chiar cu 0-5 în Timiș, victorii adăugate unui 3-2 de succes pe început de campionat, la Bălești.

Seria Cetății a luat însă sfârșit astăzi în fața a chiar peste 300 de spectatori, o notabilă asistență dat fiind ora de start a meciului din etapa a 13-a în seria vestică, partidă care a oferit un singur gol, deși media golurilor marcate de CSM și CNS Cetate în acest campionat era de peste două pe meci, conturată doar de ACS Șirineasa, ACS Ghiroda, Gloria Cermei și CSM Școlar Reșița.

Vecinele de clasament de pe locurile 3-4 erau despărțite la puncte de valoarea unei remize, și diferența de golaveraj fiind similară, 23-12 în contul lugojenilor respectiv 25-12 în cel al oaspeților, devenită egală la încheierea disputei, tranșată de formația de pe podium, ale cărei rezultate acasă în C4 sunt 1-1, 1-0, 3-0, 1-2, 2-0 și 1-0 astăzi.

CSM Lugoj a rămas de fapt consecventă rezultatelor de 1-0 în victoriile pe teren propriu cu vizitatorii din Deva, anul trecut impunându-se cu un scor identic pe 7 octombrie, după care în retur a fost 3-1 pentru CNS Cetate iar bănățenii încheiau pe 3 și hunedorenii pe locul 6, iar în urmă cu 2 ani savurând un alt 1-0 pe Timiș, pe 4 decembrie 2015, prin care gazdele puneau punct turului pe treapta a 7-a iar învinșii în deplasare pe 12, după care la căderea cortinei peste retur se înregistra un 2-2 în județul vecin, devenii clasându-se pe 6 iar CSM pe 9.

Astăzi, unicul gol a căzut în minutul 37, când Lazea l-a angajat în flancul drept pe Precupanu și Gelu Velici i-a fructificat centrarea cu o lovitură de cap din 6 metri: 1-0.

Lugojenii se puteau desprinde după înscrierea golului, însă șutul lui Precupanu de la 10 metri lateral dreapta a fost respins foarte puțin pe lângă poartă iar lovitura liberă executată de Bozian a fost reținută de Apostol.

Precum la începutul partidei, gazdele au lăsat tot la vestiare și după pauză grijile financiare cu care se confruntă gruparea CSM, iar în debutul părții secunde lugojenii și-au mai croit o ocazie de a se desprinde, Pădurariu rămânând singur cu portarul, ușor în lateral stânga, la 8 metri, dar șutul său fiind respins în corner.

Ar mai fi putut înscrie tocmai marcatorul Velici, iar Bozian chiar de două ori, pe când Cetate a exercitat o presiune teritorială bazată pe expedierea de mingi lungi, înalte, cu destinație careul gazdelor, completată prin șuturi de la distanță, fără însă a contura ocazii de claritatea celor croite de lugojeni.

Pentru care Velici a fost salvator, completând zestrei din ultimele etape, la Sibiu respectiv Bălești, unde înscria chiar de 3 ori.

Cosmin Petruescu, antrenor principal al învingătoarei, a admis că ”am avut un meci extrem de dificil, cu un adversar care și-a confirmat pe deplin parcursul foarte bun, în special în deplasare, cu 4 victorii din 5 meciuri, o echipă care nu întâmplător a câștigat pe două terenuri unde nimeni n-a învins, la CS U Craiova 2 și Reșița, o formație extrem de bine organizată și așezată în teren în special în plan defensiv. A fost o primă repriză controlată în mare parte de noi ca posesie și număr de ocazii de gol, în schimb în repriza a II-a, nemaiavând nimic de pierdut, oaspeții au riscat puțin în defensivă, cu 2 atacanți pe zonă centrală, chiar 3 pe final de joc, lucru care ne-a pus puțin în dificultate, cu atât mai mult cu cât din păcate pentru noi n-am reușit să înscriem golul 2, pentru a închide mai repede meciul. Rămâne o victorie meritată și extrem de muncită, un succes obținut greu și din cauza absențelor pe care le-am avut, Păduraru, Szekely, Olariu, dar mă bucur că cei care i-au înlocuit au făcut-o cu bine”.

*

CSM Lugoj: David Filip – Daniel Filip, Radak, Miculescu, Fridrich – Precupanu, Lazea, Cuedan (77, Ciubotariu), Bozian (90, Ciobanu), Velici (87, Marta), Pădurariu (65, Mărmăneanu).

Rezerve: Iordache – Roșie, Grega, Olariu.

CNS Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Mintaș, Șoit (70, Coteț), Doboș – Boldea – Lupu (78, Firan), Moț, Cristian, Staicu (70, Tecsi) – David (78, Leucian).

Rezerve: Raț – Bărculeț și Ionică.

Cartonașe galbene: Pădurariu, Fridrich, David Filip, Mărmăneanu – Lupu, Kelemen, Mintaș, Apostol, Firan.

CSM Lugoj va juca etapa viitoare la Petroșani cu liderul neînvins ACS Șirineasa și apoi acasă cu CS Millenium Giarmata, pe când Cetate acasă cu Gloria Cermei și la Sibiu.

Au arbitrat impecabil Cristian Vieru (Sibiu) – Daniel Humița (Artmeniș) și Alexandru Ilie (Bocșa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: