Velici deschide scorul, ASU Politehnica e condusă, egalare după pauză: 2-2 (1-2) cu CNS Cetate Deva

După două prime meciuri amicale cu divizionare D, din Timiș și Alba, câștigate sâmbăta trecută și miercuri, ”violeții” au pus punct celei de-a doua săptămâni din pregătirile de vară dar și întâii săptămâni de cantonament în județul vecin prin a-și măsura forțele cu o formație din Liga 3, ultima care îi depășea înainte de a-și asigura matematic promovarea din Seria a IV-a spre finele sezonului 2015-2016: ASU Politehnica Timişoara – CNS Cetate Deva 2-2 (1-2).

Sezoanele au trecut și alb-violeții de pe ”Știința” și-au consolidat între timp poziția în Liga 2, pe când devenii au regresat întrucâtva în 2018 după clasările pe 6 la finele campionatelor seriei vestice în 2016 și 2017, însă situația nu s-a schimbat în cazul disputelor directe, cu goluri de ambele părți, fie în partidele oficiale din 2015/6, încheiate tur-retur cu același 2-3 pentru oaspeți, mai întâi în noiembrie sub Cetate iar apoi în 17 mai la Timișoara, fie în amicalul pe teren neutru de sâmbătă de la ora 18, la baza de pregătire a bănățenilor din Sântămăria-Orlea.

Formația clasată în precedentul sezon pe locul opt în „C4” a răsturnat scorul până la pauză în fața celor de la ASU Politehnica Timișoara, care deschideau inițial scorul spre mijlocul reprizei I și înscriau primii și în partea secundă, în primul sfert de oră: 2-2 (1-2).

S-a consemnat astfel primul rezultat altfel decât victorios de la preluarea timonei de către Cosmin Petruescu, după ce fostul său elev la lugojeni dar totodată și noul său elev pe malurile Begăi, Gelu Velici, a înscris cu capul din 6 metri în minutul 19, în urma unei centrări a lui Marvin Schieb.

Devenii au reuşit egalarea în minutul 34 după ce şutul lui Szekely din afara careului de 16 metri a nimerit transversala iar Dumitru Copil a marcat din apropiere pentru 1-1, până la pauză chiar și preluând conducerea prin reuşita lui Alexandru Dan în minutul 42.

La reluarea amicalului, ”violeţii” timişoreni au semnat egalarea în minutul 55 prin Ionuţ Coadă, însă, chiar dacă au dominat în continuare, au încheiat la egalitate, prim rezultat de acest gen în cele trei meciuri disputate de la reluarea pregătirilor pentru noul sezon din liga a doua. Bănățenii puteau însă şi pierde dar transversala s-a opus și la şutul lui Dumitru Copil, din minutul 71.

Iar cantonamentul lor hunedorean continuă, următorul meci de verificare pentru ASU Politehnica fiind programat după revenirea din stagiul centralizat, săptămâna viitoare, vineri 20 iulie pe ”Ştiinţa”, de la ora 18, cu CSM Școlar Reșița, urmat de cel de sâmbătă cu Progresul Spartac Bucureşti.

Antrenoru Cosmin Petruescu a folosit două garnituri diferite în reprizele a câte 45 de minute, și anume următorii jucători: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Schieb, Vidrășan, Poparadu, Miholca – Bozian, Velici, respectiv Borbei – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Plămadă, Ignea, Bîte, Ghinescu, Bedea, Bănică şi Gașpar.

Tot sâmbătă, dar de la ora 11, la Peciu Nou s-a jucat și un prim meci amical între echipe divizionare D, cea din localitate, AS Peciu Nou, şi ASO Făget. Gazdele, cu un nou antrenor, Sorin Gheju, au întrecut-o cu 3-1 pe trupa lui Adrian Brazovan, prin golurile marcate de Marius Matei (min. 25, din lovitură de la 11 metri), Sergiu Iorgovan (min. 35), tot din 11 metri, şi Florin Schipor (min. 39), respectiv Alexandru Apostol (min. 42).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: