Velici întoarce scorul și CSM Lugoj cucerește Cetatea, bună repetiție pentru primirea fruntașei ACS Șirineasa

Gruparea net mai bine clasată în duelul din antepenultima etapă a seriei vestice în Liga 3 a răsturnat scorul în condiții de deplasare în partida de vineri de la ora 18, CSM Lugoj obținând a patra victorie afară în retur, după un meci controlat în totalitate, poate cu excepția primelor minute, în care entuziasmul specific gazdelor în debutul întâlnirilor le-a adus deschiderea de scor dintr-o fază fixă: CNS Cetate Deva – CSM Lugoj 1-2 (1-1).

Precum în partida tur din luna noiembrie de pe malurile Timișului, CSM Lugoj s-a impus la limită și în etapa a 28-a din C4, astăzi cu 1-2, în toamnă cu 1-0, la finele unui meci cu ritm, a treia clasată depășind-o sub Cetate pe a noua grupare în clasament, învinsă tot cu 2-1 și la mijlocul săptămânii la Timișoara, de Centrul Național de Pregătire. Devenii au pendulat astfel de la un 11-1 victorios săptămâna trecută acasă cu codașa CS Nuova Mama Mia la acest eșec cu 1-2.

CNS Cetate a deschis scorul deja în minutul 11 dintr-o lovitură liberă executată din lateral, Tătaru înscriind cu capul de la 5 metri, după o învălmășeală în careu.

Gelu Velici a egalat tot din careul mic, chiar de la doar un metru, după o centrare a lui Bozian, care a croit o acțiune personală în interiorul suprafeței de pedeapsă, întorcând balonul de pe linia de fund: 1-1 în minutul 31.

Iar același Gelu Velici a întregit revenirea lugojenilor în minutul 56, după ce Pădurariu a câștigat un duel aerian cu Tătaru și a deviat spre marcator, care și-a dublat norma cu stângul, din alergare, expediind o minge sărită la colțul lung: 1-2.

Iar CSM Lugoj a semnat astfel a noua victorie din retur, în ciuda faptului că n-a contat pe Szekely și Popan – accidentați, respectiv Fridrich, suspendat, indisponibilități în creștere în perspectiva primirii sâmbăta viitoare a primei clasate ACS Șirineasa, după care timișenii vor încheia campionatul la Giarmata, pe când devenii vor pune punct acasă cu AFC Hermannstadt II, după ieșirea la Cermei. Iar apropo de arena de sub Cetate, terenul devenilor este destul de denivelat, pus la grea încercare dat fiind că pe aceeași suprafață de joc se antrenează și echipa a doua a clubului precum și 5 grupe de copii și juniori, dar pregătit totuși în limita posibilităților de organizatori. Cât despre tribuna de sub Cetate, mult mai puțini spectatori decât în cea lugojeană au luat loc astăzi în cea de-a 13-a rundă din retur.

În urma căreia antrenorul principal al oaspeților, Cosmin Petruescu, a spus: ”Suntem bucuroși pentru rezultatul obținut, în compania unei echipe extrem de ambițioasă și motivată în sensul bun al cuvântului. Mă bucur pentru că am învins pe un teren de pe care cu greu se pleacă cu puncte, dar în același timp să nu fiu îngrijorat pentru partida de săptămâna viitoare cu Șirineasa, în condițiile în care avem mulți absenți, din diferite motive. A fost o victorie cu multe sacrificii, dar am foarte mare încredere în lotul pe care-l am la dispoziție, căci s-a dovedit în trecut că ori de câte ori am apelat la serviciile oricărui jucător, și-a dat tot interesul pentru binele echipei. Sam dovedit putere, tărie mentală, prin care am putut reveni de la 1-0, într-un joc pe care l-am controlat ca posesie, număr și claritate a ocaziilor de gol. Chiar sunt bucuros pentru rezultat!”

Meciul a fost marcat și de o ieșire reprobabilă la scorul de 1-2, când Bedea l-a scuipat pe portarul lugojean Filip, care era cu mingea în brațe, în cursul jocului, componentul gazdelor fiind eliminat în minutul 72.

Cartonașul roșu l-a înfierbântat însă și mai mult, Bedea tulburând spiritele prin limbajul său la ieșirea de pe teren în direcția ocupanților băncii de rezerve a oaspeților, dintre care Păduraru a replicat în ping-pongul verbal cu acida bancă a gazdelor, vocală pe durata meciului spre cea a vizitatorilor, și a văzut la rândul său cartonașul roșu. O decizie doar în direcția celor din Lugoj, când limbuții au fost mai numeroși, totul la semnalizarea observatorului de joc.

CSM Lugoj a egalat în prelungiri la capitolul inferioritate numerică, Miculescu văzând cartonașul roșu în minutul 92, direct, pentru un fault. Iar vizitatorilor le va lipsi contra fruntașei și Mărmăneanu, care a recepționat al patrulea cartonaș galben.

*

CNS Cetate Deva: Gîrlea – Șoit, Tătaru, Coteț, Cornea – Boldea, Moț – Bedea, Robert Cristian, Doboș – Lupu.

Au mai intrat printre alții Kelemen, Romică David și Voineag,

CSM Lugoj: Filip – Radak, Nicolescu, Miculescu, Roșie – Velici, Vlădia, Bozian, Mărmăneanu – Olariu, Pădurariu.

Oaspeții au efectuat prima înlocuire imediat după eliminări, Daniel Filip schimbându-l în minutul 72 pe Olariu, Precupanu intrând mai apoi în locul lui Bozian, Dobra în locul lui Mărmăneanu și Alexandru Dan, la primele sale minute după accidentare, în locul lui Velici.

Rezerve: Păduraru, Grega, Dobra.

Rezultatele etapei a 28-a și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: