Velici, trei într-un sfert de oră și ”set” cu ”satelitul” Sibiului de la 1-1 la pauză. CSM Lugoj urcă pe locul 2

Odată ce leagă două victorii, CSM Lugoj se arată a fi greu de înfrânat din prelungirea seriei pozitive, iar astăzi a stabilit un record al clubului pentru sezonul în curs, de 5 succese la rând, depășind șirul triumfător din tur. Izbânda conturată după pauza partidei cu ”satelitul” Sibiului prin nu mai puțin de 5 goluri, dintre care primele 3 în contul lui Gelu Velici, i-a propulsat pe elevii lui Cosmin Petruescu pe locul 2 în serie, cel mai sus într-un retur în care reveneau pe podium și în rundele 18, 23 și 24.

S-a intrat în ultima cincime a parcursului din Seria a IV-a în Liga 3 iar CSM Lugoj a preferat continuitatea, plusând la capitolul goluri marcate, șase într-o partidă, nou record al timișenilor în acest sezon, savurat de un număr considerabil de spectatori pentru o dispută din eșalonul terț, contând de la ora 17 pentru runda a 25-a: 6-1 (1-1) cu AFC Hermannstadt 2.

Dacă garnitura sibienilor ce trage întins la Liga 1 a marcat astăzi 6 goluri în estul țării, la Brăila, cea secundă a primit tot atâtea goluri, în ciuda faptului că ”satelitul” a etalat un joc mult peste locul ocupat în C4, dar nu numai, ci și un efectiv cu componenți trecuți pe la prima echipă, ca de exemplu portarul Ciorgoveanu, rezervă în eliminarea lui FCSB din Cupa României, dar și Lupu sau Surugiu, astăzi autor al egalării, precum și 3-4 sportivi de perspectivă, care se antrenează cu secund-divizionarii, iar faptul că trupa de ”C” a celor de pe Cibin este bine antrenată s-a văzut și la Lugoj, însă doar până la un punct, pe numele său pauză.

De exemplu Olivian Surugiu chiar egala în minutul 24 printr-un stâng din careu în vinclu, ușor din lateral dreapta, o foarte frumoasă reușită, după ce CSM deschidea scorul dintr-o lovitură de la 11 metri în minutul 17, acordată pentru un fault asupra lui Pădurariu, însă lugojenii au preluat complet frâiele partidei la reluare, cu Gelu Velici dând tonul.

În formă, a marcat și după o preluare în careu cu pivotare și lat la colțul lung printr-o ”pădure” de picioare, dar și dintr-un unghi imposibil, ochind tot colțul lung, finalizând o altă combinație în careu în minutul 67. Doar că autorul celor 3 goluri a și fost apoi retras din joc, menajat tocmai pentru a fi apt în următoarea partidă, la Sebiș, contra uneia dintre fostele sale echipe, CS Național, în lumina unor ușoare probleme medicale.

Velici a fost cu hattrick-ul, Bogdan Bozian a fost cu ”dubla”, completată în minutul 72, când era angajat în spatele apărării, rămânând unu la unu cu portarul, din nou învins cu calm: 5-1. Iar Precupanu n-a precupețit nici un efort pentru ca și un exponent al defensivei să ochească la fel de precis tot plasa laterală, din același loc din care egala și Surugiu, dar ex-juniorul polist cu piciorul drept, stabilind astfel scorul final în minutul 85: 6-1.

Mai puțin și devenea greu de ținut socoteala golurilor, deși n-a fost nici pe departe floare la ureche, cum a semnalat și antrenorul principal Cosmin Petruescu: ”Nu ne-a fost deloc ușor până la 1-1 la pauză, dar a survenit o descătușare a noastră în repriza a II-a. Mă bucur că am manifestat plusul de maturitate și prospețime fizică, am arătat foarte bine în repriza a II-a, în condițiile în care în cele 3 jocuri într-o săptămână am rulat întreg lotul avut la dispoziție. Spre deosebire de oaspeți, care în cele 3 meciuri au jucat mai întâi vineri, iar noi abia sâmbătă, apoi marți iar noi abia miercuri, per total am avut o zi în minus de recuperare, ceea ce pentru nivelul de la Liga 3 contează foarte mult. Toți și-au adus din plin aportul la aceste ultime rezultate foarte bune și sunt mulțumit de felul cum am ieșit din acest calup de jocuri, prilej cu care țin să-i felicit pe toți cei implicați în obținerea acestor rezultate!”

Fără Radak, accidentat, CSM s-a impus în alcătuirea Filip – Precupanu, Nicolescu, Miculescu – cpt., Roșie (60, Fridrich) – Bozian (74, Grega), Vlădia, Mărmăneanu, Olariu (78, Ciubotariu) – Velici (69, Dobra), Pădurariu. Rezerve: Păduraru – Szekely, Daniel Filip.

Rezultatele etapei a XXV-a în C4, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: