”Verzii” la al doilea eșec la rând acasă după un penalty ratat în repriza I, ”violeții” la al 4-lea triumf succesiv cu un penalty fructificat după pauză: CSC Dumbrăvița – ACS Poli Timişoara 0-1 (0-0). FOTO + declarații. Bălu: ”Dacă nici de la 11 metri…” Bălace: ”Am avut atitudinea mai bună”

Liderul primelor 4 etape în seria vestică din Liga 3, lider totodată la capitolul golurilor marcate, cele mai multe, dar și al golurilor primite, cele mai puține, a suferit vineri după-amiază al doilea eșec consecutiv pe teren propriu în turul campionatului, de astă dată nu în fața fruntașei de care era detronat acasă prin rocadă, 1-2 cu CS Șoimii Lipova, ci a unor alb-violeți care învingeau în premieră abia în aceeași rundă a patra și care în primele 5 etape au navigat strict pe locurile 6-7. Dar într-atât de comprimată e diferența de puncte a primelor șase clasate în Seria 8 încât gazdele de pe treapta a doua au fost egalate la 13 de învingătoarea lor, în formă după alte 3 succese, dintre care încă două la zero, 0-2 la Pecica și 2-0 pe ”Electrica” în dauna cărășenilor: CSC Dumbrăvița – ACS Poli Timişoara 0-1 (0-0).

Dacă e să te iei după traiectoriile celor două formații în trecuta ediție din C4 scurtcircuitată în martie 2020, atunci acest 0-1 aduce cu o răsturnare a lumii cu fundul în sus, și cu roțile în sus a fost întoarsă într-adevăr omenirea de actualele inginerii sociale cu false pretexte prefabricate, dar dacă e în schimb să te iei după aspectul că oaspeții în alb-violet au navigat până în 2018 în Liga 1, atunci se poate estima și că fosta prim-divizionară este în căutarea recâștigării unei anumite respectabilități.

Iar seria victoriilor a continuat pentru alb-violeți şi în această săptămână, bifând-o pe a patra, și încă în fieful unui adversar de pe podiumul Seriei a 8-a, al treilea oponent timișean depășit în aceste ultime patru runde, în condițiile în care de la ACS Poli a lipsit Daminuţă – accidentat, respectiv din primul 11 Călin, care a acuzat o uşoară afecțiune înainte de meciul programat de la ora 15 în etapa a VII-a.

Prima ocazie a jocului am notat-o în minutul 9, a lui Matiş, care a şutat slab de la 10 metri iar Miklos a prins fară probleme. Un nou şut, dar peste transversală, expediat de la 25 de metri, i-a aparţinut lui Sahli. Iar primul ”galben” tot în tabăra vizitatorilor de pe Bega, primit de delegatul Peter Csaba, pentru proteste, în minutul 22, când Patrick Peter a fost faultat tare de Podină, fără ca arbitrul să reacţioneze în acest sens, sancţionându-l în schimb pe… senior.

Gazdele expediau primul şut spre poartă abia în minutul 24, prin Făgărăşanu, de la 20 de metri dar peste transversală. Iar un minut mai târziu un cartonaș galben şi pentru Dincă, pentru interpelarea arbitrului, cum că de ce nu a sancționat un fault. Nici gazdele nu scăpau de cartonaşul galben, văzut de Telescu pentru un fault la Matiş…

Și totuși, cu cinci minute înainte de pauză, din nimic și fără ca gazdele de pe locul 2 să fi impresionat asistența, alb-verzii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată pentru faultul comis de portarul Toma asupra lui Rus. A executat tare Octavian Drăghici, în dreapta portarului, dar… pe lângă poartă. Rămânea 0-0, moment psihologic spre finele primei părți.

După care, în minutul 44 survenea prima schimbare la ACS Poli, ieșind accidentat Peter, înlocuit de Toboşaru. Dar și încă un ”galben” în ultimul minut al mitanului, recepționat de Zurbagiu pentru un fault tare.

Tot poliştii au început mai bine și partea secundă, un prim șut puternic al lui Sporin, expediat în minutul 50 de la limita careului, puţin pe lângă stâlpul din dreapta, înfățișându-i pe vizitatori a fi mai încrezători, ieșiți cel puțin la fel de determinați de la vestiare.

Iar după 9 minute venea rândul ”violeților” să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, pentru un fault comis de portarul Miklos asupra lui Mitre, Claudiu Matiş şutând cu sânge rece în stânga lui Miklos: 0-1.

Pe cai și pe val, cel care a ieșit apoi la rampă a fost… antrenorul Silviu Bălace, în minutul 60, când a reacționat iritat pe adresa unui privitor care urmărea meciul din spatele băncii gazdelor, Florin Macavei – delegat al echipei organizatoare, oprindu-l pentru a aplana conflictul dintre cei doi. Nu era nevoie de așa ceva iar tehnicianul alb-violeților a scăpat doar cu un cartonaş galben din partea arbitrului, totuși indulgent pentru o asemenea ieşire din partea unui antrenor.

Până la final, gazdele au ratat cel puţin 5 situaţii mari în ultimele 10 minute dar îngerul păzitor a fost portarul Toma, care a avut câteva intervenţii bune, conservând minimul avantaj al timișorenilor. Care au suferit o pierdere în ultimul minut de prelungiri dintre cele patru acordate de central, Hecsko primind al doilea ”galben” şi fiind eliminat.

Se mai juca un minut iar fluierul final aducea o foarte mare bucurie în tabăra poliştilor, triumfători din penalty, după ce amfitrionii ratau un penalty.

ACS Poli și-a continuat seria invincibilă și pe arena ”Ștefan Dobay”, dar tocmai pentru că meciul s-a jucat pe un teren purtând numele unei legende a fotbalului bănățean, ar fi fost adecvat ca victoria ”violeților” să nu fie umbrită de reacția antrenorului lor Bălace pe seama ”vocii tribunei”, și cu atât mai mult cu cât nimeni altul decât Silviu Bălace a subliniat ulterior în declarațiile la cald pe marginea partidei tocmai aspectul că ”atitudinea noastră a fost mai bună decât a lor”, atitudine care ar fi trebuit completată ca atare și de pe marginea dreptunghiului verde, atât în acel minut 60 cât și în fața microfoanelor, la momentul interpelării sale în legătură cu reacția pe care a avut-o, când tot atitudinea l-a trădat printr-o completare a răspunsului cu impertinentul ”asta vă interesează pe dumneavoastră”. Deloc și doar părerea sa, dar e clar că unele reflexe sunt incorigibile. 

Astăzi s-a mai jucat în antepenultima etapă a turului în C8 și meciul Fortuna – Avântul Periam 0-2, așadar un alt duel direct timișean adjudecat la zero de oaspeți. Programul rundelor 7-8, pe coloana clasamentelor.

*

CSC Dumbrăvița: 1. Robert  Miklos – 19. Răzvan Moraru, 4. Laurenţiu Telescu, 5. Bogdan David, 24. Cristian Podină – 6. Costel Zurbagiu, 17. Andrei Făgărășanu – 10. Răzvan Rus, 16. Dragoş Coroiu (min. 46, 20. Andrei Mura), 8. Mihai Udrea (min. 46, 7. Adrian Ștefan) – 21. Octavian Drăghici.

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Pe bancă: 12. Mădălin Smaranda – 2. Eduard Soare, 3. Răzvan Andrei, 14. Bogdan Ferţu, 18. Alex Piţuc.

ACS Poli Timişoara: 33. Eugen Toma – 2. David Bălace (min. 46, 17. Flavius Toboșaru), 3. Dănuţ Bilia, 6. Narcis Plută (min. 86, 16. Andrei Chiriac), 7. Michel Rosenblum – 8. Sinişa Sporin, 25. Mihai Hecsko – 14. Alexandru Dincă, 5. Mahammed Ouadie Salhi (min. 87, 12. Marius Călin), 10. Patrick Peter (min. 44, 19. Cristian Mitre) – 13. Claudiu Matiș (min. 88, 9. Ştefan Foldi).

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: 1. Robert Popeţ, 77. Alexandru Daminescu, 4. Sebastian Foca, 18. Loren Stoia.

Au arbitrat: Alin Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Daniel Popa (Aiud) şi Sebastian Pantea (Arad). Observator de arbitri Ioan Mureşan, delegat de joc Florian Mierea (ambii din Timişoara).

La cald…

Sorin Bălu: ”Din păcate astăzi nu am fost ceea ce am vrut să fim, nici nu puteam, din mai multe motive. Chiar dacă am făcut o primă repriză proastă, pe fondul unui joc prost, puteam să conducem cu 1-0. Dacă nici de la 11 metri nu nimereşti poarta, atunci e mai greu. Repriza a doua spun eu că a fost echilibrată, pe alocuri un plus pentru noi în anumite momente ca ocazii de a marca, dar nu am marcat și asta e, din păcate… Ăsta este fotbalul, mergem mai departe…”

– Care sunt alte motive? ”Motive care ţin de bucătăria noastră internă, nu le pot spune.

– Jucătorii sunt nemulţumiţi… ”Este normal, toată lumea este nemulţumită; şi eu, şi conducerea.”

”Sincer, nu prea comentez despre arbitru. Eu eram destul de departe de fază, eu consider că dacă l-a dat, înseamnă că a fost – ce să mai comentăm…”

Silviu Bălace: ”Este foarte importantă victoria, veneam după trei victorii, era important pentru noi să legăm a patra victorie. Le-am dat încredere băieţilor, le-am spus şi în meciul trecut că sunt buni, au calitate, că trebuie să se deblocheze mental, cum am mai spus şi în momentele grele. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, aşa cum se spune, să ne pregătim la fel, fiindcă mulți dintre ei numai prin jocul lor, prin ajutorul celorlalţi colegi, pot face pasul către fotbalul mai mare. Cred că am avut câteva oportunități mai clare de a marca decât gazdele, chiar dacă am fost dominați pe final, când ne-am retras și au apărut câteva schimbări în echipă, chiar şi puțin oboseala. Am dominat un pic la posesie, atitudinea noastră a fost mai bună decât a lor. Am numai cuvinte de laudă pentru băieți, eu nu-mi retrag cuvintele, sunt luptători adevărați, care se antrenează cum se antrenează. Jucăm din trei în trei zile, puțini știu ce stă în spatele acestui succes, multă lume nu ştie cum pregătim un meci…”

– Aţi avut o ieşire nesportivă în minutul 60, aţi fost sancţionat numai cu cartonaşul galben… ”Da, am avut cu băiatul… Asta vă interesează pe dumneavoastră”.

Fotografii de Iosif Canea

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: