”Verzii”, prim succes din cornere. ”Lanterna”, pusă la colț din prima parte: ACS Dumbrăvița – ACS Poli 2-0. FOTO + declarații Bălu

Autori ai unui debut șovăielnic de campionat după propriile standarde impuse vara trecută, în anul promovării, alb-verzii de pe arena ”Ștefan Dobay” au semnat în cele din urmă întâiul triumf din noua ediție a Ligii 3, vineri după-amiază, cu ocazia etapei a V-a în seria vestică, într-un duel direct timișean cu lanterna roșie fără victorie, retrogradată din Liga 2: ACS Dumbrăviţa – ACS Poli Timişoara 2-0 (2-0).

O dispută directă bănățeană de pe poziții din ultima pătrime a ierarhiei Seriei a IV-a, pe locurile 13 și 16, din careul grupărilor încă fără succes în noul campionat, postură nu tocmai onorantă pentru ”medaliata cu bronz” pe podium a ediției anterioare, din Dumbrăvița, și care o obliga să întoarcă foaia, cu atât mai mult la primirea ultimei clasate.

Într-adevăr, contrastul era destul de mare între rezultatele reușite de dumbrăvițeni în primele 4 runde ale campionatului precedent și cele înregistrate în nici ultima lună de zile, la vremea respectivă contabilizând un unic eșec, consemnat de fapt abia în cea de-a patra etapă, dar pe de altă parte nu mai puțin de 14 goluri marcate, în comparație cu cele numai 3 dinaintea partidei de astăzi, ca medie subunitară. 

Debutul de luna trecută în C4 a fost de tristă amintire, 1-2 acasă cu cei din Deva, iar continuarea pe linia remizelor, 1-1 la Chișineu Criș, 0-0 pe teren propriu cu nou-promovata din Becicherecu Mic și din nou 1-1 și la Pecica, sâmbăta trecută. O primă victorie era așadar imperativă la finele primei treimi a parcursului din tur, o bună oportunitate în condițiile în care vizitatoare era ”lanterna roșie” fără punct adjudecat în precedentele 3 runde, altfel spus după prima etapă, în care ACS Poli remiza 1-1 la Becicherecu Mic.

Și în sfârşit, după 450 de minute de fotbal din noul sezon al Ligii 3, ”verzii” lui Bălu au putut savura colectarea a 3 puncte, rezultat copie la indigo a celui izbutit tot acasă și în etapa a V-a din campionatul trecut, atunci contra devenilor: 2-0. 

Astăzi de la ora 17, un succes fără a fi convins neapărat în faţa mai tinerilor jucători de la ACS Poli, care s-au trezit la realitate în partea a doua a meciului, pe fondul dublului handicap.

Ambele goluri au fost marcate în urma unor lovituri de la colţul terenului, executate de Mădălin Stancu în primul respectiv ultimul sfert de oră al reprizei I, finalizate fiind de fundașul căpitan Laurenţiu Telescu, în minutul 13, şi Andrei Făgărăşanu în minutul 37, cu menţiunea că după centrarea din corner mingea a fost respinsă de oaspeți.

Care n-au trecut testul apărării cu succes la asemenea faze fixe, ceea ce i-a costat, adăugând a patra înfrângere consecutivă în C4, după cele acasă cu echipele doljene dar și cu 3-2 la Pecica. Poate deja cu gândul la primirea săptămâna viitoare a vâlcenilor de la ACS Flacăra Horezu, cu tot cu Mansour Gueye, învinși astăzi pe final cu 1-0 la Drobeta Turnu Severin în duelul primelor două clasate de liderul cu punctaj maxim Universitatea Craiova, antrenorul codașei, Silviu Bălace, n-a fost de găsit după meci în ideea declarațiilor pe marginea jocului.

Soartă ingrată pentru ACS Poli, strângând acum cioburile unor ambiții fără acoperire, cap și viziune din 2012 încoace, cu observația că dacă și-a bătut joc cândva cineva de ex-prim-divizionară prin a o echipa în roz ca expunere în fața camerelor celor cu drepturile de difuzare din Liga 1, atunci altcineva să o scutească în acest al unsprezecelea ceas măcar de acest supliciu. E de circ și țipător în roz, cu ”lanterna roșie” a Ligii 3. 

Ce-i drept, ultima clasată ar fi putut avea ultimul cuvânt, în primul minut de prelungiri, dar clujeanul Moca i l-a refuzat, lăsând-o mască. Velcotă a fost faultat în careul gazdelor, dar, curios, arbitrul i-a acordat cartonașul galben pentru simulare, de fapt și primul cartonaş al meciului, în loc să acorde lovitură de la 11 metri, stârnind controverse și lăsând codașa cu atât mai mult fără glas.

Prim episod al dublei pe teren propriu trecut cu bine de ACS Dumbrăvița, în așteptarea sâmbăta viitoare de la ora 17 și a celor din Ghiroda și Giarmata Vii, în etapa a VI-a, după care ieșirea la Dăești. 

*

ASC Dumbrăviţa: Robert Miklos – Bogdan Străuţ, Laurenţiu Telescu (cpt), Mircea Stupu, Dragoş Coroiu – Roger Kecskes (min. 70, Răzvan Morariu), Mădălin Stancu, Mario Boldea, Andrei Făgărăşanu (min. 84, Raul Briciu) – Adrian Ştefan (min. 88, Gabriel Siminic), Octavian Drăghici (min. 78, Marco Enciu).

Antrenori: Sorin Bălu (principal) şi Daniel Martinaş (secund).

Pe bancă: Mădălin Smaranda, Dănuţ Bilia. Au lipsit: Dorin Codrea, David Bogdan.

ACS Poli: Constantin Mosoarcă (min. 46, Robert Popeţ) – Lucian Oprea, Raul Cochinţu (min. 36, Sergiu Românu), Raul Popa, Sinişa Sporin – Adrian Chiriac, Denis Dorobanțu, Alexandru Daminescu (min 87, Târțău), Iseini, Ochea (min. 46, Dincă) – Sebastian Velcotă.

Antrenor: Silviu Bălace (principal) şi Răzvan Ionilă (secund).

Pe bancă: Marco Buga, Sava Velco Iovanovici, Cristian Mitre. Au lipsit Cristian Podină, Cristian Pădurariu şi Flavius Toboşaru.

Au arbitrat: Rareş Moca (Cluj Napoca) – Sergiu Corb şi Sergiu Duma (ambii Zalău). Observator de arbitri Silviu Mocanu (Arad), iar delegat de joc Emil Cristian Gîţ (Deva).

După terminarea jocului, antrenorul principal al gazdelor, Sorin Bălu, ne-a declarat: ”Sunt bucuros şi  sunt mulţumit de rezultat. Chiar le-am spus băieţilor mei că important este să obţinem o victorie, pentru că merităm. Dar sincer, mi-a fost teamă… Au şi jucători experimentaţi, dar ne-a fost teamă. Mi-a fost teamă, căci în cele patru etape nu am avut gustul victoriei. Și chiar eram obişnuiţi cu victoriile, și eu… Pentru că nu s-a întâmplat la echipele pe care le-am antrenat, niciodată, ca în patru etape să nu câştige un meci. Este pentru prima oară în cariera mea, dar toate au un început. Felicit băieţii pentru victorie! În prima repriză chiar am făcut un joc foarte bun, am pus o presiune fantastică pe această echipă tânără. Repriza a doua, am avut concurs de ratări, am ratat incredibil din toate poziţiile, dar scorul… Dacă marcau copiii aceștia o dată, nu ştiu ce făceam. La fotbal, când ai ocazia, trebuie să o bagi în poartă; dacă nu, se răzbună. E bine până la urmă că nu am primit gol, e bine până la urmă că am câştigat… Și sper eu că de-acum să fie un nou început, bun pentru echipa noastră”.

Fotografii de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: