”Verzii” se desprind din faze fixe în repriza a II-a și înving din nou afară după 6 etape: 1-3 (1-1) la Alba Iulia

Cu o întreagă listă a indisponibililor, Nanu, Stancu, Silaghi, Boancă, și Poparadu fiind accidentaţi, ocupanții treptei a treia a podiumului au legat marți seară din nou două victorii, după o serie de 3 runde din care s-au ales cu numai două puncte, în ciuda faptului că au jucat în deplasare, în Cetatea Marii Uniri, la ardelenii situați pe locul 10 cu tot atâtea remize. Gazdele au egalat prompt, stabilind scorul pauzei, care însă nu s-a menținut, alb-verzii nou-promovați semnând cea de-a treia victorie în deplasare în retur, a șasea în 14 ieșiri din acest campionat: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – ACS Dumbrăviţa 1-3 (1-1).

Le place așadar celor de la Pădurea Verde în județul Alba, căci în 2019 s-au mai impus în Ardeal, în etapa a III-a din retur cu 2-3 la nou-promovata din Ocna Mureș, în cea de-a șasea cu 1-2 la Galda de Jos, iar marți seară în premieră afară în acest campionat la mai mult decât un gol diferență.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 27, prin Dacian Bîrză, cu un şut de la 8 metri la prima bară, în urma unei centrări de pe flancul drept, de la Udrea. Bucuria bănățenilor a fost însă de scurtă durată, întrucât Unirea a egalat doar un minut mai târziu, prin Giurgiu, cu un şut de la 18 metri, lăsându-l fără replică pe portarul Miklos.

Egală în deplasare la finele săptămânii trecute a fruntașei CS Șoimii Lipova, formația din județul Alba a sperat să lege în premieră două victorii acasă în sezonul de primăvară, după ce acum două runde dispunea cu 2-0 de CS Ocna Mureș, crescendo pe teren propriu de la înfrângerea cu 0-3 cu reșițenii și remiza 2-2 cu cei din Ghiroda.  

Însă cei care au marcat în mitanul secund au fost alb-verzii lui Sorin Bălu, pe fondul unei dominări exercitate cu situaţii notabile de gol. Astfel, în minutul 60, la un corner executat în faţa porţii de Birău, acelaşi Bîrză – foto pagina I a împins cu pieptul mingea în plasă de la numai 5 metri… 1-2.

Iar în minutul 75 Mardare a comis henţ în careu iar arbitrul nu a ezitat să acorde lovitură de la 11 metri, pe care a transformat-o cu precizie Albert Voinea, legitimat la asemenea execuții cu puncte importante smulse la potou de pe punctul cu var, vizitatorii câştigând trei puncte mari pentru menţinerea pe locul trei și apropierea de Șoimii Lipova, care va găzdui vineri duelul la vârf cu liderul reșițean.

Sorin Bălu: ”Am practicat un joc spectaculos, după o dominre copioasă a băieţilor noştri. Pe lângă cele trei goluri marcate, am mai avut cel puţin patru ocazii mari de gol, cum numai la fotbal le poţi vedea. Mai avem trei meciuri pe care le tratăm foarte serios şi vedem ce obţinem din fiecare partidă. Vineri ne aşteaptă un meci foarte greu!” Acasă cu Metalurgistul Cugir, după care deplasarea la Reșița și primirea în cele din urmă a ardelenilor din Avrig.

AFC Unirea 1924: Sporea – Mazilu, Potopea, Mardare (minutul 81, Zsigmond), Petruse (min. 59, Matei), Giurgiu, De Marco, Boboia (min. 72, Roman), Selagea (min. 88, Palfi), Bîrdea, David.

Antrenor: Adrian Bicheși.

Pe bancă: Williams, Codrea, Domșa.

ACS Dumbrăvița: Robert Miklos – Soare, Telescu, Gălan, Podină, Udrea (min. 86, Jinga), Birău, Briciu, Ștefan, Bîrză (min. 77, Rus), Voinea.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă, doar portarul Smaranda.  

Au arbitrat: Marius Naidin – Cristian Cosmescu şi Şerban State (toţi trei din Piteşti). Observatori au fost Dan Jiga (Bistriţa) şi Melian Nădăşan (Cluj).

Rezultatele serii de marți în C4, clasamentul și programul etapei a 28-a, antepenultima, de vineri și sâmbătă, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: