Victimele propriilor erori: UTA – Luceafărul Oradea 2-3 (0-1). Bihorenii, prim succes afară

Am tot amânat o analiză cât de cât pertinentă a activităţii echipei, de fapt a clubului UTA în acest campionat, dar, după atâta timp, cred că se impun câteva observaţii. Când au pornit acum patru ani acest nou proiect, iniţiatorii au respectat algoritmul promovării tinerilor de la echipele de juniori ale clubului. A fost o strategie care a dat rezultate, iar echipa a reuşit disputarea a două baraje pentru promovarea în liga întâi. Cei care au izbutit aceste performanţe s-au gândit să se bată cu cărămida în piept pentru succesele clubului, însă, din păcate, au omis că fotbalul este mereu plin de surprize.

La începutul acestui campionat conducătorii au schimbat macazul şi au achiziţionat jucători care au fost paşaportaţi de la fostele lor echipe în mod discret, din motive mai puţin cunoscute. Rezultatele se văd, echipa nereuşind să îşi revină din traiectoria descendentă în care au dus-o doi antrenori care nu au avut nimic comun cu Aradul, Adrian Mihalcea şi Adrian Falub. Acum toată răspunderea apasă pe umerii lui Cristian Todea, care este cel mai puţin vinovat de situaţia dezastruoasă declanşată de nişte oameni mai puţin pricepuţi.

În partida de astăzi, abordată de arădeni cu 7 puncte dar și 7 locuri avans față de penultima clasată din Bihor, surpriza a venit încă din debut din partea Luceafărului, care a avut curajul să se aşeze într-un 4-3-3, cu trei atacanţi veritabili. Orădenii au avut în prima repriză trei ocazii clare de gol şi au reuşit deschiderea scorului la finalul primei părţi.

Antrenorul Cristian Todea, puţin surprins, a epuizat cele trei schimbări pe parcursul a doar zece minute. Între timp scorul a devenit disproporţionat în favoarea echipei care a controlat jocul. A urmat o cursă furibundă pentru egalare, dar UTA nu a reuşit-o. Victoria echipei oaspete este una logică, fapt ce ar trebui să dea de gândit tuturor celor care îşi dau cu părerea la UTA.

Este al doilea eșec al roșu-albilor la Șiria, după un 0-1 cu Dunărea Călărași în 16 septembrie, în urmă cu 7 etape, dar este și întâiul triumf în deplasare al Luceafărului, cel mai adesea învinsă până acum pe alte terenuri, în succesiunea 3-2 pentru ASA la Târgu Mureș, 3-0 pentru FC Argeș la Pitești, 1-0 în favoarea lui Metaloglobus în București, 3-2 pentru CS Mioveni, după care a urmat un 2-2 la Balotești dar și eșecul din minutul 90 la Dunăre, cel mai recent, 1-0 la Călărași.

*

Cristian Todea: „A fost un meci cu de toate. Nu am reuşit victoria, ceea ce la început părea o certitudine.”

Cristian Dulca: „Sunt deosebit de bucuros pentru victoria obţinută, pe care o cred meritată, deoarece am dominat partida.”

Şiria, 4 Noiembrie 2017; stadion Otto Greffner; teren bun; spectatori: 400.

Au marcat: 0-1 V. Rusu (min. 45) care a reluat din apropiere o centrare a lui Codoban; 0-2 Ban (min. 58) care a şutat din careu o minge centrată de Antohi; 0-3 V. Rusu (min. 61) cu un vole la o minge centrată de Codoban; 1-3 Hlistei (min. 62) din lovitură de la 11 metri în urma unui fault al portarului Gakos asupra lui Curtuiuş; 2-3 Curtuiuş (min. 73) care a preluat o minge centrată de Polgar şi a şutat la colţul scurt.

UTA: Mureşan – Iuga – Manea, Ciucă, Asani (min. 58 Burlă) – Strătilă (min. 50 Buleică), Polgar, Păcurar, Hlistei – Stahl (min. 46 Prună), Curtuiuş (cpt.)

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Grahovac – Scutaru, Jorza, Mevlan.

Luceafărul Oradea: Gakos – Balea, Tânc, Mutu, Trif – Bedea, Tegle (cpt.), Ban – Antohi (min. 88 Chiş Toie), V. Rusu (min. 82 Dulca), Codoban (min. 75 C. Roşu).

Antrenor: Cristian Dulca.

Pe bancă: Gudea, Cuc.

Cartonaşe galbene: Buleică, Manea; Ban (2).

Cartonaş roşu: Ban.

Arbitri: Cătălin Buş (Rm. Vâlcea) – Ovidiu Arusoaiei (P. Neamţ), George Duţă (Buzău). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Romeo Malac (Timişoara), Dan Monea (Aiud).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: