Victorie după 4 etape: Millenium Giarmata – ACS FC Avrig 2-1 (1-0). FOTO + declarații Leucă, Ianc

După 3 etape fără succes, în care a remizat la Alba Iulia și a cedat apoi la limită prin a marca de fiecare dată, formația din Giarmata a semnat în această după-amiază cea de-a doua victorie din sezonul de primăvară, și tot pe arena ”Nicu Moraru”, depășind la startul celei de-a doua treimi a returului o formație ardeleană mai bine clasată: CS Millenium – ACS FC Avrig 2-1 (1-0).

A pierdut în precedentele două runde și aici, 2-3 cu AFC Metalurgistul Cugir 1939, și la Reșița, cu 2-1, așadar în compania unor aspirante la fotoliul de lider, dar echipa din Giarmata s-a reabilitat de la ora 17, cu ocazia etapei a XXI-a în seria vestică din Liga 3, prin a dispune de o învingătoare în Timiș în chiar ultima deplasare pe care o efectua, 0-1 la Lugoj în urmă cu două săptămâni.

Triumf ce a contribuit la cățărarea ierarhică a vizitatorilor din Avrig, pe 8 la finele turului, cu 4 puncte în urma formației din fața lor, pe 7 înaintea acestei a șasea runde din retur, în oglindă, cu 4 puncte în fața urmăritoarei, chiar opt față de prima clasată în a doua jumătate a ierarhiei, și nu mai puțin de 12 puncte față de CS Millenium. 

Trupa lui Răzvan Leucă, a 13-a la debutul rundei, a jucat însă cu ambiție şi a câştigat, pe un timp noros și cu vânt pe toată durata meciului, semnând cel de-al 6-lea succes al ediției pe arena ”Nicu Moraru” din localitate. Unde timișenii le-au smuls victoria oaspeţilor care în prima repriză au fost împinși din spate de vânt, dominând cu 3-8 la cornere, în final 10 – 9 pentru gazde la acest capitol. Și 2-1 la goluri, cei din Giarmata înscriind tot atâtea precum în disputa directă din tur, atunci 2-2…

Ambele echipe au avut așadar avantajul vântului, pe rând, în prima parte oaspeţii, iar la reluare gazdele, dar la chiar primul şut pe spaţiul porţii, amfitrionii din Banat au scuturat plasa contrar cursului jocului, deschizând scorul în minutul 32. O incursiune pe dreapta a lui Marius Călin, o trimitere a mingii în careu, unde a fost urmărită de Stupu, pasă sigură la Beloescu, aflat la 8 metri de poartă. De unde a înscris cu latul în dreapta goalkeeper-ului… 1-0

După pauză, gazdele au avut iniţiativa iar cornerele au curs la poarta juniorului Baică. Nu mult aveau de insistat pentru a se desprinde la 2-0 în minutul 51… Din nou o acţiune şnur pe dreapta, a lui Michel Rosenblum, care a intrat în careu şi a expediat o pasă precisă lui Marius Călin, care nu a iertat, cu un şut de la la colţul careului de 6 metri.

Putea fi chiar și 3-0 nouă minute mai târziu, când Rosenblum a fost împins cu ambele braţe de Cornea iar arbitrul, pe fază, a dictat lovitură de la 11 metri. Cristian Daminuţă a şutat în stânga portarului iar juniorul Raul Baică a respins în lateral stânga.

Galopul de sănătate a continuat la poarta oaspeţilor, iar astfel a venit și golul trei pentru gazde, în minutul 87, marcat de Marius Călin, dar anulat eronat de arbitru pentru fault. Nici vorbă de aşa ceva…

S-a prelungit meciul cu patru minute iar în ultimul vizitatorii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri acordată corect pentru fault şi transformată de Marian Condrea cu un şut în stânga lui Nariţa, care a cam şomat în mitanul secund.  

Final victorios pentru localnicii cu un nou echipament, care revin aici vinerea viitoare de la ora 17, cu CS Național Sebiș, mai întâi și mai înainte având deplasarea de marți în intermediara la Ghiroda, tot de la ora 17… Egalată momentan la puncte, înaintea ieșirii băieților lui Codrea la Hunediara, sâmbătă.

*

CS Millenium: 1. Sergiu Narița – 2. Sinişa Sporin, 4. Raul Cochințu, 17. Robert Covăsală, 15. Dan Negrei (min. 80, 21. Nik Olteanu), 6. Cristian Daminuţă (min. 65, 8. Romică Corlăţean), 7. Michel Rosenblum – cpt., 10. Călin Marius, 22. Mircea Stupu, 5. Bogdan Ferţu (min. 78, 20. Narcis Popan), 19. George Beloescu (min. 90, 16. Alex Dincă).

Antrenor: Răzvan Leucă.   

Pe bancă: 12. Alexandru Ciută, 9. Călin Frunză, 11. Darius Buzdugan.

FC Avrig: 25. Raul Baică – 21. Daniel Popa (min. 75, 90. Paul Gombar), 6. Ciprian Natea, 13. Lucian Condrea, 19. Adrian Hăprian, 20. Răzvan Macrea (min. 58, 7. Claudiu Vlad), 8. Andrei Lascu (min. 65, 24. Andrei Luca), 5. Robert Cornea, 17. Florin Stelea, 11. Marius Coşovan (min. 42, 22. Ionuţ Simion), 9. Marian Condrea.

Antrenor: Mihai Ianc.

Pe bancă: 34. Alexandru Samoilă, 14. Iulian Schneider.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă (Arad), ajutat la cele două linii de Flavius Lazăr (Sălaj) şi Sergiu Corb (Zalău). Observator de arbitri Lucian Glogoviceanu (Reşiţa), iar delegat de joc a fost Ioan Lupşa (Caransebeş).

*

La cald…

La finalul meciului, foarte bucuros şi zâmbăreţ, Răzvan Leucă ne-a declarat: ”Da, am jucat, un meci chiar foarte bun făcut de băieţi! Așa cum am mai făcut şi în alte meciuri, dar nu am reuşit să fructificăm… Astăzi am reuşit, ştiam că întâlnim un adversar foarte tenace, bine organizat, ştiam că o să vină să ne pună probleme, reuşind să adune 12 puncte în primele cinci etape din retur. În schimb noi am reuşit să marcăm două goluri, din păcate am avut şi un 11 metri, dar aşa este în fotbal, se mai şi ratează… Am avut şi 3-4 ocazii mari de a marca. Într-un final, este bine că am reuşit să ne luăm toate cele trei puncte, care sunt foarte importante pentru noi. Am avut şi un gol perfect valabil, anulat, chiar şi jucătorii s-au mirat… Ce a fost!? Dar încercăm să fim mai responsabili şi să nu mai protestăm la deciziile arbitrilor, că avem numai de pierdut. Aşa a văzut el şi nu avem ce face, ci mergem înainte!”

Mihai Ianc (antrenor ACS FC Avrig): ”Noi nu suntem favoriţi nicăieri, suntem o echipă foarte tânără, chiar cea mai tânără în această serie, cu un buget foarte mic. Am venit în ziua meciului, lucru care ne-a afectat. Ca să faci o deplasare aşa de lungă în ziua meciului, e foarte greu, mai ales pentru aceşti copii tineri. Pe de altă parte, nu am ştiut să gestionăm momentele favorabile… Gazdele au ştiut să le gestioneze mult mai bine decât noi şi până la urmă a ieşit un 2-1. Dacă marcam mult mai devreme, probabil şi rezultatul era altul. Îi felicităm pe învingători şi mult succes în continuare!”

Fotografii realizate de Iosif Canea…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: