Victorie acasă după 43 de zile: UTA – Chindia 2-1 (1-0). Ideal pentru ASU Politehnica, la 3 puncte de locul 3

În ciuda poziţiilor din clasament ale celor două echipe, UTA a fost cea care a avut astăzi câştig de cauză, punând punct cu succes aparițiilor acasă din 2017. Înaintea partidei din etapa a XX-a în Liga 2, diferenţa între arădeni și Chindia era de peste 20 de puncte, dar cu o formație puţin schimbată din cauza accidentărilor şi a suspendărilor UTA a făcut faţă adversarului, mai mult, a reuşit o victorie greu previzibilă.

Pe un teren greu şi o ninsoare aproape continuă, arădenii s-au impus în faţa unei grupări mult mai galonate în acest moment, care însă nu a prea ştiut ce vrea, campionat sau cupă. A ratat pe ambele fronturi, dovadă că la clubul dâmbovițean lipseşte un strateg serios. În Cupa României, Chindia a fost eliminată joi cu 0-2 de Astra, pe teren propriu, iar în Liga 2 a rămas cu numai 5 puncte din ultimele 12 posibile, recul extrem de favorabil urmăritoarelor poziției de baraj, pe care cei de sub Turnul Chindiei păreau la un moment dat mai mult decât în largul lor.

Prin acest prim triumf acasă din 21 octombrie, după 7 etape de la acel 3-0 cu CS Știința Miroslava, UTA și-a făcut un foarte mare bine dar a și relansat disputa pentru poziția a treia, de care ASU Politehnica, a cincea clasată înaintea rundei finale din 2017, este despărțită de numai 3 puncte.

Arădenii şi-au jucat şansa într-un mod exemplar, răzbunând toate nereuşitele de până acum. Cristian Todea are meritul că a crezut în forţa echipei într-un context delicat pentru toată lumea. Nu vreau să pun victoria pe seama prezenţei alpinistului Török la echipă sau pe faptul că partida s-a jucat pe un teren acoperit de zăpadă.

Oricum, această victorie a venit într-un moment bun pentru UTA, care va ierna mai liniştită în aceste condiţii. Mai întâi, deplasarea la București, cu Metaloglobus…

*

UTA – Chindia 2-1 (1-0)

Duminică, 3 Decembrie 2017; Şiria, stadion Otto Greffner; teren desfundat; spectatori: 200.

Au marcat: 1-0 Ispas (min. 15) autogol la o minge trimisă spre poartă de Hlistei; 1-1 Liviu Mihai (min. 60), care a împins mingea în poartă din apropiere la o lovitură liberă executată de Honciu; 2-1 Florea (min. 67) cu un şut din întoarcere, din careu.

UTA: Svedkauskas – Polgar, Scutaru, Filaret, Dinculescu – Păcurar (min. 88 Prună), Jorza, Tănase, Hlistei (min. 90 Asani) – Florea, Curtuiuş (cpt.)

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Barna, Toma, Boakai, Iuga, Stahl.

Chindia Târgovişte: Popescu – Ciubotariu, Vătavu, Ispas, Martac – Pencea (min. 46 Neguţ), L. Mihai, Honciu (cpt.), Stoica – Nisipeanu (min. 70 Neicuţescu), Cherchez (min. 66 Dumitraşcu).

Antrenor: Nicolae Croitoru.

Pe bancă: Meilă, Asandrei, Şerban, Bâftoi.

Cartonaşe galbene: Florea, Polgar; Stoica, Nisipeanu, Cherchez, Martac.

Arbitri: Rareş Vidican (Satu Mare) – Ovidiu Timar (Marghita), Ionuţ Câmpeanu (Cluj). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov), Viorel Lolea (Reşiţa).

Rezultatele etapei a XX-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: