Victorii timișene în Alba și Hunedoara: ACS Dumbrăvița prin ”dubla” lui Voinea, elevii lui Codrea pe arena ”Michael Klein”

După ce a pierdut etapa trecută cu 1-0 la Deva, ACS Dumbrăvița a câștigat sâmbătă după-amiază pentru a doua oară în deplasare în returul din 2019, în care a strâns astfel 4 succese la limită, 12 puncte din 18 posibile cu tot cu acest 1-2 la Galda de Jos, zestre folositoare pentru a se apropia la numai două puncte de prima clasată, de astăzi CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, așteptată miercuri de la ora 17 pe arena ”Ștefan Dobay”. Pe o altă arenă purtând numele unui fost celebru fotbalist, Michael Klein, o altă victorie timișeană afară în etapa a XXI-a din Seria a IV-a în Liga 3, și cei din Ghiroda acumulând astfel 12 puncte în retur…

Alb-verzii s-au reabilitat după încheierea pe scut a ieșirii sub Cetate, triumfând pentru a cincea oară în deplasare în acest campionat, la a doua ieșire la rând, și reintegrându-se astfel din plin în grupul compact al fruntașelor… ACS Industria Galda – ACS Dumbrăviţa 1-2 (1-2).

La Galda de Jos, în Alba, soarta meciului s-a scris încă din prima parte, în care ardelenii deschideau scorul de pe punctul cu var încă din primul minut, Albert Voinea răsturnând scorul în minutele dinaintea pauzei, inclusiv de la 11 metri.

Suficient pentru ca ”verzii” nou-promovați să contabilizeze a zecea victorie consecutivă la limită, mai mult de jumătate dintre aceste succese fiind semnate cu scorul favorit, 2-1. Alexandru Cioară a marcat deja în primul minut pentru amfitrionii din a doua jumătate a ierarhiei, din lovitură de la 11 metri, dar Albert Voinea a egalat în minutul 40 iar în prelungirile primei reprize (45+2) a preluat conducerea din lovitură de la 11 metri, torpilând speranțele unei formații învingătoare acasă în 2019 la trei goluri diferență și cu cei din Ghiroda, și cu codașa din Ocna Mureș. Implicit, ACS Industria a coborât două locuri în clasament, ajungând antepenultima.

Gazdele au deschis scorul în secunda 57, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată după ce Boancă l-a faultat pe Cioară în careu şi tot acesta a transformat. 

Ardelenii au evoluat în 10 jucători din minutul 37, când Fulea a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Pe de altă parte, ”verzii” lui Bălu l-au pierdut pe Boancă înaintea pauzei, când s-a accidentat grav, în minutul 38, nefiind exclus diagnosticul unei fracturi la picior, iar înlocuitor a fost juniorul Jinga.

 

Și totuși, în minutul 40, timişenii au egalat prin Voinea

Albert Voinea: ”dublă” în deplasare

, cu un şut din careul mare, după o centrare primită de la Briciu, de pe flancul drept. Iar puțin mai apoi, în cel de-al doilea minut de prelungire al primei reprize, şi vizitatorii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, în urma unui fault comis de Haiduc asupra lui Udrea. Iar Voinea a reuşit ”dubla” pentru echipa sa, așteptând acum primirea noului lider, pe care l-ar putea depăși la puncte în cazul unui triumf miercuri de la ora 17.

Antrenorul Sorin Bălu, care n-a putut conta pe Podină, a utilizat următorii jucători: Miklos – Soare, Telescu, Gălan, Boancă (min. 40, Jinga) – Udrea, Briciu, Stancu, Birău, Silaghi (min. 73, Bîrză), Voinea (min. 55, Nanu).

Pe bancă: Smaranda, Rus, Kiş, Ştefan.

Sorin Bălu a spus că ”am avut un meci foarte, foarte greu, am jucat cu o echipă foarte agresivă, o echipă bună după părerea mea. Am jucat pe un teren bun, dar evoluţia elevilor mei a fost pot spune peste aşteptări. Este a şasea oară când suntem conduşi şi reuşim să revenim, ca apoi să câştigăm. Echipa arată caracter şi putere, îi felicit pentru evoluţia împotriva unui adversar bun!”

”Dublă” bănățeană la est, și galben-albaștrii lui Codrea învingând în deplasare, după ce au fost egalați înaintea pauzei… CS Hunedoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-3 (1-1).

Timișenii din Ghiroda au semnat astăzi a patra victorie în deplasare din acest campionat, preluând astfel prima poziție din a doua jumătate a ierarhiei de la învinșii lor, de care erau devansați cu un punct înaintea disputei de la ora 17 de pe stadionul ”Michael Klein”. Precum în tur, când se consemna un 2-2, un meci cu multe goluri, în care au marcat Alexandru Dan (min. 44) și Iulian Tecsi (90+2), respectiv pentru învingători Denis Hotca (min. 7), Răzvan Ghinescu (min. 57) şi Cosmin Mancaş (min. 69).

Bănățenii au înscris în primul sfert de oră al fiecărei părți, iar la mijlocul reprizei a II-a s-au detașat la 1-3. Succes afară în ciuda mai multor absențe, a lui Baranyi, Budur, Jichici, Ilan, Liuba – suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, respectiv Horcea, care s-a accidentat la încălzire, înainte de a începe jocul.

Antrenorul Paul Codrea a folosit următorii jucători: Gakos –  Semeniuc, Bocșan, Lazăr, Mureşan, Hotca (min. 60, Saizu), Ţugui (min. 80, Cluci), Giuricici, Pituc, Ghinescu (min. 70, Sofran) şi Mancaș.  

Pe bancă: Barbu şi Eperieş. 

Paul Codrea a spus: ”Am reuşit un meci chiar foarte bun! Băieţii au fost motivaţi şi din cauza absenţelor unor jucători titulari, care nu au jucat din motive de accidentări şi suspendări. Felicitări şi bravo tuturor! Aşteptăm cu mare interes meciul de marţi cu Giarmata, din care ne dorim o victorie precum cea reuşită la Hunedoara”.

Rezultatele etapei a XXI-a în C4, programul intermediarei și clasamentul seriei, pe coloana dreaptă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: