Vine liderul! ASU Politehnica – Academica Clinceni. ”Avem un moral mai bun!” Declarații Petruescu, Manea, Trip. Sâmbătă la ora 13 pe ”Știința”, primă bornă în 3 etape cu intermediară

În această seară de la ora 19 începe runda a 34-a a Ligii 2, cu meciul CS Mioveni – ASSCS Farul, continuată vineri de la ora 11 în același județ cu FC Argeș – Ripensia, după care sâmbătă vor avea loc alte 7 partide, ultima fiind de la ora 13 pe ”Știința” între ASU Politehnica, prima din jumătatea inferioară a clasamentului, și liderul cu 3 puncte avans ACS FC Academica Clinceni. Nu va rămâne apoi mult timp pentru decantarea impresiilor, dat fiind că alb-violeții vor juca și miercuri 15 mai tot de la ora 13, cu un alt club din Ilfov, la Ghermănești, și anume Sportul Snagov, după care elevii lui Cosmin Petruescu vor primi la finele săptămânii viitoare și vizita lui CS Balotești, tot din Ilfov, penultima clasată, în antepenultima rundă a returului. Mai întâi și mai înainte, duelul cu fruntașa care a câștigat 8 din ultimele 9 întâlniri, mai puțin în ultima deplasare, 1-0 pentru Chindia.

”Violeții” s-au redresat cu vârf și îndesat prin a învinge etapa trecută la Arad, continuând alternanța cald – rece, victorii la zero în deplasare, 0-1 la Ripensia și 0-2 cu UTA, dar și eșecul pe ”Dan Păltinișanu” cu concitadina ACS Poli, 0-1 (0-0), precedent meci acasă pe care vor să-l facă uitat cu ocazia descinderii fruntașei din Ilfov, care apoi joi de la ora 18 va găzdui disputa de podium cu AS FC Universitatea Cluj, iar apoi în antepenultima rundă, weekend-ul viitor, va juca la Bacău.

Iar înaintea meciului din etapa a XXXIV-a, programat sâmbăta de la ora 13 cu liderul Academica Clinceni, triumfător în tur cu 2-0 (1-0) și printr-o a doua reușită din penalty, au vorbit astăzi de la aceeași oră antrenorul principal al timișorenilor, Cosmin Petruescu, și tinerii jucători Alin Manea şi Fabio Trip.

Cosmin Petruescu a inaugurat conferinţa de presă a clubului bănățean prin a admite că ”ne aşteptă o partidă dificilă împotriva liderului campionatului, principala favorită la promovare, echipa cu al doilea cel mai bun atac şi de departe cea mai bună apărare din serie, la o distanţă destul de mare faţă de următoarea echipă şi din punct de vedere al golurilor primite. Suntem conştienţi cu toţii la cifrele pe care le au cei de la Academica Clinceni și ştim că mai au nevoie de câteva puncte pentru a promova matematic în liga întâi. E cea mai constantă echipă din serie, ne raportăm la jocul practicat, mai ales la punctele pe care le-au câştigat, şi din punct de vedere al rezultatelor. În ultimele 15 meciuri au pierdut doar acum două etape la Chindia şi au un singur rezultat de egalitate  în retur, cu Ripensia… Argumente pentru care nu întâmplător sunt pe prima poziţie, fiind cea mai constantă echipă. Ştim că este o echipă care pasează foarte bine, o echipă de posesie, rămâne de văzut, prin ce am pregătit în această săptămână, dacă putem să contracarăm jocul lor. Suntem conştienţi de valoarea adversarului cât şi de importanţa punctelor puse în joc, pentru că din punctul meu de vedere ecuaţia retrogradării dar şi a promovării încă se mai joacă. Dar cu toate acestea suntem optimişti, întrucât avem un moral mult mai bun decât înaintea precedentului joc, ţinând cont de ultimul rezultat, şi sperăm să obţinem un rezultat pe măsură!”

-Din nou veţi reveni pe ”Ştiinţa”… ”Din punct de vedere al sprijinului şi al suportului galeriei, este mai bine că jucăm pe Ştiinţa, pentru că îi simţim mult mai aproape de noi, presiunea pe care suporterii noştri o exercită este pe adversar şi este un semn pozitiv, este mai mare şi se resimte mai bine pe Ştiinţa. Tot ce este să vă spun ar fi că în acest retur ne-am fi dorit să mai disputăm şi alte jocuri pe Ştiinţa, dar suprafaţa de joc a suferit mai multe operaţiuni de înbunătăţire, de întreţinere, şi nu a fost în cea mai bună formă pentru a aborda şi alte meciuri aici. Apoi au fost şi meciuri cu aport mare al publicului şi era normal să jucăm pe Dan Păltinişanu. Dar ambele stadioane, atât Ştiinţa cât şi Dan Păltinişanu, sunt terenuri pe care ne simţim foarte bine! Și sperăm să obţinem punct sau puncte din partida cu Clinceniul!”

Întrebat dacă are absenţe în lot pentru acest meci, Petruescu a explicat că ”din păcate da! Preţul punctelor de la Arad este destul de mare, merită zic eu, dar cum am spus şi mai devreme, mulţi jucători sunt suspendaţi pentru meciul cu Clinceniul. Concret, portarul Rareş Murariu pentru patru cartonaşe galbene, Cristian Dros, Vasile Bogdan și Ionuţ Plămadă din aceleaşi motive, iar mai vechi accidentaţi: Dalin Munteanu, Marvin Schieb – incomplet recuperat şi din păcate astăzi Scutaru, la antrenament. A resimţit o mică durere la picior, sperăm să nu fie nimic grav şi să fie apt pentru meciul de sâmbătă. În schimb revine Mera, care şi-a ispăşit pedeapsa de o etapă la Arad. Ştim ce ne aşteaptă, trei meciuri în şapte-opt zile şi o deplasare la Bucureşti… Va trebui să fim foarte atenţi cum gestionăm cele trei jocuri”.

Din precedenta serie cu intermediară a primăverii în Liga 2, ASU Politehnica a ieșit neînvinsă luna trecută, 1-1 acasă cu ASC Daco-Getica, 1-1 la Constanța și 4-0 în Timișoara cu ”lanterna roșie” din Brăila.

Întrebat dacă ştie ceva despre oferta primită pentru juniorul Alex Borbei, Petruescu a răspuns că ”eu din ce ştiu am primit o solicitare, la nivel de club, să meargă la Lisabona pentru a susţine câteva probe de joc. E doar o discuţie, momentul era inoportun, era chiar în săptămâna aceasta, dar a fost convocat la naţională şi a revenit la echipă”.

Alin Manea, marcator al golului 2 sâmbătă pe ”Motorul” din Arad, după ce înscria și acasă cu brăilenii, a spus că ”suntem încrezători înaintea acestui meci, cu liderul clasamentului. Pe parcursul campionatului am dat dovadă că ne putem bate de la egal cu orice echipă. Iar în urma meciului acesta derby, după victoria de la UTA, vom intra pe teren pentru punct sau puncte, nu ne vom da la o parte. După opinia mea cred că ei au cele mai mari şanse de promovare…”

Fabio Trip a spus la rândul său că ”ne aşteaptă un meci foarte greu cu liderul clasamentului, dar nu trebuie să ne uităm la clasament, deoarece am arătat că ne putem bate cu orice echipă. Și mai ales că venim cu un moral bun după acest derby câştigat! Dacă vom avea aceeaşi atitudine cum am jucat cu UTA, putem bate pe oricine…”

”Când e nevoie, eu intru şi îmi fac treaba. Dau tot ce pot! Pe mine chiar mă ajută când dau assisturi, mă bucur să dau pase de gol, îmi dau încredere…”, a mai răspuns Trip.

*Fotografii realizate de Iosif Canea. Meciurile etapei a 34-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: