Vine ploaia iar Bozian desprinde pe final Lugojul cu destinația podium, peste Sebiș: 2-0 cu CS Național

Tocmai a început ultima treime a turului în Seria a IV-a din Liga 3 iar CSM Lugoj s-a reabilitat cu ocazia jocului de la ora 14 din runda a XI-a pentru eșecul acasă cu o altă vizitatoare arădeană în precedenta reprezentație pe teren propriu, 1-2 cu Gloria Cermei, dispunând în ziua inaugurală a etapei de vecina de clasament pe care astfel a doborât-o de pe podium, salt precum elevii lui Cosmin Petruescu mai izbuteau în trecut și la final de campanie în dauna celor de la CS Național Sebiș.

Astăzi a demarat de la noua oră rezervată disputelor din noiembrie treimea finală a sezonului de toamnă, ce va lua sfârșit în seria vestică pe 2 decembrie, iar CSM Lugoj a semnat cea de-a treia victorie la zero pe teren propriu din etapa a patra încoace, pășind pe podium peste vizitatorii arădeni, aflați la întâiul eșec din 23 septembrie, când se înclinau cu 4-1 la Ișalnița celor de la CS U Craiova SA 2.

CSM Lugoj a fost unica grupare gazdă dar și timișeană care să înscrie și să se impună astăzi în Seria a IV-a, salvând onoarea amfitrionilor după ce în urmă cu două săptămâni toate cele 5 formații din cel mai vestic județ al țării au capotat dar nu mai puțin de patru dintre acestea chiar pe teren propriu iar 3 în ridicarea de cortină de vineri, printre care și cei de pe Timiș.

Bogdan Bozian: ”dublă”

Odată cu începerea ploii, spre finalul întâlnirii de la Lugoj, Bogdan Bozian a deschis scorul pentru CSM în minutul 82, dintr-o lovitură liberă din lateral stânga, șutând pe colțul lung la rădăcina barei, de la peste 25 de metri, pe lângă zid, balon deviat de Mărmăneanu: 1-0.

Iar același Bogdan Bozian a înscris și cel de-al doilea gol pentru gazde, după o pătrundere din flancul drept spre interior, șutând cu stângul de la 14 metri, în vinclu, în cel de-al treilea minut de prelungiri. Deja ploua torențial iar punctele rămâneau cu certitudine în seiful timișenilor…

Care au abordat foarte bine în plan tactic un derby al celor mai bune și longevive grupări ale seriei vestice, duel onorat prin prisma evoluției protagonistelor, deschis și dinamic, cu perioade de posesie care au alternat. În mare parte, meciul a fost echilibrat ca posesie a mingii iar ocaziile s-au ivit la ambele porți, prima aparținându-i fostului component al arădenilor, acum la CSM, Gelu Velici, a cărui lovitură liberă a fost deturnată providențial de Poiană, de sub bară.

Tot până la pauză, întrerupând tirul șuturilor formației gazdă, Săulescu a rămas singur cu portarul Păduraru, care a salvat-o însă pe CSM de primirea unui gol pe contraatac.

Repriza a II-a a adus și bara lui Lazea cu un șut din zonă laterală, bară interioară cu deviere în preajma liniei porții, dar și monumentala ocazie a lui Szekely, cu o lovitură de cap de la 4 metri. Meciul părea a se scurge spre un eventual draw alb dar în cele din urmă creatoarea ocaziilor ceva mai clare și mai numeroase a izbutit desprinderea pe final.

”Vreau să-i felicit în primul rând pe colaboratorii mei din staff-ul tehnic dar și pe jucători, pentru că este în totalitate victoria lor, meciul fiind pregătit în toată această săptămână de colaboratorii mei împreună cu echipa, dat fiind participarea mea la un curs internațional la licența Pro, unul dintre module sub forma unui schimb de experiență în Nyon, între cursanți ai licenței din Bosnia – Herțegovina și Belarus. A fost un meci derby al unor formații care cu siguranță nu erau mulțumite cu distanța care le separă de prima clasată, și anticipam un astfel de duel, între echipe care s-au cunoscut foarte bine și au încercat să se anihileze reciproc. Bănuiam că echipa care va greși mai puțin în defensivă, va avea câștig de cauză. Am creat mai multe ocazii și mai mari dar trebuie să fim corecți și să spunem că Național a avut o ocazie foarte mare la 0-0, prin Săulescu, pe contraatac”, a spus antrenorul principal Cosmin Petruescu.

Întregul colectiv de jucători a dedicat victoria coechipierului lor Claudiu Roșie, care a aniversat joi împlinirea a 19 ani, cinstindu-și colegii după victorie.

Fără Cuedan, accidentat, CSM Lugoj s-a impus astăzi în alcătuirea Păduraru – Filip, Radak, Miculescu, Fridrich – Precupanu (78, Marta), Lazea, Ciubotariu, Velici (46, Pădurariu) – Szekely (78, Mărmăneanu), Bozian.

Rezerve: David Filip – Dobra, Roșie, Olariu.

CS Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Pintea, Vereș (60, Emil Dică) – Săulescu, Ruță (88, Petculescu), Tătulea (72, Vlădescu) – Enciu (79, Ionică).

Rezerve: Voicilă – Susan, Voinescu.

Miculescu și Ciubotariu au primit cartonașe galbene din tabăra gazdelor, care în runda viitoare vor juca la Bălești.

Tot astăzi, fragede echipe timișene din ultima cincime a clasamentului au pierdut din nou pe teren propriu la zero, Centrul Național de Pregătire într-un alt duel al vecinelor ierarhice cu o nou-promovată gorjeană iar CS Nuova Mama Mia la scor cu devenii în asalt spre podium.

În Timișoara, antepenultima și penultima clasată au dat piept într-un duel al trupelor la egalitate de puncte, juniorii Centrului Național de Pregătire suferind însă a cincea înfrângere consecutivă respectiv a treia acasă și tot la zero, 0-1 (0-1) cu CS Internațional Bălești. Pe când adolescenții din generația 2000 și cu completări din 2001 au rămas cu un singur gol marcat în ultimele 5 apariții dar și fără succes în ultimele 6 runde, formația gorjeană din Bălești a semnat primul triumf în deplasare în C4, respectiv al treilea contra unor reprezentante ale Timișului, de fiecare dată fără a încasa gol, sărind astfel în ierarhie cel puțin până mâine peste 3 echipe printre care vor evolua sâmbătă în deplasare, inclusiv CS Millenium Giarmata. De fapt, conform clasamentului actualizat, ultimele 3 poziții sunt ocupate de garnituri timișene.

Iar ”lanterna roșie” este ținută tot mai strâns de codașa cu pasiv de puncte, CS Nuova Mama Mia, care astăzi a înregistrat a doua cea mai drastică înfrângere în actuala campanie, 0-5 (0-2) la Jimbolia cu CNS Cetate Deva.

Fără înfrângere din 22 septembrie, când ceda cu 3-2 la Giarmata, după care a realizat inclusiv două victorii în deplasare, 0-1 la Ișalnița cu CS U Craiova 2 și 1-2 la Reșița cu CSM Școlar, CNS Cetate Deva s-a impus detașat într-o inegală dispută încheiată pe ploaie, urcând astfel a patra în ierarhie, peste CS Național Sebiș.

Devenii, care săptămâna viitoare vor primi vizita Centrului Național de Pregătire, juniori programați apoi acasă cu liderul ACS Șirineasa, s-au desprins la 0-2 chiar înaintea pauzei deplasării la Jimbolia, și au dublat avantajul în primul sfert de oră după pauză, a treia reușită fiind din lovitură liberă.

CS Nuova Mama Mia a cedat astăzi în alcătuirea Costoaie – Brașoveanu, Radu, Muntean, Miculete – Băban, Cioată, Pascu, Ciobanu (71, Chivăran), Mihalache (51, Bursuc), Gheorghioiu, rezerve rămânând Catrici – accidentat, Petrovics și Bugar.

Iată rezultatele și marcatorii jocurilor zilei inaugurale a rundei în care liderul ACS Șirineasa stă:

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – CNS Cetate Deva 0-5 (0-2): Lupu (19), Cristian (44, 49), David (59), Staicu (90+1).

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – Internaţional Băleşti 0-1 (0-1): Clenciu (41)

CSM Lugoj – Naţional Sebiş 2-0 (0-0): Bozian (82, 90+3).

Sâmbătă 4 noiembrie de la ora 14 se mai joacă în runda a XI-a din C4 meciurile ACS Ghiroda – Şoimii Lipova, CSM Şcolar Reşita – CS Millenium Giarmata, CS U Craiova 2 – ACSO Filiaşi și Gloria Lunca Teuz Cermei – AFC Hermannstadt 2. Clasamentul actualizat și programul rundei a XII-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: