”Violeții”, al treilea triumf la rând la zero în deplasare, gazdele la al doilea eșec succesiv acasă: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Poli Timişoara 0-2 (0-0)

Clubul ex-prim-divizionar alb-violet a câștigat sâmbătă după-amiază duelul celor mai bine clasate echipe în Liga 3 din judeţul Timiş, ACS Poli păstrându-și astfel locul pe podium la încheierea turului în Seria 8, în urma arădenelor. Oaspeţii s-au desprins după pauză la două goluri diferenţă, semnând cea de-a șasea victorie consecutivă în campionat, șir cu bilanțul la golaveraj 12-3, fără eșec din 25 septembrie, atunci 2-1 pentru liderul Șoimii Lipova, plasat la două puncte în fața timișorenilor. Pentru gazdele meciului de la ora 14 de pe stadionul ” Emilian Pavel” a fost vorba în schimb despre a doua reprezentație în turul din C8 fără gol marcat, după un 0-0 la Becicherecu Mic în etapa a II-a, dar și a doua înfrângere succesivă acasă în campionat, după 2-6 cu cei din Pecica: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Poli Timişoara 0-2 (0-0).

Finish de tur în trombă pentru ACS Poli, care a încheiat deplasările cu un bilanț pozitiv, 5 3 1 1 7-3 10 puncte, cel al ghirozenilor fiind negativ pe propriul teren în același parcurs al campionatului: 5 2 1 2 12-14 7 puncte. Gazon pe care au fost taxați cu mimim un gol de fiecare dintre vizitatoare, o dată înscriind pe ”Emilian Pavel” nou-promovata din Periam, dar de cel puțin două ori inclusiv alb-violeții lui Bălace. Un alt deznodământ ar fi echivalat cu efectuarea rocadei în clasament la finele turului, galben-albaștrii pe locul 3, ACS pe patru, însă forma de moment a timișorenilor – dar nu numai – a decis menținerea ordinii ierarhice, saltul fiind uriaș pentru Matiș & Co, anul trecut pe locul 15 după prima jumătate a campionatului.

Neînvinși în tur până în urmă cu două etape, la acel 2-6 acasă cu arădenii, cei din Ghiroda țineau să lase o ultimă bună impresie la apariția finală acasă pe 2020, după care vor mai juca luna aceasta la Chișineu Criș, Samuel Costea, autor al golului de trei puncte din etapa trecută pentru galben-albaștri, spunând cu o zi înainte de meciul din etapa a IX-a că ”întâlnim o echipă de podium, cu o creștere de formă evidentă în ultimele cinci meciuri, cu tot atâtea victorii reuşite. Promit un joc spectaculos împreună cu colegii mei, suntem motivaţi de rezultate să învingem!”

Planuri spulberate, prim eșec al galben-albaștrilor împotriva timișenelor, bilanțul elevilor lui Bura în meciurile directe din tur cu echipele din același județ fiind 4 2 1 1 5-3 7 puncte. Mai fructuos cel al lui ACS Poli, 4 3 1 0 7-3 10 puncte, singurele fiind risipite pe terenul nou-promovatei din Periam la începerea campionatului, 1-1. De fapt, ACS învingea la zero și la Dumbrăvița, iar în altă ordine de idei și pe tărâm arădean, în urmă cu două deplasări, 0-2 la Pecica. Iar apropo de partidele directe din Timiș, surprinzătoare linie de clasament a dumbrăvițenilor, bilanț negativ, 4 1 1 2 4-3 4 puncte, trei dintre goluri fiind marcate junilor codași de la Fortuna, care au smuls un draw alb doar Ghirodei, ”lanterna roșie” urmând a încheia turul abia pe 18 noiembrie, acasă cu ACS Progresul Pecica, meci amânat pe seama impunerilor normative din sceneta cu ”pandemii”, ”viruși” și ”infectări”, ce mai păcăleală. În fine, și bilanțul timișean al nou-promovatei din Periam, 4 1 2 1 5-6 5 puncte…

Revenind la meciul de la Ghiroda, prima repriză a fost echilibrată, gazonul foarte greu dând de furcă deja până la pauză ambelor competitoare. Iar golgheterul lui ACS Poli, Claudiu Matiș, se referea la starea suprafețelor de joc cu o zi înaintea partidei în deplasare, „am văzut că terenurile din Liga a 3-a suferă în această perioadă, deci mă aștept la un joc de luptă, iar echipa mai pragmatică va câștiga”.

Mai pragmatică, dintr-o fază fixă, a fost ACS Poli în sfertul de oră după pauză, când a înscris după un corner executat de Călin în minutul 54, Dănuţ Bilia reluând cu capul din apropiere: 0-1.

După ce schimba la pauză, Vlad Bura avea să schimbe și în urma primirii golului, prin introducerea lui Velici, cu încă o dublă modificare și în minutul 62, însă marcatori au fost tot vizitatorii.

Avea să fie 0-2 după mijlocul părții secunde, în minutul 72, la o minge lungă a lui Călin, de la circa 30 metri, Mosoarcă încurcându-se cu Stupu iar Sinişa Sporin profitând: 0-2.

Patru dintre triumfurile timișorenilor, repurtate la zero, de-acum cu gândul la primirea Avântului Periam. Cât despre disputele cu primele două clasate neînvinse, chiar la startul sezonului de primăvară, la Chișineu Criș și pe teren propriu cu fruntașa din Lipova…

*

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă – Vlădia, Bocşan (min. 46, Saizu), Mureşan (min. 62, Kayondo), Adrian Popa (min. 55, Velici) – Stupu, Poparadu, Ghinescu, Costea – Mancaș, Pițigoi (min. 62, Bâte).

Antrenor principal: Vlad Bura.

Pe bancă: Golban, Grancea, Giurgiu, Ciobanu.

ACS Poli: Popeț – Dincă, Bilia, Plută, Rosenblum – Hecscko (min. 92, Chiriac), Sporin, Mitre – Salhi (min. 46, Stoia), Călin – Matiș.

Antrenor principal: Silviu Bălace

Pe bancă: Toma, Românu, Toboşaru, Popa, Daminuţă, Buzdugan.

Au arbitrat: Aurelian Cătălin Flonta (Cluj) – Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Alexandru Turian (Zalău). Observator de arbitri Iulian Spătaru (Timişoara), delegat de joc Vasile Rad (Arad).

Vlad Bura, antrenor al Ghirodei, a declarat: ”Păcat că am pierdut acest joc după o serie bună de rezultate. După părerea mea a fost un joc echilibrat, cu excepţia celor două faze în care am primit  două goluri, care au făcut diferenţa”.

Rezultatele etapei a IX-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: