”Violeții”, autogol în prelungiri în Moldova și careu de eșecuri succesive afară. Știința, prim triumf după 3 înfrângeri acasă și un singur punct din 21 posibile

ASU Politehnica Timișoara a spulberat astăzi după-amiază în prelungirile ieșirii în județul Iași, penultima din acest sezon, dramul unei necesare mai mari reabilitări după abandonul precedentei deplasări la Șiria, lăsată cu drastice sancțiuni conform deciziei de miercuri a Comisiei de Disciplină a FRF, din contră, alb-violeții cedând puncte pentru a doua oară în ultimele 3 etape unor formații de pe locuri de retrogradare în Liga 3 și ajungând astfel în premieră de la participarea în eșalonul secund să adune 4 înfrângeri consecutive pe terenuri adverse, în ordinea 2-1 la Balotești, 2-0 la Călărași, 3-0 la ”masa verde” la UTA și 2-1 (1-1) astăzi pe ”Comunalul” din Uricani pentru nou-promovata CS Știința Miroslava, toate din 31 martie încoace.

Într-adevăr, după remiza acasă cu CS Pandurii Lignitul, 1-1 înregistrat la 4 zile după părăsirea terenului în a doua repriză a deplasării la UTA, ASU Politehnica Timișoara n-a avut câștig de cauză nici în fața altei formații sosite în acest sezon în Liga 2 și care se zbate tot pe poziții de retrogradare, nou-promovata ieșeană, rămasă chiar și așa în aceleași ape, penultima între trupele încă în cursă, cu un punct în fața victorioasei acasă Foresta respectiv la egalitate cu gorjenii dar și Dacia Unirea Brăila, care găzduiește duminică de la 11 partida cu cei din Afumați.

Tare încurcate sunt așadar ițele retrogradării și ASU Politehnica n-a avut în ultimele două săptămâni capacitatea de a le descâlci, dar chiar și așa, vădit periclitată de spectrul revenirii la loc în Liga 3, CS Știința Miroslava n-a stat săptămâna aceasta pe gânduri în a amâna cu două ore startul vitalului joc cu timișorenii, din contră, fiind ospitalieră cu vizitatorii bănățeni în a accepta disputarea întâlnirii nu la matineu, ci de la ora 13, tocmai pentru a le da posibilitatea fanilor viola să ajungă pe arena din Uricani. Ceea ce grupulș suporterilor de pe Bega a și izbutit, în cursul primului sfert de oră al confruntării din runda a 34-a, penultima afară pentru formația de pe ”Știința” înaintea descinderii la CS Luceafărul Oradea.

Așadar, în contrast, dacă în Șiria arădeană din vecini au fost lăsați pe la porți, deși își achiziționaseră biletele de acces la meci, susținătorii lui ASU Politehnica au fost așteptați de gazdele din județul Iași, altfel mult mai presate și preocupate de starea de avarie a clubului dar și ierarhică, într-o consecință firească.

CS Știința Miroslava i-a întâmpinat pe poliști cu mari, mari probleme în afara terenului, la nivelul organizării clubului, dar și ca rezultate recente, trei fiind înfrângerile consecutive acasă după un ultim triumf semnat cu 1-0 pe 24 martie contra celor din Mioveni, dar și unicat fiind punctul smuls pe 14 aprilie la Afumați într-o recentă serie a deplasărilor pierdute la zero la Târgoviște, Sibiu și, cel mai recent, într-un duel al suferinței, la Motru. Ieșenii dobândiseră așadar un singur punct pe teren din ultimele 21 posibile… 

Ceea ce nu i-a împiedicat însă astăzi să-și mai dea o șansă în lupta pentru evitarea locurilor 16-18, ajutați în acest demers fiind de autogolul lui Dănuț Bilia din cel de-al treilea minut de prelungiri al partidei de la ora 13, din careul mic sub presiunea lui Izmană, intrat în joc în minutul 59, 2-1 pentru gazdele moldave. 

CS Știința i-a învins așadar pe cei de pe ”Știința”, un rezultat mai semnificativ pentru ieșeni, dar sugestiv și în privința recentelor rătăciri ale timișorenilor, care, astfel, mai au numai șase puncte avans cu 4 etape înaintea încheierii campionatului față de ocupanta locului 13, nimeni alta decât concitadina Ripensia, care îi va vizita la apariția finală a ”violeților”, peste 3 etape, în urma confruntării elevilor lui Foale miercuri de la ora 18 acasă cu Foresta și weekend-ul viitor în Bihor.

Desigur, ar fi putut fi altfel, și neîndoielnic mai bine, dacă ASU Politehnica nu s-ar fi retras de pe teren la Șiria în intermediară, ceea ce i-a atras un eșec cu 3-0 în locul acelui 0-0 în minutul 62, dar și 3 puncte penalizare în clasament plus o usturătoare amendă cu 4 zerouri nu în lei tramvai.

Cu aceste ultime minusuri aplicate prin hotărârea de miercuri a Comisiei de Disciplină s-au aliniat astăzi ”violeții” în deplasare într-un efectiv schimbat, nu doar antrenorul Antonio Foale fiind suplinit pe banca tehnică precum la Călărași de secundul său Iulian Prodana, ci și în teren survenind mai multe modificări în 11-le de start, începând din poartă, în care Dascălu a debutat în acest campionat la bănățeni. În plus, a mai revenit la start Motreanu, dar și Poparadu, Giuricici și Lazea, așadar în total 5 noutăți față de garnitura aliniată în recentul 1-0 acasă cu Sportul Snagov, revenind totodată și Schieb prin introducerea sa din minutul 65 în locul lui Giuricici.

Până atunci, în prima parte a reprizei a II-a, ASU Politehnica Timișoara a căutat să răstoarne rezultatul după ce egala în preajma pauzei, mai exact în minutul 41, dar Târnovanu a fost de astă dată la post la tentativele lui Nicolae și Sorescu dar și salvat de bară după ce ieșea din poartă și degaja imprecis, Lazea lobând cu ghinion de la 30 de metri în minutul 55.

Putea fi așadar 1-2, aspect valabil și în ultimele zece minute ale meciului, în care, după ce Dascălu a fost în aceeași fază la post în fața capului lui Nemțanu și a șutului lui Izmană, proaspătul dinamovist Sorescu a reluat de la 11 metri din poziţie centrală puţin pe lângă bara din dreapta centrarea lui Nicolae de pe dreapta, în minutul 85. Puțin mai trecea și moldavii aveau ultimul cuvânt, prin intermediul lui Bilia…

Cât despre prima repriză, gazdele au dat tonul la bare în minutul 12, când Agrigoroaei a centrat de pe stânga la colţul lung iar Taciuc a ochit-o de la 6 metri, din voleu, riposta venind în minute succesive după jumătatea de oră cu acelaşi Sorescu la pupitru, mai întâi şutând de la 25 de metri cu pământul iar Târnovanu respingând cu greu, iar apoi centrând de pe stânga iar Giuriciri reluând cu capul, la care portarul moldovenilor a respins de la rădăcina barei.

Au fost fazele prevestind golurile, cel din minutul 35 în contul gazdelor, cel din minutul 41 al egalării, după care Taciuc a ratat în minutul 42 din postură de unu la unu cu Dascălu. Învins în premieră de aripa Robert Asăvoaei, care a pătruns în careu şi a şutat de la 11 metri lateral stânga la colţul lung: 1-0.

Replică promptă la greşeala portarului Târnovanu, care a pasat greşit iar poliştii au recuperat, mingea ajungând la Vasile Nicolae, care a șutat de la 20 de metri, Crişan deviind iar goalkeeperul fiind păcălit de traiectoria balonului… 1-1. Insuficient în cele din urmă…

Și astfel a mai fost bifat un meci în această prost concepută serie unică a Ligii 2…

*

Știința Miroslava: Târnovanu – Chindriş, Crişan – cpt. (65, Nemțanu), Bucur, Agrigoroaei – Săvoaia – Viorică, Taciuc, Căruţă (59, Izmană), Asăvoaei – Ţapu (56 Buhăcianu).

Antrenor: Adrian Kereszy.

Rezerve: Turiță, Sandu, Iovu, Ambrosie.

ASU Politehnica Timișoara: Dascălu – Motreanu, Bilia, Krausz, Ghinescu – Poparadu – Giuricici (66, Schieb), Lazea (73, Taub), Nicolae, Sorescu – Plămadă.

Antrenor: Iulian Prodana.

Rezerve: Borbeli – A. Prodana, Radu, Ursu, Gașpar.

Rezultatele zilei în Liga 2, clasamentul actualizat și programul etapei a 35-a, intermediară, în care se va juca inclusiv UTA – Ripensia miercuri de la ora 18, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: