Violeții iau primul punct fără a marca și încheie în premieră în Liga 2 două jocuri succesive acasă fără gol înscris: ASU Politehnica – Luceafărul 0-0. Declarații Petruescu, Lupuț

Într-atât de tristă a ajuns să fie problema prezenței reduse la meciuri a spectatorilor timișoreni la partidele jucate de secund divizionarele locale în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu”, încât o asistență aproximativ dublă numeric la cea de-a doua întâlnire derulată în weekend pe principala arenă a orașului față de bruma înregistrată cu o zi înainte la duelul direct Ripensia – ACS Poli a avut darul de a fi trecută pe coloana plusurilor, cu toate că tribunele au rămas ca și goale. Zero în schimb la capitolul goluri înscrise dar și la rubrica victoriilor din primele 3 etape ale noului sezon pentru vecinele ierarhice din vest: ASU Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea 0-0.

N-a fost de-ajuns dorința protagonistelor jocului cădere de cortină peste runda a treia de a scăpa de zero în dreptul succeselor din ediția 2018-2019, căci de la vrere la putință e cale lungă, alb-violeții fiind astfel nevoiți să se mulțumească cu primul lor punct în noul campionat în ciuda faptului că încă n-au marcat pe ”Dan Păltinișanu” în primele două apariții considerate pe teren propriu, ceea ce reprezintă un record nedorit al celor de la ASU Politehnica de la promovarea în 2016 în Liga 2, și anume acela de a nu înscrie în două meciuri consecutive acasă.

”Violeții” au fost implicați până acum în dueluri strânse, pierzând la debut pe ”Dan Păltinișanu” în minutul 90 al jocului cu Chindia, 0-1, și încasând apoi de două ori în minute consecutive la Petroșani din partea nou-promovatei Energeticianul, însă pe de altă parte au rămas tributari marcării golurilor, unul singur pentru reducerea diferenței în Valea Jiului, unică floare într-un început de campionat reamintind de singurul punct adjudecat în primele 3 runde tot printr-un 0-0 la lansarea ca nou-promovați în eșalonul secund în urmă cu două veri.

Pe-atunci, tocmai un eșec cu Luceafărul pe ”Dan Păltinișanu” în etapa a IX-a, 1-3 de la 1-0 la pauză, îi determina pe timișoreni să revină pe ”Știința”, de astă dată un fapt fiind clar în această lună august, și anume că nici una dintre cele 3 secund divizionare de pe Bega n-a izbutit încă să învingă în partidele considerate acasă pe principalul stadion al orașului, 0-1 și 0-0 pentru ASU Politehnica, 2-2 în dreptul lui ACS Poli și 2-3 în contul Ripensiei, de unde că e de avut mereu și întotdeauna grijă cu ceea ce îți dorești. Desigur, noi prilejuri ar mai fi, ”violeții” aflați în cel de-al treilea sezon în Liga 2 urmând a juca tot acasă și etapa viitoare, cu nou-promovații clujeni.

Până atunci însă, prime concluzii nu tocmai dintre cele mai încurajatoare, și asta din toate punctele de vedere. Mulți oameni nu se strâng la meciuri, minus îngroșat de orele de disputare, difuzarea în direct a întâlnirilor, perioada de concedii și nu în ultimul rând canicula, oarecum texte și pretexte, dar nici n-ar avea la o adică prea multe ce vedea, pe fondul unei cât se poate de evidente slăbiciuni calitative și valorice a protagoniștilor. Iar un searbăd 0-0 duminică seară doar învârte cuțitul în rană.

Doar peste 1.500 de spectatori dintre care peste 700 de ultraşi viola care și-au încurajat necontenit favoriţii n-au putut asista la nici un şut pe spaţiul porţii în repriza I a unui duel care a curs parcă implacabil spre o remiză albă, tot în prima parte înregistrându-se și datele statistice 3-3 la cornere şi 0-2 la şuturi la poartă, peste transversală, expediate de oaspeţi de la circa 22 de metri prin Pop în minutul 21 şi Codoban în minutul 36. La care gazdele au putut riposta în minutul 41 strict printr-un şut centrare expediat de Ignea de pe flancul drept, de la circa 18 metri, balonul fiind prins de portarul Moga pe mijlocul porţii.

Cosmin Petruescu a efectuat două schimbări pentru mitanul secund iar atacurile poliştilor s-au înmulţit şi au apărut şi ocaziile mari de gol, începând din minutul 54. O lovitură de colț expediată înalt în careu de către Ignea, la care s-a creat o mare învălmăşeală, mingea ajungând la Mera, care, de la 6 metri, a avut şansa golului dar a şutat în Oros, care era pe linia porţii.

În minutul 65, şutul lui Bănică pe jos de la 12 metri lateral stânga la colţul lung a fost respins de portar în corner, rămas fără rezultat, alte ocazii irosind Ignea din lovituri libere, de la 17 metri printr-un şut în zid apoi una peste transversală, două consecutive în minutul 80.

Ultima oportunitate a fost chiar rarisimă cu două minute înainte de final, când același Bănică a trecut uşor de un adversar și a intrat în unghi mort, de unde a şutat la colțul scurt, de la 4 metri, piciorul salvator al lui Moga respingând în corner. Și astfel ASU a reuşit primul punct în această stagiune, nu însă și întâia victorie.

*

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Ignea, Vidrăsan (min 46, Nicolescu) – Schieb, Bozian, Miholca (min. 46, Bănică) – Velici (min. 84, Plămadă).

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Borbei, Coadă, Cojocaru, Lazea.

Luceafărul: Moga – Gunie, Oros, Opriș, Dacian Ban – Prejmerean,  Lukacs –  Pop, Codoban (min. 87, Chiorean), Dulca (min. 68, Mitrică) – Ludușan (min. 84, Paraschiv).

Antrenor: Cristian Lupuț.

Pe bancă: Goia, Băican, Drăgan, Preoteasa.

A arbitrat o brigadă feminină, compusă din Ionela Peșu (Craiova) – Ramona Udrea (Târgu Jiu) și Alina Mihoc (Arad). Rezervă a fost Alexandru Gornic (Arad), observator  de arbitri  Vasile Marc (Cluj) , iar delegat  de joc Teodor Biriș (Hunedoara).

*

La cald…

Cosmin Petruescu (antrenor principal): ”În primul rând chiar aş dori să felicit jucătorii ambelor echipe pentru efortul depus. Chiar au fost admirabili, şi ai noştri, şi echipa vizitatoare. Cel puţin de pe margine, mie mi-a fost greu să urmăresc meciul la soare şi nu aș fi vrut să fiu în pielea jucătorilor, căci meciul a fost programat la ora 18 și a fost o căldură destul de mare, în 95 de minute care au influențat decisiv jocul ambelor echipe, nu doar al echipei noastre. A fost un joc în prima repriză destul de echilibrat, poate cu un plus de partea noastră, dar repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. La pauză am încercat o altă dinamică a jocului, un alt sistem, am încercat să ne adaptăm la condiţiile de joc, în special la temperaturile ridicate. Din păcate nu am reuşit să o facem cum ne-am propus în prima repriză. Dar cred că am controlat această partidă în totalitate. Istoria se repetă din punct de vedere al rezultatului, nu am foarte multe lucruri pe care să le reproșez, ne-am creat destule ocazii de gol, dar nu suntem inspiraţi în faţa porţii. Cu siguranţă trebuie să fim mai concentrați la antrenamente și să fim mai pozitivi, suntem o echipă relativ tânără, am început jocul şi astăzi cu patru de U21, nu avem acea constanţă în joc, avem fluctuații de la un joc la altul, de la o repriză la alta, dar îmbucurător e că în fiecare meci am fost echipa mai bună în partea secundă. Lipsește încrederea, dar sunt convins că odată ce începem să înscriem și să câştigăm un joc, cu siguranţă ne vom descătuşa, pentru că ştiu cum se pregătesc băieţii la antrenament, îi văd foarte motivaţi, la fiecare joc îşi doresc foarte mult să avem rezultate pozitive, rezultate cu care să-i pe mulţumim pe suporterii noştrii care şi astăzi au fost în număr mare şi au fost tot timpul alături de noi şi ne-au încurajat în permanenţă. Sperăm cu proxima ocazie să le răsplătim fidelitatea pe care o au faţă de echipă şi de noi. E doar o chestiune de moment, indiferent de numele adversarului, și cred eu că am jucat de la egal la egal cu toate echipele. Vine U Cluj, o echipă despre care nu aş vrea să vorbesc acum, probabil o vom face la conferinţa premergătoare jocului. Până atunci trebuie să-i recuperăm pe jucătorii accidentaţi, să-i refacem pe cei care au jucat azi, din punct de vedere fizic, pentru a pregăti în cele mai bune condiţii jocul următor, de duminica viitoare, cu Universitatea Cluj, după câte am înţeles se dispută tot duminică, de la ora 13.30”.

Cristian Lupuț (antrenor principal): ”Prima repriză a fost cu un plus pentru noi, repriza a doua eu zic că am avut și șansă. La urmă, una peste alta, eu zic că a fost un rezultat echitabil. A fost un meci bun. Îmi felicit jucătorii şi mă bucur că am terminat partida cu șapte juniori sub 21 de ani. Am spus după acel amical că nu aceea e fața adevărată a lui Poli. Are o echipă bună, trebuie să aibă răbdare. Noi am schimbat opt zeci la sută din lotul din campionatul trecut. Sunt fericit că azi copiii au dat totul şi au reuşit un punct. De fapt asta este scopul nostru, să promovăm cât mai mulţi tineri. Eu am spus după meciul amical de la Oradea că nu asta este adevărata faţă a echipei. Poli, ţin să vă felicit că aveţi o echipă bună, trebuie să aveţi răbdare, iar rezutatul obţinut îmi dă speranţă. Vă doresc baftă multă!”

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: