”Violeții”, prim amical în 2019: ASU Politehnica Timişoara – FC Bazoşu Vechi 7-0 (4-0). Declarații Petruescu + FOTO

Cea mai bine clasată secund divizionară din Timișoara a fost și prima din trio care a demarat pregătirile de iarnă în noul an, joia trecută, în 10 ianuarie, astăzi de la amiază disputând și întâiul meci amical din această perioadă, câștigat la scor, cu garnituri diferite în cele două reprize și cu nume noi pe lista marcatorilor: ASU Politehnica Timişoara – AS FC Bazoşu Vechi 7-0 (4-0).

Cine se scoală de dimineață, departe ajunge, a fost poate dictonul după care s-a ghidat staff-ul tehnic de la ASU Politehnica Timișoara în opțiunea favorabilă începerii pregătirilor de iarnă încă de săptămâna trecută, așadar înaintea concitadinelor tot de pe palierul Ligii 2.

Iar la reunire numeroase au fost fețele noi într-un cerc destul de larg, supus selecției treptate. Inițial, sub atenta supraveghere a staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Cosmin Petruescu şi Antonio Foale, s-a efectuat readaptarea la efort, pe teren sintetic și pe o alta dintre suprafețele aflate în cadrul Bazei II – UPT, în ”balon”.

Venind și clipa primului meci amical din noul an, disputat de ”violeți” astăzi de la ora 12, într-un cadru hibernal, tot la ”Baza II”, pe terenul artificial, adversar la prima strigare fiind AS FC Bazoșu Vechi, de fiecare dată ales la începerea jocurilor de verificare de către antrenorul Cosmin Petruescu, iarna sau vara, indiferent de formațiile la care a activat în timp pe banca tehnică. Un oponent cu certitudine deloc incomod, la ora actuală fiind vorba despre ultima clasată în Divizia D Timiş.

Iar cu această ocazie au jucat în alb-violet și dintre cei aliniați la reunirea lotului, în urmă cu 9 zile.

Atunci, printre cei nou veniţi se aflau de exemplu Bogdan Vasile, în vârstă de 23 de ani, care creștea la LPS Banatul, după care a luat calea Viitorului, ultima dată activând la Chindia Târgovişte, dar și Cristian Dros, de la Zaria Bălţi, în vârstă de 20 de ani, și care ar putea semna cu alb-violeții, în calitate de deţinător şi al paşaportului românesc, fiind vorba despre un mijlocaş central care poate evolua şi pe linia de fund.  

O altă noutate la reunire conferea o pată de culoare, aripa stângă Joao Claudio Kiala, un olandezo-angolez în vârstă de 21 de ani, care a jucat ultima dată în liga a 3-a belgiană, la Patro Eisden Maasmechelen, coechipier cu un alt sportiv trecut pe malurile Begăi, Prince Rajcomar, fost vârf al lui ACS Poli. Mai răspundeau atunci prezent și Răzvan Ilan şi Alex Pițuc, juniori fundaşi dreapta, născuţi în 2001 şi care aparţin de LPS Banatul, înregimentaţi ulterior la Centrul Naţional de Pregătire Târgu Mureş, cu bănățenii pregătindu-se şi Alexandru Rus, împrumutat la Voința Maşloc.

Lotul de jucători care se reunea la prima şedinţă de pregătire i-a inclus pe portarii Rareș Murariu, Dalin Munteanu şi  juniorul Alexandru Borbei, fundașii Călin Jurj, Răzvan Ilan, Ionuț Coadă, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Bogdan Nicolescu, Rareș Bîrlovean, Alexandru Cherecheș și Dragoș Cojocaru, mijlocașii Marvin Schieb, Adrian Bedea, Alin Ignea, Bogdan Vasile, Florin Lazea, Raul Vidrăsan, Cristian Dros, Claudio Kiala, Alexandru Pituc, Alexandru Gașpar, Denis Radu și Mihai Jorza, respectiv atacanții Gelu Velici, Demetris Cristodulo şi Alexandru Rus. De menționat că 5 dintre jucătorii prezenți proveneau de la grupa de juniori a generației 2003 din cadrul centrului juvenil al clubului, pregătită de Iulian Prodana.

Se remarcau pe de altă parte și anumite absențe în raport cu aparițiile oficiale din sezonul de toamnă, iar chiar dacă au fost prezenţi la reunirea lotului, Bogdan Bozian, Răzvan Ghinescu şi Ionuţ Plămadă au privit antrenamentul de pe margine, semn al unor eventuale despărțiri.

Creionat era totodată din timp și programul jocurilor amicale, începând cu cel de astăzi, 19 ianuarie, cu AS FC Bazoşu Vechi, și continuând pe 26 ianuarie cu o altă divizionară D, ACS Carani, în 30 ianuarie cu ACS Fortuna Becicherecu Mic, lider al ligii a patra timișene, pe 2 februarie cu CS Millenium Giarmata, în 6 februarie cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, pe 9 februarie la CSM Şcolar Reşiţa iar pe 13 februarie cu ACS Dumbrăviţa, pe un teren ce urmează a fi stabilit.

Până una alta, prima dezmorțire cu goluri a adus a galop de sănătate pentru garniturile cu noutăți ale divizionarei secunde, și pe fondul limitărilor oponentei codașă două eșaloane mai jos, care a rezistat numai 10 minute fără a scoate mingea din propria poartă.

Alb-violeții au deschis scorul în urma unei lovituri de la 11 metri just acordată de arbitrul Mirel Pacealoiu şi transformată de Florin Lazea, majorându-l în minutul 29, prin sârbul Dejan Ivanovic, în vârstă de 23 de ani, care a mai fost testat şi în iarna trecută de ASU Politehnica.

Peste două minute, juniorul Răzvan Piţuc ridica scorul la 3-0, iar cu zece minute înainte de pauză înscria şi Ioan Mera, poate cel mai uşor gol, din 4 metri, cu latul, la o centrare de pe dreapta a aceluiași Piţuc.

La reluare, Cosmin Petruescu a schimbat în totalitate unsprezecele de start, iar un alt nume nou, Alin Manea, a înscris în minutul 62, cu poarta goală, după o gafă a goalkeeper-ului Beldean, care a ieşit… pe lângă balon în afara careului de 16 metri.

Peste alte zece minute scorul a luat proporţii, Mihai Ene punctând şi el, după care ultimul gol i-a aparţinut lui Gelu Velici, care a stabilit scorul final… 7-0.

Formațiile, câteva declarații și fotografii…

ASU Politehnica (în repriza I): Munteanu – Ilan, Mera, Scutaru, Cherecheș – Piţuc, Bedea, Florin Lazea, Plămadă – Petcuț, Ivanovic.

În repriza a doua au jucat Borbei – Jurj, Nicolescu, Vidrăsan, Bot, Manea, Vasile, Dros, Kiala, Ene și Velici.

AS FC Bazoşu Vechi: Tcaciuc – Aniţaş, Militar, Raul Lazea, Bungău – Filip, Vilcinschi, Cioran, Moscalu, Toroni – Laza.

Antrenor: Gheorghe Marişescu.

Au mai intrat: Beldean, Nedelcu, Miatovici, Birău, Ropotă, Flavius Lazea.

Au arbitrat: Mirel Pacealoiu – Claudiu Boici şi Marius Talpoş.

La sfârşitul meciului, antrenorul principal Cosmin Petruescu ne-a declarat: ”Are mai puţină importanţă rezultatul, pentru mine era importantă prestaţia, circulaţia mingii, mişcarea jucătorilor în teren, ceea ce ne-am propus în jocul de astăzi. Veneam după zece zile de pregătire, am observat o poftă de joc la băieţi, a fost o perioadă în care am pus accent pe readaptarea la efort, teste fizice, medicale, şi cred că după primele zece antrenamente suntem acolo unde trebuie să fim în această perioadă. La începutul săptămânii viitoare vom definitiva lotul pentru cantonament, în proporţie de 90-95%. Azi şi mâine rămânem să discutăm cu cei nou sosiți, să vedem dacă ajungem la un numitor comun în ceea ce priveşte contractele, pretenţiile lor financiare, şi nu în ultimul rând dezlegările lor de la cluburile de care aparţin. În principiu, ne-am înţeles verbal, atât cu jucătorii cât şi cu echipele respective, dar nu s-au semnat actele. Până luni îmi doresc ca şi din punct de vedere al actelor să fim sută la sută înţeleşi. Rămân destul de mulţi pentru că am fost mulţumit de randamentul pe care l-au dat. Mare parte dintre ei nu au venit în probe, să fiu sincer, sunt certitudini, chiar dacă au jucat puţin în ultima perioadă la echipele unde au evoluat. Sunt jucători pe care i-am urmărit, îi ştiam, şi sunt jucători care pot aduce un plus de valoare şi un plus de viteză în jocul nostru”.

Întrebat despre Dejan Ivanovic, jucător crescut la Kikinda, care a mai fost în probe la ASU Politehnica, Petruescu a explicat că ”pentru mine e prima dată când l-am văzut, chiar dacă a mai fost… La testele fizice s-a descurcat destul de bine. Rămâne să vedem ce alte oportunităţi avem pe acea poziţie, pentru că e un post important. Să vedem şi dacă din punct de vedere financiar şi al calităţilor corespunde, şi trebuie să am o discuţie cu ceilalţi colegi din staff, eu mi-am făcut o părere, dar e importantă şi părerea lor”.

Întrebat și de ce au lipsit câţiva jucători precum Ignea, Cojocaru, Schieb sau Coadă, antrenorul principal a mai explicat că ”Murariu, Coadă şi Ignea susţin un examen scris la schi, sunt studenţi şi sunt plecaţi la munte, sunt într-o pregătire centralizată şi acolo, iar preparatorul nostru este cu ei. Sunt sigur că vor fi în parametri normali. Singurul cu probleme medicale a fost Cojocaru, a suferit o accidentare la gleznă după un antrenament”.

Cât despre despărţirea de Bozian şi Ghinescu, listă completată și prin plecarea lui Poparadu, Petruescu a confirmat: ”Da, la capitolul despărţiri figurează şi cea de Adrian Poparadu, care ar putea continua la nivelul imediat inferior, pentru ACS Dumbrăviţa. Un jucător cu un caracter deosebit, la el nu s-a pus niciun moment problema renunţării din punct de vedere sportiv. A avut foarte multe ghinioane în ultimul timp, nu neapărat în ultimele luni, ci şi în perioada anterioară. A suferit numeroase accidentări şi la el a fost o problemă medicală, așa încât s-a ajuns la o înţelegere, de comun acord, în primul rând din punct de vedere medical. Nu am apucat să vorbesc cu el, dar îi mulţumesc pentru perioada petrecută la echipă!”

Următorul meci amical al ”violeților” este așadar săptămâna viitoare, tot la Baza II – UPT, cu ACS Carani, tot din liga a patra timişeană, cu mențiunea că primele apariții oficiale vor fi în deplasările Ligii 2 la CS Luceafărul Oradea și nou-promovata din Cluj, după care va surveni și întâia apariție acasă din 2019 în eșalonul doi, cu Aerostar Bacău. Fotografiile…


Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: