”Violeții” rezistă Rapidului în 10: galerii la înălțime, fotbal fără goluri

Altădată, un duel prim-divizionar între ”violeți” și ”vișinii” ar fi magnetizat o asistență relativ numeroasă în tribunele stadionului ”Dan Păltinișanu”. Și avea ce vedea. Pe baricade au mai rămas însă în general doar galeriile, dar ținând ștacheta cât se poate de sus la întâlnirea de duminică, elevate la înălțimea unei asemenea dispute cu conotații speciale. Fotbalul a fost în schimb în suferință, o partidă cu puține realizări și fără goluri, marcată încă din primele minute de o nedorită accidentare, Cherecheș la spital, un alb-vișiniu eliminat. Fie și în 10, cei din capitală au cochetat cu victoria, dăruirea de ambele părți neputând compensa anumite carențe ca de început de sezon de primăvară, notabile la o confruntare a trupelor dintre primele zece în Liga 2: ASU Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti 0-0.

Peste 6.500 de spectatori, dintre care o mie de fani giuleşteni, au populat mai abitir ca niciodată în ultima vreme golașele tribune ale bătrânului ”Dan Păltinişanu”, dar la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Ambianța creată de galeriile înfrățite a fost de derby, tonul spectacolului fiind dat în tribune, a doua respectiv Peluza Nord, însă fotbalul n-a rupt gura târgului, în nota sa binecunoscută în Liga 2. Galerii numeroase, dar un duel pragmatic, rupt din fașă ca echilibru numeric, nu însă și pe tabela de marcaj.

Lovitura de începere avea să fie dată de un competitor din arena sporturilor individuale, boxerul Flavius Biea, care a înfățișat spectatorilor centura cucerită, ropote de aplauze…

Se trecea rapid în extrema cealaltă, asistența înmărmurind în minutul 5, după un duel al apărătorilor în faţa băncii rapidiste, Cherecheş – Băjan, ambii rămânând întinşi pe gazon. A fost necesară intervenţia Ambulanței pe teren iar timişoreanul a fost transportat de urgenţă la spital, arbitrul Marcu eliminându-l pe jucătorul bucureştean, după ce a văzut sânge pe faţa lui Cherecheş. Un debut de meci deloc de bun augur și o continuare 11 contra 10.

Prima fază controversată, la care Pancu a solicitat lovitură de la 11 metri, s-a consemnat în minutul 12, la faultul comis de Popovici asupra șeptarului Sefer, în lateral dreapta, aproape de linia de 16 metri. ”Galben” pentru cel abia introdus în locul lui Cherecheș, Popovici fiind la debutul său oficial în ”violet”, cu mențiunea că și Pancu efectua deja prima înlocuire.

Comutare a atenției în tribună, un mare banner desfășurat de galeria giuleşteană în minutul 30… ”CU SUFLETELE CURATE ŞI FĂRĂ NICI UN REGRET / MEREU PE BARICADE VIŞINIU ŞI VIOLET”. Iar ambele galerii au cântat în continuare frăţeşte. Dezmeticire pe gazon, primă ocazie a violeţilor în superioritate numerică, în minutul 33, când Mera a reluat cu capul din 8 metri, dar nu a nimerit cadrul porţii în urma unei centrări a lui Ignea.

În rest însă, un fotbal tern, șters, în tonul plumburiu al primei duminici din martie. Se prelungea cu 5 minute dar nu se mai întâmpla nimic. La reluare, după numai un minut, în urma unei acţiuni pe flancul stâng al lui Hlistei, care a centrat în faţa porţii, Saiffedine a reluat din unghi dificil, de la 6 metri, iar mingea a lovit transversala. Ambele sale mâini, duse la cap.

Ca apoi minutul 66 să aducă șutul lui Trip de la 18 metri, dar peste transversală, Pancu mutând din nou și el, răspuns la înlocuirea efectuată de Benga. În minutul 72 a șutat și Axente, de la 15 metri lateral stânga, pe jos, la colţul lung, fără a nimeri însă cadrul porţii.

O fază controversată în minutul 76, la un atac al giuleştenilor în careul de 16 metri, Drăghiceanu, recent intrat în joc, fiind deposedat corect de Mera dar căzând în careu, la care banca rapidistă a sărit ca arsă însă arbitrul i-a arătat ”galben” celui din capitală, pentru simulare. Și le-a mai înfățișat cartonașul galben şi celor doi antrenori giuleşteni…

Asediul la poarta polistă continua, ”vişiniii” fiind aproape de gol, însă cea mai impenetrabilă grupare din campionat s-a ținut tare, consolare pe plan defensiv în condițiile în care ASU n-a marcat tur-retur nou-promovatei din București. Fotbal fără goluri și sărac în realizări, o ilustrată a competiției Ligii 2, în care farmecul e dat în mare măsură de galeriile grupărilor cu nume, flacără mereu vie într-o arenă ce-și trage zilele ca urmare a pierderii busolei în sportul rege autohton în anii postdecembriști.

ASU Politehnica Timişoara: 1. Rareş Murariu – 3. Călin Jurj, 14. Ioan Mera (cpt.), 13. Cristian Scutaru, 20. Alexandru Cherecheş (min. 10, 17. Sergiu Popovici) – 21. Dorin Codrea (min. 64, 4. Raul Vidrăsan), 24. Alin Ignea – 11. Dragoş Săulescu, 10. Fabio Trip (min. 75, 15. Nicolae Sofran), 25. Alexandru Munteanu – 9. Mircea Axente.

Antrenor principal: Octavian Benga; secund: Antonio Foale.

Pe bancă: 23. Mario Contra – 7. Alin Manea, 17. Alexandru Pop, 19. Ionuţ Coadă.

Rapid Bucureşti: 1. Maximilian Mihai Popa – 2. Robert Adrian Băjan, 26. Mallo Bianco Facundo, 4. Alexandru Iacob (cpt.), 13. Lucian Petre Goge – 8. Ştefănuţ Rareş Lazăr, 20. Sandro Djuric – 7. Antonio Valentin Sefer (min. 85, 19. Geani Mihai Creţu), 18. Alami Bazza Saifeddine (min. 67, 10. Liviu Marian Drăghiceanu), 94. Cătălin Florin Hlistei – 14. Melchior Brighton Labeau (min. 11, 3. Bonin Vaszyuezn Cayetano).

Antrenor principal: Daniel Pancu; secund: Ştefan Grigorie.

Pe bancă: 23. Alexandru Gabriel Tătaru, 17. Ştefan Călin Panoiu, 32. Amir Jorza, 97. Alexandru Mihai Dulca.

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Răzvan Ionuţ Soponar şi Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare). Arbitru de rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare). Observatori de arbitri Teodora Albon (Cluj-Napoca), delegat de joc Radu Bitea (Oradea).

Alte fotografii, realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: