Vlătănescu: „Mai putem şi juca, totul este să ne pregătim”

Remiză albă pe un teren denivelat, pe care combinaţiile tehnico-tactice au avut de suferit, într-un ultim joc de verificare înaintea startului de sîmbătă pentru Millenium Giarmata, o divizionară C clasată pe locul 5 înaintea returului, şi Auto Timişoara, mereu în ultimii ani mai strîngătoare în primăvară.

Millenium – Auto s-a jucat marţi după-amiază pe fostul teren-gazdă al rugby-ului timişorean, adiacent celui din incinta LPS Banatul, şi Ilie Stoican, antrenor secund al divizionarei C a explicat că s-a ales protejarea şi în continuare a gazonului de pe propriul stadion, „Doru Moraru”, în vederea debutului de sîmbătă de la ora 15, cu Flacăra Făget: „Terenul nostru va fi mai bun la ora jocului şi ne-am păstrat golurile pentru sîmbătă!” Michel Rosenblum, care a acuzat o uşoară contractură musculară, a fost unica înlocuire în formula de start, cu Marius Călin, faţă de amicalul cîştigat sîmbătă, 4-1 cu Muncitorul Reşiţa.

„Sunt mulţumit de joc şi rezultat, ţinînd cont că am jucat cu o formaţie de eşalon superior”, a spus Petre Vlătănescu, antrenor principal al divizionarei D din Freidorf, care s-a declarat satisfăcut şi de conturarea unui lot mai consistent: „Astăzi mai mult ne-am apărat însă a fost o ultimă verificare utilă. Rămîne de văzut cînd trecem să jucăm pe prune, de sîmbătă. Pînă atunci mai efectuăm două antrenamente, miercuri şi vineri, şi poate aici este cea mai mare problemă a noastră. Pentru că, ţinînd cont ce lot avem la ora actuală,  mai putem să jucăm şi noi fotbal, dar ideea este să ne mai şi pregătim. Important este şi cum începem, în primele etape, pentru că dacă învingi, te fortifici moralmente şi atunci jucătorii şi vin, le place…”

Intuind „o problemă doar la postul de portar”, Vlătănescu s-a arătat mulţumit că poate contribui la îndrumarea unor tineri jucători care altfel pot dobîndi experienţă în preajma unor fotbalişti mai rutinaţi: „Au venit un Ilea, Coca, avem un lot mai bun, ori atunci cînd vrei să creşti cîţiva jucători tineri, este bine să aibă unele modele în preajmă, jucători care să le fie exemplu, să le împărtăşească din experienţa lor. Astfel pot creşte unul-doi băieţi pe lîngă aceştia, într-o combinaţie de jucători mai experimentaţi şi tineri dornici să se afirme. Ar fi şi varianta aplicată de Jimbolia, să joace mai mult timp împreună, sau să fie extrem de talentaţi, şi atunci se afirmă oricum – dar este mai rar”.

FC Auto îşi va proteja şi în continuare suprafaţa de joc, terenul fiind la ora actuală foarte bun, după ce s-a apelat şi la îngrăşăminte. „Îl vom folosi la antrenamente în cursul săptămînii viitoare, dacă vremea permite. În orice caz, nu ne vom antrena zilnic şi sper să fim cîţi mai mulţi prezenţi pentru că preocupările jucătorilor sunt multiple – la liceu, la facultate, profesori sau lucrează”, a mai explicat Vlătănescu, neapelînd marţi la ora 15 la Ilea, reţinut de activitatea sa didactică, Ursachi (accidentat) şi Moţ.

FC Auto a jucat în schimb cu Ilie între buturi, juniorul din generaţia 1995 fiind momentan unicul portar valid al clubului, iar în cîmp cu Nagy, Vlădia, Matei, Kosak – Al-Helou, Avădanei – Tănăsescu, Taub – Formagiu – Coca. Au mai intrat pe parcurs Leleczi, Pitic, Buz, Cîmpan şi Agoston. Portarul Alexandru Păsărilă, care a suferit o întindere în debutul său de sîmbătă, învingător într-un joc de deplasare în Cupa României, s-a reîntors momentan la Tîrgovişte, neparticipînd la amicalul de marţi.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 7

 


Alte articole legate de acest subiect: