Voința Biled câștigă în premieră Cupa României pe Timiș. Blaga evită prelungirile în minutul 89, 2-1 (0-0) în finala de la Deta cu ASO

O grupare de pe podiumul Diviziei D Timiș și-a încununat un foarte bun sezon prin a câștiga și trofeul fazei județene timișene a Cupei României, adjudecat în această seară la potou în finala pe terenul oponentei din fruntea unei serii a Campionatului Județean, toate golurile înscriindu-se în ultimul sfert de oră: ASO Deta – Voinţa Biled 1-2 (0-0).

Dacă e luna lui Cireșar, suntem în zodia finalelor și partidelor eliminatorii decisive și în fotbalul mic, însă până la barajul tur-retur pentru promovarea în Liga 3 ce le va opune pe Inter Petrila și ACS Ghiroda mai întâi în Valea Jiului sâmbătă 17 iunie de la ora 18 iar în manșa a II-a în Timiș sâmbătă 24 iunie de la ora 17,30, în fief-ul campioanei Diviziei D Timiș, iată că astăzi s-a derulat finala județeană a Cupei României, secund clasata în liga a patra câștigând pentru prima oară trofeul și intrând astfel în turul I al ediției 2017-2018 la nivel național.

Peste 250 de spectatori au venit să vadă la treabă de la ora 18 echipa favorită, ASO Deta, cu şanse reale la promovare în liga a IV-a şi chiar cu șansa sa fie și în finala întrecerii K.O. în faţa vicecampioanei judeţului Timiş. Iar ASO Deta n-a fost departe de a răsturna carul mai mare, Voința Biled…

Așadar, cu puțin noroc, detenii ar fi putut avea succes, asta însă și dacă nu ratau o lovitură de la 11 metri dintre cele două acordate în contul lor, corect și fără dubii, de arbitrul Cătălin Botaş.

Prima, în minutul 63, când Nohai l-a faultat în careu pe Natanticu, dar Moga a tras în dreapta portarului Bogdan, care a respins, iar cea de-a doua după ce același goalkeeper Bogdan l-a faultat pe Radu Denis în suprafața de pedeapsă în minutul 87 iar Gheju a şutat de pe punctul cu var și mingea a fost respinsă de Bogdan, tot Gheju înscriind pe ricoșeul balonului, la a doua tentativă, egalând la unu.

Căci mai întâi Nemiţeanu deschidea scorul în minutul 74 prin a transforma impecabil o lovitură liberă de la 18 metri, sub transversală: 0-1.

Golul victoriei și al adjudecării trofeului pentru elevii pregătiţi de Iulian Tăut a plutit în aer şi a căzut în urma unui corner executat cu măiestrie în minutul 89 de Sandu, Goia respingând dar mingea ajungând la Blaga, care, de la 13-14 metri, cu dreptul, a trimis glonţ spre colţul lung, în vinclu: 1-2.

S-au arătat 4 minute de prelungiri dar fără nici un efect pe tabela de scor iar astfel cupa a luat calea Biledului, pentru prima oară în istoria clubului, la mustață, prin evitarea reprizelor de prelungiri. S-a repetat totodată istoria de anul trecut, când finala de la Sânnicolau Mare s-a încheiat tot cu 1-2 în favoarea oaspeților, atunci ACS Ghiroda.

La finalul meciului, secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş, Florian Mierea, a înmânat cupa, o minge şi o diplomă căpitanului de echipă Flavius Tomescu. Iar apoi a început hora câştigătorilor Cupei României în finala pe judeţ. Spre faza I națională…

Vom reveni cu declarațiile protagoniștilor și GALERIA FOTO de la Deta, dar până atunci echipele și câteva prime clișee. Așadar…

ASO Deta: Florin Brădău – Cosmin Jarcalete, Remus Moga – cpt., Cosmin Goia, Dănuţ Brădeanu, Ovidiu Semeniuc (min. 51, George Marcu), Tiberiu Popoviciu, Patrik Chiticariu (min. 80, Sorin Adrian Gheju), Florin Natanticu, Remus Barburescu, Denis Radu.

Antrenor: Florin Albu.

Pe bancă: Cătălin Baidoc, Flavius Minea, Alexandru Frank, Gabriel Grădinaru, Adrian Horţ şi Cosmin Sîrbu.

Voința Biled: Nicuşor Bogdan – Gabriel Drăguş, Florin Nohai, Dragan Paulevici, Raul Brustureanu, Ionuţ Nemiţeanu (min. 77, Rareş Anghel), Flavius Tomescu – cpt., Flavius Petrişor, Rareş Blaga, Florin Sandu (min. 93, Eduard Butoi), Alin Stroe (min. 90, Adrian Meltiş).

Antrenor: Iulian Tăut.

Pe bancă: Cristian Bobu. Au lipsit Cornel Mihalache, Adrian Martinov.

Arbitri: Cătălin Botaş – Alexandru Filip şi Alin Botaş. Rezervă: Claudiu Gaitin. Observatori: Nicolae Grigorescu şi Florin Mierea.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 16

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: