”Vrem să arătăm mult mai bine decât în sezonul trecut”. ASU Politehnica, în deplasare la Pandurii. Declarații Petruescu, Lupu și Murariu

Învinse în runda inaugurală a Ligii 2 se întâlnesc sâmbătă la matineu pe Jiu. Iar înaintea meciului din etapa a II-a, programat de la ora 11 la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în numele lui ASU Politehnica Timișoara au vorbit astăzi de la ora 12:30 antrenorul principal Cosmin Petruescu și tinerii jucători Sabin Lupu şi Rareş Murariu.

Cosmin Petruescu a declarat: ”O partidă pe care o aşteptăm cu nerăbdare, în primul rând din cauza faptului că ne dorim să ştergem cât mai repede amintirea acelui 0-1 din prima etapă. Ne dorim să confirmăm printr-un rezultat bun, adică o victorie, statutul de favorită pe care îl avem în acest meci. Ştim că nu va fi deloc uşor din mai multe motive, chiar dacă Pandurii a suferit ca şi echipă în această vară. A trecut printr-o serie de transformări, remanieri, am observat că în primul unsprezece din prima etapă s-au mai regăsit 7-8 jucători care au jucat constant în primii 11 în returul ediţiei trecute de  campionat. Dacă mai punem la socoteală obligativitatea de a avea încă doi jucători U 19, practic în mare parte echipa din Târgu Jiu are în componenţă aceiaşi jucători care au încheiat returul campionatului trecut. Ne aşteaptă o partidă pe o suprafaţă sintetică, ne aşteptăm la nişte temperature ridicate, dar indiferent de condiţiile de joc, suntem obligaţi să obţinem cele trei puncte puse în joc!”

Întrebat despre indisponibilități, în afară de Mera, care va sta pentru acel cartonaş roşu primit sâmbăta trecută, ”lipseşte Bogdan Vasile, Marvin – care acuză în continuare probleme medicale, iar celor doi jucători moldoveni deocamdată nu le-a sosit cartea verde. În schimb Motreanu şi Vidrăsan sunt rezolvaţi”.

Cum vedeţi această situaţie, că sunt două echipe Pandurii? Cu care dintre ele jucaţi? ”Dacă în campionatul trecut au fost două Poli, de ce să nu fie două Pandurii în acest campionat!?! Au luat modelul de la Timişoara. Chiar nu ştiu din punct de vedere juridic care e adevărata Pandurii…”

Sabin Lupu a spus că ”am găsit un grup unit, colegi cu caractere, în special pe Mera, Scuti, Ignea. Eu doresc să evoluez cât mai bine de la meci la meci, chiar dacă am avut probleme, am avut câteva kilograme în plus, dar am scăpat de ele. Sunt OK, sper ca la acest meci cu Pandurii să fiu sută la sută”.

– Ai trecut şi pe la Pandurii… ”Da, au trecut foarte mulţi ani, când am jucat acolo. Acum sunt mai mulţi copii, eu am prins echipa de liga întâi, ştiu cum se munceşte acolo, vor să ajungă cât mai sus. O să fie un meci greu, sunt copii tineri, aleargă foarte mult, nu au nimic de pierdut, deci o să fie destul de greu. Noi mergem cu gândul să luăm trei puncte!”

– Va fi greu că jucaţi pe sintetic? ”Da, ne va fi foarte greu, ținând cont că ei sunt obişnuiţi pe asemenea terenuri. Ei fac antrenamente zilnic pe acel sintetic. Trebuie să dăm totul indiferent pe ce teren jucăm, noi mergem să luăm toate cele trei puncte”.

Întrebat și despre antrenorul Bogoi, a mai spus: ”Mi-a fost antrenor o perioadă, este un antrenor bun după părerea mea…”

Rareş Murariu, portar al echipei, a venit sub formă de împrumut iar acum este transferat definitiv: ”Aşteptările sunt mari deoarece vrem să arătăm mult mai bine decât în sezonul trecut. Până la urmă, noi suntem Politehnica, reprezentăm acest club şi vom lupta cu maximă seriozitate şi vom câştiga. Sâmbătă ne va aştepta un meci foarte greu, deoarece – să o luăm așa – trebuie să uităm înfrângerea din etapa trecută şi să aducem în Timişoara cele trei puncte. Nu a fost un început nefast, a fost un singur meci, nu s-a terminat nimic… Mai sunt multe etape şi trebuie să recuperăm acele puncte pierdute”.

În altă ordine de idei, divizionarele C timișene și arădene au fost repartizate în noua ediție a Ligii 3, ca noutate, într-o serie cu cluburi din Oltenia, ceea ce a mai fost cazul în această a doua parte a deceniului în curs. S-a efectuat totodată și tragerea la sorţi a turului al II-lea în Cupa României iar CSC Ghiroda și Giarmata Vii va juca acasă cu ACS Dumbrăviţa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: