Vremea trece, metehnele rămân

Ovidiu Păcurariu, cu remarci pe subiecte de actualitate în cadrul unei noi consemnări sub titlul ”Vremea trece, metehnele rămân”, publicată în rubrica editorial de pe coloana dreaptă a paginii I, ÎNTRE RAȚIUNE ȘI PASIUNE…

Indiferent cum privim problema, sunt de părere că fiecare jucător român trebuie să răspundă nemijlocit la convocările echipei naționale. Este, dacă vreți, o datorie de onoare a jucătorilor. De aceea am apreciat că toți jucătorii au răspuns solicitării generalului Iordănescu. Dar de aici până a-i duce în Antalya să dispute trei jocuri amicale cu echipe cvasi anonime (Kutaisi din Georgia, Zimbrul Chișinău, naționala Turkmenistanului) este o cale lungă. Ne întrebăm logic de utilitatea acestui stagiu de pregătire. Mai mult se alimentează nemulțumirea unor antrenori de la cluburi care nu i-au lăsat pe jucători cu inima deschisă.

Prea multă zarvă în jurul numelui lui Constantin Budescu, care astăzi este dat ca sigur la arabi, iar mâine să se anunțe că totul a căzut. Puțină seriozitate nu ar strica.

ACS Poli își continuă pregătirile în Turcia, chiar dacă nu are un lot conturat. Se tot fac experimentări fără un rezultat concret. Clubul a renunțat la mai mulți jucători, fără a avea certitudinea că alți jucători îi vor înlocui.

Toate acestea se petrec în timp ce la Voluntari a venit Dumitru Dragomir, care aduce cu el acumulările din timpul petrecut la echipele FC Olt și Victoria București. Așadar, nu va trebui să ne mirăm dacă vor apărea rezultate neașteptate care vor influența clasamentul.

UTA Bătrâna Doamnă a ales în mod tradițional stațiunea Moneasa pentru pregătirea de iarnă. Noutatea este alta: echipa este însoțită de o tânără psiholog care poartă discuții de grup și individuale cu componenții lotului. În urmă cu vreo 15 ani cei de la UTA au experimentat o situație similară, fără nici un rezultat. Poate că de această dată va fi altfel și jucătorii vor aborda viitoarele meciuri cu un moral ridicat.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: