Vucea și Neamțu îi desprind pe violeți, Filip ține punctele pe ”Știința” în fața lui Costea. FOTO: ASU Politehnica II – Timișul II Șag 2-1 în ”Municipal” Timișoara. Rocadă la șefie

Duel restant al primelor două clasate tranșat la limită și cu emoții în partea a doua de ASU Politehnica II, ”satelit” al clubului din Liga 2 învingător astăzi în Campionatul Municipal Timişoara în dauna echipei a doua a unei grupări din Divizia D Timiș.

S-a jucat așadar din nou și astăzi în Seria I din liga a șasea locală, după ce ieri se derulau meciuri din antepenultima rundă a returului, iar ”Știința” a fost gazdă a disputei locurilor 2 și 1, ASU Politehnica II – Timişul II Şag 2-1 (1-0).

Astăzi de la ora 18 și 10 minute s-a disputat așadar restanţa din cadrul etapei a XI-a în Seria I a ”Municipalului” local, între ocupantele locurilor unu, CS Timişul II, respectiv doi, echipa gazdă, ASU Politehnica II, încheiată cu victoria alb-violeţilor, la limită: 2-1.

Prima ocazie mai clară a avut-o trupa lui Antonio Foale în minutul 27, prin Ţugui, care a şutat puternic de la 16 metri, balonul fiind deturnat de sub transversală în corner de portarul Toma. După două minute, Vucea deschidea scorul cu un şut senzaţional de la 9 metri, din lateral dreapta la colţul lung: 1-0. Scor cu care s-a și încheiat prima repriză…

În mitanul secund, numai trei minute au trecut şi Neamţu a scăpat singur în careu, şutând de la 8 metri pe jos în stânga portarului: 2-0. Se părea că alb-violeţii vor contura un scor mare dar fostul lider a reuşit să echilibreze jocul şi în minutul 51 a redus din diferenţă prin Cristian Rusu, cu un șut din voleu de la 13 metri, la o centrare a lui Palade de pe dreapta: 2-1.

Iar vizitatorii chiar şi-au creat şi alte ocazii de a marca, prima mare ratare aparţinându-i lui Cătălin Costea, care a prins un şut senzaţional de la 15 metri, dar portarul Filip a respins din vinclu, în corner, rămas fără rezultat în minutul 60.

Gazdele au pus presiune pe careul oaspeţilor dar au și ratat prin Neamţu, Vucea, Sorescu și Giuricici, așa încât nu mult a lipsit ca ocaziile să se răzbune în minutul 88, atunci când Cătălin Costea a şutat de la 14 metri, spre vinclu, dar portarul Filip a respins în corner pentru a doua oară o tentativă a aceluiaşi jucător.

Cu această victorie, ASU Politehnica II a trecut în fruntea clasamentului, la diferență de golaveraj, egalându-i la puncte și detronându-i de la șefie pe învinșii lor de astăzi. Se cuvine totuși menţiunea că pentru prima dată alb-violeţii au folosit în teren în efectivul ”satelitului” din ”Municipal” nu mai puţin de 6 jucători de la prima echipă, din liga a II-a, meritorie fiind implicit replica oferită cu brio secund-divizionarilor de ”galbenii” de la trupa a doua a clubului din liga patru.

*

ASU Politehnica II: Ricardo Filip – Radu Motreanu, Arthur Teut, Deian Tismănar, Vlad Bâte, Adrian Vlădic (min. 65, Denis Ţurcaş), Deian Sorescu, Marco Giuricici, Andrei Ţugui, Ionuţ Vucea – cpt., Darius Neamţu.

Antrenor: Antonio Foale.

Pe bancă: Caius Imbrescu.

Timişul II Şag: Cristian Toma – Alin Buruiană (Lucian Robotă), Laurenţiu Bere, Iulian Muntean, Cristian Seculin, Flavius Mărgineanţu (min. 46, Marius Tutunaru), Cristian Rusu, Ionel Ropotă, Cătălin Costea, Flavius Roşu (min. 81, Alex Moricz), Ciprian Palade.

Antrenor: Dejan Ianoşev.

Pe bancă: Ioan Sârcă şi directorul sportiv Adrian Ianoşev.

Arbitri: Eugen Gheorgheoiu – Alexandru Bardan şi Gheorghe Hegheduş. Observator Nicolae Hosu.

Rezultatele la zi, clasamentele actualizate din Seria I și II de Municipal – pe coloana dreaptă; * clic pe imagine pentru mărire

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: