Cu doar două rezerve, şi acestea la debut, din „Judeţ”, Vulturii Lugoj trece pe lîngă 3 puncte cu satelitul Pandurilor

Condusă acasă la pauză, nou-promovata Vulturii Lugoj s-a văzut astăzi egalată în ultimele minute ale debutului în returul ligii a treia de „satelitul” prim-divizionarei Pandurii, dar dat fiind circumstanţele de la gruparea de pe Timiş, succesul ratat doar de puţin poate fi trecut în categoria victoriilor morale. Vulturii Lugoj – Pandurii II Târgu Jiu 2-2: Lucian Stoica (48) şi Bogdan Steop (74) respectiv Lupu (26) şi Chibulcutean (88).

Lucian Stoica a marcat contra Pandurilor II primul gol al Vulturilor Lugoj după 6 partide de secetă

Aşadar Vulturii în sfîrşit a înscris, după 6 etape la finele turului fără a scutura plasele adverse.

Cu numai două rezerve dintre jucătorii de cîmp, şi acestea cooptate de la echipa „satelit” Vulturii Pădureni, fără 2 componenţi, suspendaţi, şi pe o suprafaţă de joc foarte greu practicabilă, înzăpezită şi doar tuşată datorită iernii vitrege abătute în ultimele 24 de ore peste Timiş, CS Vulturii 2009 s-a străduit şi pe alocuri a şi reuşit o tenace prestaţie de jos pălăria, spectatorii sosiţi pe „Municipal” în număr relativ măricel raportat la frigul de afară avînd parte de 4 goluri frumoase sau chiar foarte frumoase, iar în ansamblu de o dispută plăcută, şi nu doar de luptă oarbă, cum ar putea sugera starea terenului.

Practic fără rezerve dintre foştii componenţi, dar în schimb cu 3 debutanţi la acest nivel, dintre care unul, Vlaic, transferat de la divizionara D CS Dumbrăviţa, ca titular în centrul defensivei, echipa lugojeană de eşalonul trei a fost la cîteva minute distanţă de a dispune de nişte gorjeni învingători în tur la Giarmata, ca unic succes în deplasare.

Atunci, spre final, antrenorii Remus Steop şi Cristian Jivulescu au apelat şi la componenţii promovaţi de la o grupare de „Judeţ”, Vulturii Pădureni, şi anume Sebastian Vîrlan, intrat în minutul 75, respectiv Petrică Popovici, în minutul 90.

„Am remizat cu o echipă bună, care are în componenţa lotului jucători cu multe meciuri în prima ligă, de exemplu Chibulcutean – pînă la urmă este vorba despre satelitul Pandurilor, pe care-i ştim pe ce loc sunt în Liga 1. Aşa încît nu pot decît să-i felicit pe băieţi şi să le acord un respect deosebit pentru modul în care s-au antrenat în perioada precompetiţională şi cum au jucat astăzi”, ne-a spus la final Remus Steop, antrenor care o prelua pe Vulturii în ultimele 3 meciuri din sezonul de toamnă.

„Avînd în vedere condiţiile foarte grele în care ne-am derulat pregătirile şi problemele de efectiv ale lotului nostru, consider că evoluţia şi rezultatul sunt meritorii, prin faptul că jucătorii şi-au dorit foarte mult să presteze un joc cît mai bun şi să cîştige. S-au angajat în luptă cu multă încredere şi au dovedit că au progresat, astfel încît au tot sprijinul meu, şi ne vom strădui şi vom insista şi în continuare, cît se poate remedia ceva. Dacă vor continua în maniera în care au evoluat astăzi, cred că nu va fi nici o problemă la finele campionatului, dar cel mai important este ca echipa să fie sănătoasă, deoarece orice accidentare, lipsa unuia, ne-ar crea mari dificultăţi”, a mai spus Remus Steop, exprimîndu-şi nădejdea că „Opriş poate reveni însă în rest, nu prea. În orice caz, mai vin în lot unul sau doi jucători de la echipa a doua sau juniori”.

Într-adevăr, Solomon şi Ştreangă nu vor reveni pînă la finele ediţiei, datorită accidentărilor, Vulturii văzîndu-i în week-endul viitor pe Mînecan şi Ciorei ca pe două noi achiziţii, atît de importantă este revenirea lor, după ce astăzi au stat pentru cumul de cartonaşe.

Ca evoluţie a scorului, Lucian Stoica a egalat puţin după pauză, primind o pasă pe flancul drept, de unde a pătruns şi a şutat la colţul lung, din lateral dreapta, de la circa 16 metri: 1-1.

Ceea ce părea golul victoriei a căzut înaintea ultimului sfert de oră, prin pătrunderea lui Precupanu şi învăluirea cu Ardelean, centrarea fiind reluată din foarfecă, cu o execuţie deosebită, de la 11 metri, de fiul antrenorului, Bogdan Steop: 2-1. 

Amintitul Chibulcutean avea însă să smulgă două puncte periclitatei, pe final: 2-2.

„După 20 ani de antrenorat la toate nivelurile, mă bucur pentru ceea ce s-a reuşit astăzi. Este ceva nou pentru mine, o provocare prin care mi s-a demonstrat că se poate indiferent ce va fi în continuare, fiind de părere că domnii care sunt în măsură să poată sprijini această tînără echipă o să-şi aplece mai mult sufletul către jucători, care merită tot respectul pentru atitudinea manifestată, prin care fac cinste Lugojului. Nu este vorba doar despre un joc de la egal la egal cu Pandurii II, ci faptul că progresează, că doresc, că muncesc”, a mai spus Remus Steop, subliniind că echipa a devenit mai tînără: „Era o problemă să găseşti jucători sub 21 de ani, dar acum număr 9 în lotul nostru. Paradoxal, acum ne lipseşte experienţa de care are nevoie orice echipă, pentru că orice formaţie se clădeşte în jurul unor caractere puternice”. 

*

CS Vulturii 2009 Lugoj: Rusu – Ardelean, Patrona, Vlaic, Buliga – Precupanu, Ploscariu, Vînătu, Dobra (75, Vîrlan) – Stoica, Steop (90, Popovici).

Pe bancă: Dragostin (portar).

*

Iată şi celelalte rezultate ale etapei a XV-a, a doua a returului, în care timişenele Millenium Giarmata şi Flacăra Făget au stat:

Jiul Rovinari – AFCM Reşiţa 0-0
Muncitorul Reşiţa – FC Caransebeş 4-0: Bobină (9), Fara (34 – pen., 90), Cârmaci (43).
CS Vladimirescu – Minerul Motru 1-2: Drăgan (43) / R. Cernica (7), Răduca (36).
CS Apă Craiova – Minerul Mătăsari se dispută mâine, sîmbătă 16 martie, de la ora 15.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cu doar două rezerve, şi acestea la debut, din „Judeţ”, Vulturii Lugoj trece pe lîngă 3 puncte cu satelitul Pandurilor

  1. viorel sava spune:

    La Lugoj este amatorism, voluntariat și multă frustrare. De peste 20 de ani, chiar mai mult, fotbalul se învârte în această stare de mediocritate și foarte mută vorbărie, poate mocirlă! Mai lăsați-i naibii în pace să-și oblojească singuri nesimțirea. Ce dacă din partea locului unii au ajuns consilieri, directori și mai știu eu ce activiști de partid!

  2. suporter spune:

    Asta am facut noi romanii in ultimii 20 de ani tot timpul am dat in calul care trage la caruta si nu am cautat sa vedem de fapt care e problema sau, poate ca nu e nici o problema de fapt, ci doar mici retusuri de facut. E usor ca cineva sa se puna in fata calculatorului si pur si simplu sa inceapa sa scrie fara sa stie de fapt care e REALITATEA. Si REALITATEA nu e chiar asa de roz dar in nici un caz nu este cum crezi dumneata, Viorel Sava. Nici nu iti dai seama ce eforturi se fac ca fotbalul lugojean sa nu dispara. Cred ca daca fiecare dintre lugojeni ar pune mana de la mana sa ajute echipa, asa cum se procedeaza si in ligile inferioare din multe alte tari acesta acesta echipa s-ar descurca mult mai bine decat in prezent.
    P.S.vreau sa felicit echipa la meciul cu Pandurii pt daruirea de care a dat dovada in ciuda terenului foarte greu, a adversarului mai bine cotat si ,nu in ultimul rand, a lotului decimat de accidentari sau a cartonaselor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: