Zborul gândurilor

Evenimentele total atipice se succed cu mare repeziciune în fotbal din cauza acestei reacții răspuns a decidenților care cu greu se va domoli. Echipa națională a României urma să susțină pe teren propriu o partidă din Liga Națiunilor cu echipa Norvegiei. Meciul a fost însă anulat, deoarece nordicii au fost stopați din a se deplasa la București din cauza unui jucător depistat ca fiind ”pozitiv”. Aceste situații greu de prevăzut au prins UEFA nepregătită, asociație care nu are la îndemână decizii adecvate pentru asemenea cazuri. Așa că rezultatul final al jocului rămâne incert.

Pentru următorul meci, echipa națională se va deplasa la Belfast, urmând să întâlnească Irlanda de Nord. Ar fi bine ca România să obțină un rezultat pozitiv, în caz contrar am risca să fim urecheați de mult prea sensibilul selecționer Mirel Rădoi.

La un moment dat a apărut posibilitatea ca Laszlo Balint să devină manager la Sheffield Wednesday din liga a doua engleză. Lucrurile s-au lămurit repede, deoarece englezii, conservatori așa cum îi știm, au apelat la experimentatul galez Tony Pulis, cu licență de antrenor de la vârsta de 19 ani și pe parcurs la cârma a inclusiv trei echipe din elită, Stoke City – cu care a promovat, a jucat finala Cupei Angliei și în Europa League, Crystal Palace Londra – declarat fiind în ediția 2013-2014 Managerul sezonului în Premier League, și West Bromwich Albion Birmingham.

În schimb a devenit o certitudine numirea lui Eugen Neagoe ca antrenor la Astra Giurgiu, obținând în primul meci un rezultat de egalitate cu Dinamo la București. Se pare că gruparea din capitală a încăput pe mâna unor impostori care invocă motive hilare atunci când vine vorba de bani. Păcat că antrenorul Cosmin Contra se află între Scila și Caribda în acest caz.

Competiția Cupa României a devenit o povară – ca să nu mă exprim mai dur – pentru echipele noastre. De exemplu, partida CSM Poli Iași – CFR Cluj trebuia să se dispute la Iași, dar meciul se va desfășura la Cluj.

La capitolul numiri de antrenori să remarcăm învestirea lui Eugen Trică la Turris Turnu Măgurele în locul lui Eric Lincar și cea a lui Dan Alexa la conducerea tehnică a echipei ASU Politehnica Timișoara în locul lui Octavian Benga. Această din urmă numire are istoria ei: inițial Dan Alexa a fost numit manager general, fapt neacceptat de Octavian Benga, care a preferat să plece, chiar dacă alb-violeții au avut un parcurs bun în acest campionat. Niciodată nu am înțeles rolul unui director tehnic la o echipă, deoarece rezultatele, bune sau rele, și le asumă antrenorul. Dacă conducerea ASU Politehnica a luat această decizie, plecarea lui Octavian Benga a scutit-o de multe bătăi de cap.

Venirea lui Alin Minteuan la Reșița pare că a revigorat echipa, care a reușit două victorii în trei zile cu Concordia Chiajna și ”U” Cluj. Dacă echipa clujeană a apelat la un portar gen Vâtcă, nici nu poate avea altă soartă.

În liga a treia seria a opta, lider de toamnă este Crișul Chișineu Criș, talonat îndeaproape de Șoimii Lipova și ACS Poli, aceasta din urmă având o ascensiune fulminantă.  

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: