Zero la zero. Flacăra stinsă şi Millenium şters

Nu-i a bună. 13 nu aduce uneori noroc şi numărul competitoarelor din seria a patra a Diviziei C pare a fi semn rău pentru o şchioapă întrecere demarată vineri seară cu doar 4 goluri marcate în patru jocuri, dintre care unul, pe „Colterm” din Calea Şagului, derby timişean între singurele echipe locale rămase la acest nivel faţă de anul trecut, a tins spre zero absolut: Flacăra Făget – Millenium Giarmata 0-0.

Datele problemei s-au mai schimbat, cele cîte 5 goluri înscrise în acelaşi duel din turul respectiv returul trecut preschimbîndu-se într-un tern duel cu puţine faze de poartă, în ton cu numărul de spectatori din tribuna metalică din preajma CET, şi fără plase scuturate. Gazda Flacăra, abia salvată de la retrogradare în iunie, şi Millenium, alunecată pînă pe 11 după un ruşinos retur, au arătat că mai au de exersat în pregătiri pentru a-şi tura cum se cuvine motoarele.

Linia mediană a amfitrionilor cu aproape treisferturi din echipă sub 21 de ani a încercat să „culce” mingea dar fără efect, pe cînd vizitatorii, care par a fi pornit la drum departe de fulminantul start cu 5 succese din 5 în ediţia trecută dar mai degrabă „bubuind” balonul şi înălţînd iluzorii zmee, se înscriu momentan pe traiectoria returului trecut, unul modest.

„Nu suntem prea omogeni iar jocul colectiv lasă de dorit. Avem foarte mult de lucru!” a semnalat profesorul Sorin Brândescu, antrenor al Flacărei, după un debut pe parcursul căruia a impulsionat jocul pe aripi şi în general ofensiv, dar n-a spart lacătul unei oaspete interesate de a conserva alternativa unui punct în cont, după principiul „poate şi pică ceva”.

Nu cade nimic din cer, Millenium apelînd la tactica mingii lungi, cu destinaţie fixă Gideon, devierile şi aşezările sale fiind pescuite de gazdele pe „Colterm” iar jumătăţile de oportunităţi din partea a doua neconstituind candidaturi pentru 3 puncte în deplasare cu 3 goluri marcate, aşa cum se lansau cei din Giarmata în precedenta campanie.

Dacă a fost să vadă jumătatea plină a paharului după un debut fără gol marcat în noua „casă”, Flacăra strămutîndu-se în Calea Şagului, Brândescu a mai remarcat că „nu suntem încă la un nivel fizic foarte bun dar n-am luat gol de la o echipă experimentată”.

Într-adevăr, s-a văzut că resursele fizice n-au rezistat, în cazul unora, ceva mai mult de o oră de joc, de la dorinţă la putinţă fiind oarecare distanţă la ora primelor 90 de minute oficiale în campionat, după ce ambele timişene erau eliminate în această vară din Cupa României de o aceeaşi învinsă astăzi pe teren propriu la debutul în C5, Şoimii Pâncota.

Flacăra a sperat la altceva pe nume clemenţă odată cu o pătrundere a versatului Speroni, dar totul s-a rezumat la o lovitură liberă din marginea careului, capitol al fazelor fixe în care gazdele au avut parte de două poziţii destul de periculoase, nefructificate însă de acelaşi sud-american respectiv rezerva Szalkai, intuit de Ţurcaş.

Brândescu a mai semnalat că integrarea tîrzie a unora dintre componenţi în programul precompetiţional de pregătire a avut ca efect jocul deseori dezlînat: „Avem tineri care mai au foarte mult de muncit şi trebuie să realizăm uniformizarea pregătirii şi a relaţiilor de joc. Astăzi nu prea am colaborat cum trebuie în teren. Cei mai vechi în echipă aleargă mai bine şi mai mult, pe cînd cei mai noi stau mai slab cu pregătirea fizică, deşi au o mai bună valoare, dar nearătată astăzi”.

Doar multe alte săptămîni de pregătire în noul colectiv, după ce abia au fost redirecţionaţi recent din lotul lărgit al secund-divizionarei ACS Poli, în care s-au antrenat suficiente săptămîni dar în absenţa unei cristalizate strategii de club pentru noua campanie, i-ar eficientiza pe „mînjii” ex-alb-violeţi în a decarta pentru Flacăra lăudatele atuuri care le-au alimentat speranţele în sfera juvenilă.

Partea proastă este că, fiind vorba de o serie şchioapă, impară ca număr de competitoare, Flacăra va fi stinsă complet în runda a doua, una de stat pe tuşă. Aşadar nu testări oficiale ci alte exerciţii în pregătiri. Care ar putea totuşi prinde bine…

Flacăra Făget: Burtic – Ştefanovici, Gălan, Tuculea, Toma – Birău (64, Ardelean), Speroni, Fuchs (84, Cosovanu), Briciu (55, Szalkai) – Damian, Abiodun. Pe bancă: Ostafie – Scînteie, Semenea, Secotă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: