Zonala Cupei Hagi Danone, sâmbătă 8 aprilie la LPS Banatul. Participante din Timișoara și din județ

La ceas de primăvară, o tradițională întrecere zonală ca parte a noii ediții în Cupa Hagi Danone, următorul episod fiind găzduit sâmbătă 8 aprilie de LPS Banatul Timișoara. Turneul din acest an are 6 faze zonale la care participă echipele școlare iar campioana fiecărei regiuni se va califica la turneul final de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, din 1-4 iunie, când li se vor adăuga 6 cluburi de fotbal. În vest, mai multe unități de învățământ timișorene dar și din județul Timiș și-au anunțat intenția de a obține biletele pentru Ovidiu, și anume echipele elevilor de 2005 de la ”Carmen Sylva”, Transporturi Auto, LPS Banatul și din școlile generale 7, 18, 24, 25 și 30 – toate din capitala Banatului, respectiv din mediul rural sau periurban, de la Fibiș, Pișchia, Lovrin, Gottlob, Uivar, Mașloc, Dumbrăvița, Satchinez, Giroc, Peciu Nou, Orțișoara și Jebel.

Rămâne de văzut dacă în cele din urmă și elevii altor școli din Banat se vor alinia în regionalul pentru titlul de campioană zonală și implicit pentru un loc în turneul final din Dobrogea, unde se vor alinia la start și reprezentantele grupărilor fotbalistice Steaua, Dinamo Bucuresti, CSU Craiova, Luceafărul Cluj-Napoca, Kinder Sângeorgiu de Mureș si gazda Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

Programul meciurilor din a treia etapa zonala a Cupei Hagi Danone: (sâmbătă) 16-imi de la ora 9 și optimi (ora 12:30); (duminică) – sferturi (9), semifinale (10:30) și finala (12:00). Conform organizatorilor, meciurile se vor juca în incinta Liceului cu Program Sportiv “Banatul”.

Etapa de la Timișoara este a treia fază regională din 2017, după cele disputate la Cluj (25-26 martie) și Pitești (1-2 aprilie), câștigate de Liceul de Informatică “Tiberiu Popovici” din Cluj și Școala Numărul 11 “Mihai Eminescu” din Pitești.

A opta ediție a Cupei Hagi Danone, rezervată copiilor de 10-12 ani și care a contribuit la lansarea printre alții și a lui Gabriel Torje, va mai programa ulterior alte 3 faze regionale, și anume, în ordine, etapa zonală de la Baia Mare, pe Stadionul “Municipal” (6-7 mai), etapa zonală din București, la Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade” (12-14 mai) respectiv cea de la Craiova, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport Dolj (20-21 mai).

Câștigătoarea turneului final al Cupei Hagi Danone va reprezenta România la Danone Nations Cup, în New York. Acolo, între 22 și 24 septembrie, 32 de reprezentante naționale se vor lupta pentru trofeul suprem sub privirile lui Zinedine Zidane, ambasadorul global al competiției.

Câștigătoarea turneului final pe țară va fi desemnată campioană națională iar cei 12 copii campioni vor îmbrăca tricourile României în luna septembrie, la Danone Nations Cup, când vor juca la New York pentru titlul suprem. Anual, peste 3000 de copii participa la Cupa Hagi Danone si, pana in prezent, aproape 20.000 de mici fotbalisti au trait experienta competitiei in Romania, iar unii dintre ei, ca reprezentanți ai țării, au apărut pe arene precum Wembley, Santiago Barnabeu sau Stade de France. Anul trecut, echipa Academiei Hagi a fost reprezentanta României la Cupa Națiunilor Danone.

Alte date, pe www.cupahagidanone.ro și www.facebook.com/cupahagidanone

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: