Zonale juvenile. ASU Politehnica, 6-0 cu Jiul la Sânnicolau Mic, Unirea Sânnicolau Mare 6-0 acasă

Ambele cluburi timișene implicate în această după-amiază în faza zonală a Campionatului Național FRF de fotbal pentru juniori au învins cu același scor de 6-0, juniorii D alb-violeți de la ASU Politehnica intrând astfel printr-un al doilea triumf în semifinalele Zonei 4 de la Sânnicolau Mic, iar CS Unirea Sânnicolau Mare luând o bună opțiune la câștigarea Zonei 5, de pe teren propriu.

Juniorii D pregătiți de Iulian Prodana la ASU Politehnica au câștigat clar și pentru a doua după-amiază la rând de la ora 17,30, 6-0 (2-0) cu ACS Școala de Fotbal Jiul Petroșani, după ce dispunea ieri cu 4-1 (2-0) de ACS Luceafărul Drobeta, și astfel a intrat în semifinala de duminică de la ora 11,30, cu CSM Școlar Reșița, a doua în celălalt triunghiular al turneului de 6 echipe din județul Arad, după ce s-a înclinat cu 0-2 în fața gazdei CSȘ Gloria Arad.

Mâine, în jocul inaugural al semifinalelor, CSȘ Gloria Arad – ACS Luceafărul Drobeta, tot pentru un loc în finala de luni de la ora 11 a Zonei 4, în care se va decide formația calificată în faza semifinală, între primele 8 pe țară la juniori D.

Prodana a apelat astăzi la un nouă identic celui câștigător de vineri, introducându-i în joc și pe toți ceilalți juniori convocați. ASU Politehnica a deschis astăzi scorul spre finalul primului sfert de oră al întâlnirii iar două dintre reușite au survenit în urma unor cornere.

Tot cu 6-0 s-a impus astăzi de la ora 17 și CS Unirea Sânnicolau Mare, în Zona 5 a Campionatului Național FRF pentru juniori B1, nivel juvenil la care cei de pe Aranca evoluau anul trecut tocmai în finala pe țară cu trofeul pe masă, adjudecat în ultimul act de Dinamo București, cu 2-0.

Unirea a debutat astăzi acasă în zonalul juniorilor B1, în calitate de câștigătoare a Campionatului Județean Timiș la acest nivel, și a marcat câte 3 goluri în fiecare repriză a meciului cu ACS Viitorul Anina 2014, cele din prima parte fiind sub semnătura lui Tomas Cozma în minutele 10 și 20 respectiv Bogdan Vîrștiuc în minutul 37.

La reluare, aceiași Tomas Cozma, în minutul 54, și Bogdan Vîrștiuc, în minutul 66, respectiv rezerva Rafael Tucă, în minutul 73, au pus-o pe Unirea în pole-position pentru atacarea intrării în faza semifinală la B1.

Doi dintre finaliștii pe țară de anul trecut au fost integrați cu bine în garnitura divizionară a celor din Sânnicolau Mare, la nivelul Diviziei D Timiș, și anume Olteanu și Bizău, formația de juniori B1 pregătită și în continuare de Marius Stanache axându-se în mare măsură și în actuala ediție pe aceiași componenți din 2014/5, în general din generația 1999 dar și mai mici. Stanache a apelat astăzi la Coroban – Buzatu, Dima, Boboiciov – cpt., Ciui, Vîrștiuc, Ciobotariu, Pamfil, Costea, Cozma și Simion, iar pe parcurs au mai intrat și Tucă, Moldovan, Gheorghieș, Jivici și Șoproni, rezerve fiind Ureche și Popa.

Triunghiularul de la Sânnicolau Mare al Zonei 5 începea ieri cu partida CS Jiul Petroșani – Viitorul Anina 6-3, situație în care Unirea – Jiul, programat duminică la ora 17, devine decisiv pentru calificarea în faza semifinală de 8 echipe, ce va avea loc peste două săptămâni.

CS Unirea are duminică și varianta remizei, în cazul unei calificări licitând pentru găzduirea la Sânnicolau Mare a unuia dintre patrulaterele semifinale.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: