Aproape de scorul sezonului, Informatica zdrobește campioana din 2016 cu goluri strict pe filiera străină: 10-0. Încă fără gol primit acasă

Doar la cel de-al doilea meci acasă din noul campionat dar și ultimul înaintea sosirii campioanei din Deva, CS Informatica Timișoara a galopat astăzi de la ora 16 în sala ”Constantin Jude” pe lângă o umbră a învingătoarei sale din finala Ligii 1 de anul trecut, CityUS Târgu Mureș, o învinsă pe linie în primele 4 etape care era să se aleagă cu recordul negativ al primei jumătăți a turului.

Galben-albaștrii din Târgu Mureș nu puteau emite nici un fel de pretenții în sala în care câștigau titlul național printr-un 1-2 contra Informaticii pe 6 iunie 2016, însă au încheiat deplasarea la Timișoara mult mai rău decât precedentele două din ediția în curs, pierdute cu 3-0 la Galați și 7-4 tot în Banat, la Reșița, eșecuri completate de cele pe teren propriu, 1-2 cu Dunărea și chiar 1-7 cu FK Odorheiu Secuiesc: CS Informatica – CityUS 10-0 (4-0).

Timișorenii, vicecampioni în 2016 și medaliați cu bronz în Liga 1 în anul în curs, în care au mai cucerit și Cupa României respectiv, cel mai recent, Supercupa, au egalat astăzi în primul lor meci acasă din 4 septembrie încoace diferența record de 10 goluri a rundei ce se încheie la Dunăre, rămânând astfel fără gol primit pe teren propriu dar și plusând la victoria cu 7-0 contra reșițenilor, din urmă cu 5 săptămâni.

Meciul de astăzi a fost primul dintre cele două din această săptămână în calendarul timișorenilor, care vineri 13 octombrie de la ora 18 vor inaugura etapa a șasea la Sfântu Gheorghe, în compania celor de la Spicom, urmând a juca tot în deplasare și în 18 octombrie de la ora 17, în partida reprogramată la CSM Politehnica Iași, restanță ca ultim joc de disputat din runda a patra, cu mențiunea că moldavii au cedat în precedenta lor apariție acasă, 4-6 cu FK Odorheiu Secuiesc, după ce demarau sezonul prin a încasa un 12-1 la Deva.

Pe lângă faptul că n-au mai avut meciuri în picioare încă din 18 septembrie, acum 3 săptămâni, când remizau 4-4 în Harghita, iar pe teren propriu de peste o lună, toate dat fiind pauza competițională ca fereastră pentru play-off-ul naționalei României pe drumul spre Euro 2018, timișorenii au fost nevoiți astăzi să joace de la o oră total nepotrivită, 16, fără magnet la public, ca reapariție pe plan intern după ce exponenți ai negru-alb-albaștrilor, inclusiv naturalizați, au pus decisiv umărul la calificarea ”tricolorilor” la turneul final din Slovenia.

Într-adevăr, de la precedentele partide de campionat din septembrie, internaționalii Timișoarei și-au asigurat biletele pentru Campionatul European în 12 echipe, aflându-și totodată și oponenții de la Ljubljana, și anume o fostă gazdă a finalelor, Portugalia, miercuri 31 ianuarie 2018, și apoi Ucraina în 2 februarie, dispute abordate de România în Grupa C din urna a treia valorică și ultima.

Până atunci, timișorenii aveau de bifat alte 3 puncte în ierarhie, și au făcut-o de o manieră mai facilă decât în precedentele dispute, 7-0 aici cu Muncitorul Reșița dar și 4-2 la debut la Călărași, urmate de remiza din secuime.

S-a conturat un scor fluviu, amintind de diferențele apărute mereu în noul sezon, de 11 goluri avans pentru campionii din Deva în runda inaugurală, în care se mai consemnau și categorice succese la 10 respectiv 8  goluri, de 7 pentru Informatica în etapa a II-a, de 6 avans pentru Dunărea în cea de-a treia, urmată de recordul rundei a patra, 1-7 la Târgu Mureș pentru FK Odorheiu Secuiesc, precum și de recentul 1-11 semnat de cei din Deva la Reșița, în uvertura de vineri a etapei în curs.

S-a pus doar problema scorului iar gazdele, care au ratat și alte bune ocazii, și-au exersat traseele pentru sosirea devenilor, Savio Valadares și Stefan Rakic înscriind câte 3 goluri iar Felipe și Simic, fiecare câte două. Un total de matineu, la o oră a după-amiezii de evitat pe viitor.

Etapa s-a încheiat la Galați de la ora 18, cu CS United în calitate de gazdă victorioasă în dauna ieșenilor: 5-4 (4-1). Rezultatele rundei și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: