”Bronzul” Ligii 1, start cu brio în campionat, Informatica trece… Dunărea la Călărași

În premieră de la lansarea în Liga 1 în vara lui 2015, CS Informatica a avut parte cu ocazia etapei inaugurale a ediției 2017/8 de un start de campionat în condiții de deplasare, încheind aseară prima rundă din sezonul regular prin a se impune la Călărași în dauna Dunării, vecina sa de clasament la capătul parcursului tur-retur din campania trecută.

Câștigătoare a Superligii la Lugoj, Informatica a pornit peste alte 6 seri cu bine și în campionat, la Călărași

Câștigătoare la Lugoj cu 6 seri înainte în Supercupa României la fotbal în sală prin a dispune de noua campioană Autobergamo Deva, Informatica Timișoara a înscris tot 4 goluri și luni de la ora 18 în sala polivalentă ”Ion C. Neagu” din Călărași, gazdă anul acesta a turneului patrulater din calificările pentru turneul final continental al reprezentativelor de seniori, bănățenii impunându-se cu 2-4 (0-1) după ce au condus în permanență în fața grupării de care treceau la pas și în sferturile de finală ale fazei play-off din campionatul trecut.

În primăvară, în luna aprilie, timișorenii au tranșat pătrunderea în semifinalele Ligii 1 de futsal încă din deplasarea tur la Călărași, adjudecată cu 6-0, după care au câștigat și acasă manșa secundă, cu 6-1, iar istoria s-a repetat și la debutul în noul campionat, cu încă un triumf în sudul țării la Dunăre, unde Robert Lupu și colegii săi porneau cu succes în 6 februarie și campania triumfătoare în ediția trecută a Cupei României, 0-1 în turul 2.

Milos Simic a deschis scorul pentru vizitatori, stabilind scorul la pauză, 0-1, iar Savio Valadares a preluat din nou conducerea pentru deținătoarea medaliilor de bronz din campionatul trecut, 1-2.

Ocupanți ai podiumului în ambele sezoane în care au jucat în Liga 1, în calitate de vicecampioni naționali în 2016 și câștigători ai finalei mici în acest an, timișorenii și-au mărit avansul tot printr-un sportiv din peste hotare, Felipe Oliveira ridicând scorul la 1-3, semn că, în ciuda unor despărțiri survenite peste vară, mai dețin totuși componenți capabili de a face diferența.

Dunărea, a cincea după sezonul regular trecut și așadar imediat următoare timișorenilor, a mai încercat o revenire, reducând scorul la o diferență minimă, dar Deco Fernandes a spulberat ultimele bănuieli prin a stabili rezultatul final: 2-4.

Triumf de bun augur pe un teren pe care Informatica pierdea prima deplasare din campionatul trecut, programată atunci în etapa a II-a, 5-3 (3-2) pentru cei din Călărași pe 12 septembrie 2016, timișorenii făcându-și bine intrarea într-un sezon în care următoarea ieșire este la Odorheiu Secuiesc, în compania celor de la Futsal Klub.

Până atunci, CS Informatica va trage cortina și peste etapa a doua, luni 4 septembrie de la ora 18 cu Muncitorul Reșița, depășită la debut cu 3-13 acasă de formația secuiască. Debutul de campionat avut în deplasare a fost în contrast cu cele pe teren propriu din edițiile precedente, timișorenii începând aparițiile în Liga 1 pe 1 septembrie 2015 printr-un 4-1 în sala ”Constantin Jude” cu CS KSE Târgu Secuiesc dar și pierzând acasă cu 2-3 în runda 1 din campania 2016-2017, cu Autobergamo Deva.

Rezultatul înregistrat luni seară la Călărași a constituit cel mai strâns scor al primei etape în Liga 1, trei dintre celelalte 4 întâlniri încheindu-se cu diferențe de opt, 10 respectiv 11 goluri. Pe coloana dreaptă, datele tehnice, precum și programul viitor, dar și rezultatele etapei I în primul eșalon al competiției pe plan local de minifotbal, a cărei nouă ediție a demarat tot în weekend.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: