Cândva un duel echilibrat… Muncitorul Reșița-Informatica 3-10

CS Informatica Timișoara a învins la scor astăzi de la ora 17 la Reșița, în prima deplasare din returul sezonului regular în Liga 1 de futsal, mărind astfel și mai mult de la an la an diferența de scor cu care s-a impus în deplasările la omologii bănățeni. Fără eșec în acest campionat, cei de pe Bega au câștigat cu 3-10 (2-8) în anticiparea a nu mai puțin de 3 meciuri la rând acasă, primul, joi 23 noiembrie de la ora 19 la Sânnicolau Mare în restanța din ultima etapă a turului cu CS United Galați, urmat marți 28 noiembrie de la ora 18, la încheierea etapei a 12-a, de cel cu neînvinsa FK Odorheiu Secuiesc, respectiv în jur de 3 decembrie cu CSM Politehnica Iași.

Această a doua rundă a returului, încheiată astăzi în Banat, a consemnat alte victorii categorice, Autobergamo inaugurând vineri seară șirul scorurilor mari printr-un 9-1 la Miercurea Ciuc, după care sâmbătă CS United Galați a câștigat acasă cu 13-1 iar Dunărea cu 9-3 la Călărași, fără ca timișorenii să facă notă discordantă, din contră, izbutind al treilea triumf detașat consecutiv, după cel cu 9-2 la Miercurea Ciuc la sfârșitul turului și recentul 7-1 acasă cu Dunărea, la debutul returului.

În urmă cu două toamne, pe 6 octombrie 2015, la prima sa deplasare în duelul direct bănățean, Informatica se impunea în tur la Reșița cu 3-1 (1-0), la capătul unui meci încrâncenat și echilibrat, însă datele problemei s-au mai schimbat între timp pentru cărășenii de la Muncitorul, ale căror dificultăți s-au amplificat, deja în campania precedentă diferența înregistrată în aceeași partidă crescând la 0-6.

De astă dată, antepenultimii clasați, situare ierarhică precum la încheierea sezonului regular trecut, au fost depășiți la aceeași diferență precum în tur, când CS Informatica învingea cu 7-0 pe 4 septembrie în ”Constantin Jude”. Astăzi a fost 3-10, după ce timișorenii se desprindeau clar deja până la pauză, 2-8, în ciuda faptului că gazdele deschideau scorul.

Reșițeanul Ilaș a egalat rapid pentru Informatica iar Deco a preluat conducerea în faza imediat următoare, după care jocul a curs pe făgașul previzibil, Simic ochind bara dar și scuturând apoi plasa de două ori la rând. Favoriții nu s-au oprit însă aici ci și-au dublat zestrea în aceeași primă parte, prin junele Sebastian Nastai, recent debutant în elită, același Simic, însuși antrenorul-jucător Robert Lupu și debutantul în Liga 1 în vârstă de 17 ani Sergiu Gavrilă, puțin după introducerea sa în teren: 1-8.

Gazdele au înscris ultimul gol înaintea pauzei, după care repriza a II-a a fost mult mai săracă în goluri, remarcându-se din nou Gavrilă, 2-9, iar Savio stabilind rezultatul final, 3-10. La pas și fără istoric, în așteptarea joi seară în Sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare a gălățenilor săriți astăzi de bănățeni în ierarhie pe locul 3, dunărenii urmând a se alinia în cel mai vestic oraș al țării cu nemulțumirea dată de amânarea de către Informatica a disputei directe de la finalul turului, din urmă cu două săptămâni, reprogramată dar și mutată dat fiind că sala ”Constantin Jude” va găzdui o reprezentație de circ.

Și Muncitorul Reșița rămâne pe linia sa, din nefericire negativă, astăzi înregistrând al treilea eșec detașat din 9 noiembrie încoace, 0-9 acasă cu CS United Galați și chiar 24-3 pentru Futsal Klub Odorheiu Secuiesc în Harghita pe 12 noiembrie.

Ultimele rezultate, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: