Condusă acasă, Informatica revine și se desprinde la debutul în play-off

Fără a mai fi jucat într-o formulă firească un meci de campionat de peste o lună de zile, răstimp în care și-a păstrat la Miercurea Ciuc trofeul Cupei României, CS Informatica Timișoara s-a reconectat în această seară la pulsul Ligii 1 de futsal odată cu debutul în faza triunghiular din play-off, în noul sistem competițional al întrecerii, vizitatori fiind tocmai ieșenii de care dispunea la limită în urmă cu 3 săptămâni și jumătate în semifinala din Harghita, pentru pătrunderea în ultimul act al concursului paralel eliminatoriu. Iar CSM Politehnica i-a pus inițial ceva probleme, conducând-o, dar deținătoarea ”bronzului” s-a reabilitat prompt, 6-3 (2-1), în pregătirea deplasării de miercuri la ora 19 pe terenul campioanei Autobergamo Deva.

Indiferent de deznodământul apariției finale în sezonul regular, în care s-a făcut de râs și de rușine la Galați în Sâmbăta Mare, alegându-se cu un 10-0 la care a spus pas prin abandon puțin după pauză, înlocuit de federali cu un 3-0 pentru United la ”masa verde”, CS Informatica avea să încheie oricum preliminariile tur-retur ale elitei fotbalului de sală pe locul 3, repartizată fiind astfel în Seria 1 triunghiular a fazei play-off reunind primele 6 clasate după retur, conform noului sistem competițional croit părții a doua a competiției.

Oponente, campioana și totodată prima clasată după retur, Autobergamo Deva, dar și CSM Politehnica Iași, gruparea mai slab cotată din Seria 1, miza fiind dată de adjudecarea primei poziții în seria triunghiular de tip mini-campionat cu meciuri tur-retur fiecare cu fiecare și implicit pătrunderea în finala Ligii 1. Duelurile au fost inaugurate duminica trecută la Iași cu meciul CSM Politehnica – Autobergamo, tranșat de favorita din Deva cu 3-6, la pauză 0-2, continuând astăzi în Banat printr-un alt 6-3 pentru formația mai bine poziționată, CS Informatica Timișoara, după ce a răsturnat scorul de la 0-1 la 6-1.

În continuare, Autobergamo – Informatica miercuri seară sub Cetate dar și Autobergamo – CSM Politehnica Iași duminica viitoare de la ora 18, pe 2 și 6 mai venind rândul partidelor retur ale timișorenilor, mai întâi în Moldova iar apoi în sala ”Constantin Jude”, cu cei din județul Hunedoara, încleștare care ar și putea decide una dintre finaliste. De pe cealaltă porțiune a tabloului competițional, din Seria 2, ar putea răzbate spre ultimul act fie CS United Galați, feblețea bănățenilor, fie FK Odorheiu Secuiesc, ambele trecând până acum în sâmbete consecutive de Dunărea 2005, mai întâi moldavii, în amonte pe fluviu, la Călărași, cu 2-4, iar astăzi harghitenii, cu 8-1 acasă. Primul joc direct al învingătoarelor va avea loc la Galați miercuri la ora 17 iar revanșa poate decisivă pe 6 mai la Odorhei.

Acesta este așadar noul sistem în play-off-ul elitei de fotbal în sală iar timișorenii s-au conformat prin a juca în această seară primul meci acasă din 18 martie încoace, când remizau 2-2 cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Ultimii lor învinși în timpul regulamentar au fost tocmai ieșenii, pe 28 martie, în semifinala din Harghita a Cupei României, cu 4-3 după 4-2 la pauză, iar CSM Politehnica n-a putut rezista nici astăzi elevilor și colegilor lui Robert Lupu, prinși inițial pe picior greșit.

Totuși, internaționalii naturalizați ai ”tricolorilor” au întors scorul până la pauză, 2-1 prin Felipe Oliveira și Savio Valadares, iar ”dubla” unui alt jucător prezent în iarnă la Euro 2018, sârbul Milos Simic, a conturat la reluare o desprindere de justețe până la 6-1, urmată de o replică ieșeană în doi timpi și punctând la impresia artistică, dar totuși insuficientă: 6-3.

FRF a căutat să crească competitivitatea și atractivitatea Ligii 1 de futsal prin introducerea unui nou sistem de desfășurare în play-off, cu limitele sale evidente și discutabile, dar într-adevăr captivant măcar prin reeditarea sub forma unei ”duble” în Seria 1 a duelului pe ruta Deva – Timișoara, dominant pe toate tronsoanele având la capăt un trofeu. Miercuri, următorul episod, astăzi fiind doar încălzirea…

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = doi

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: