CS Informatica învinge și în al treilea joc al finalei și ia titlul Ligii 1, 5-2 (3-1) cu United Galați, Timișoara are o nouă campioană a țării în sporturi de echipă

Dacă în urmă cu două primăveri, la finele sezonului de debut în Liga 1 de futsal, CS Informatica Timișoara ar fi întors tare multe capete în cazul în care ar fi tranșat finala cu cei din Târgu Mureș a Campionatului Național de fotbal în sală, de astă dată consacrații bănățeni n-au mai surprins prin a-și adjudeca în premieră titlul în eșalonul de elită într-un ultim act cu gălățenii câștigat înainte de termen în cea mai scurtă manieră. N-a mai fost nevoie de un al doilea meci marți seară tot în ”Constantin Jude” și nici atât de unul decisiv duminică la Dunăre, căci elevii și colegii lui Robert Lupu au completat ”dubla” din sudul Moldovei cu un triumf fără a se lăsa măcar egalați acasă de CS United, conturând astfel o campanie de excepție, demarată prin acapararea Supercupei și continuată prin păstrarea Cupei României, tot în dauna ex-campioanei Autobergamo Deva. Dar iată câteva detalii, fotografii și declarații…

CS Informatica Timişoara a devenit luni seară noua campioană naţională în ediția 2017-2018 a Ligii 1 de fotbal în sală, triumf de care s-a bucurat pe teren propriu, după ce câştigat săptămâna trecută la Galați și cel de-al doilea meci jucat în sistemul ”trei victorii din 5 partide”. Iar acum, de la ora 18:30, în sala ”Constantin Jude”, conștienți fiind că un nou succes le-ar asigura deja în avans laurii de campioni, dublii deținători la zi ai Cupei României s-au impus şi în al treilea meci din ultimul act în play-off, 5-2 cu CS United.

Trupa lui Robert Lupu şi Daniel Rupa a adus astfel o mare bucurie celor peste 300 de spectatori strânși să vadă pe viu cum Timişoara se alege cu o nouă formație campioană națională de seniori într-un sport pe echipe.

”Violeţii” nu i-au ținut pe jar ci au deschis scorul deja în minutul 8 prin Stefan Rakic, cu un şut superb de la 6 metri, sub transversală: 1-0. Iar după patru minute avea să fie 2-0, prin reuşita lui Felipe Oliveira, tot cu un şut de la 7 metri, la colţul lung, în dreapta portarului.

Oaspeţii în pierdere de teren au redus totuși din diferenţă în minutul 15, prin Bogdan Covaci, şut de la 5 metri în vinclu: 2-1 . Dar din nou gazdele au refăcut avantajul de două goluri, 3-1, prin antrenorul-jucător Robert Lupu, care a speculat ieşirea portarului advers la centrul terenului, marcând în poarta goală, spre marea bucurie a suporterilor care i-au încurajat pe localnici tot timpul.

Vizitatorii au redus din nou din diferenţă și la nici un minut de la reluarea partidei, în repriza secundă, prin Octavian Cireş, iar în minutul 29 puteau chiar și egala la trei, dar şutul de la 8 metri lateral stânga al lui Cojoc a ochit transversala.

N-a fost 3-3 la mijlocul reprizei a II-a ci 4-2 în minutul 36, Timişoara apropiindu-se așadar la doar… 4 minute de titlu, grație aceluiași internațional sârb Ştefan Rakic, cu un gol superb de la 4 metri, dintr-o pasă foarte bună primită de la Lupu.

Moldavii, neavând ce pierde, au jucat mai dur finalul de meci şi Magnus Varela a văzut al doilea cartonaş galben, lăsându-și echipa în minus după ce l-a faultat pe Daniel Araujo, chiar sub privirile arbitrului Gherman, care nu l-a iertat. Nu doar pe el, căci mai primea un ”galben” şi Bogdan Covaci, pentru proteste.

La care s-a acordat și o lovitură liberă de la 10 metri, transformată cu sânge rece de Andre Deco, printr-un şut pe jos în stânga portarului, stabilind astfel rezultatul final, 5-2 pentru Informatica.

Și 3-0 la meciuri, campioană a țării după o finală tranșată în cel mai scurt timp cu putință, și ca o revanșă după durerile intestinale dar și de cap din întreaga tevatură tur-retur cu gălățenii în cursul sezonului regular. Informatica avea de luat o revanșă prin reabilitare și față de ea însăși, ceea ce a izbutit cu brio, izbândă la care toată asistența din tribuna timișoreană s-a ridicat în picioare, aplaudând la scenă deschisă bravii jucători și… ”Plavi” de la CS Informatica.

S-a scandat ”Campionii! Campionii!”, urale în care nu prea s-a mai auzit fluierul final al întâlnirii. Un altul de start în sezonul viitor se va auzi în plus și pe frontul continental sub egida UEFA, un nou pas în față pentru gruparea ajunsă pe piscul intern deja după 3 ediții. Frumos!

CS Informatica: Vlad Iancu, Stefan Rakic, Robert Lupu, Valentin Ilaş, Andre Mogueira Deco, Savio Valadares, Milos Simic – căpitan, Theodor Lungu, Daniel Araujo, Felipe Oliveira, Roberto Apostol, Roberto Mario Voin.

Antrenori Robert Lupu şi Daniel Rupa.

United Galaţi: Velington Silva, Adrian Lascu, Constantin Burdujel, Kailon Borges, Magnus Varela, Octavian Cireş, Videl Cojoc, Bogdan Covaci,Ovidiu Tudose, Ionuţ Păduraru, Vasile Boubătrân, Andrei Apostol, Cosmin Petică, Andrei Crăciun.

Antrenor: Victor Hugo Costa.

Arbitri: Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Gabriel Gherman (Bucureşti). Rezervă: Ovidiu Dan Curta (Tîrgu Mureş). Observatori: Valentin Ioniţă şi Radu Petre (ambii din Bucureşti).

După meci, derularea festivității de premiere, în care a fost răsplătit și golgeterul campionatului, Cristian Obadă, cu 30 de goluri pentru ex-campioana din Deva. Iar pentru arbitrul Bogdan Sorescu, purtător al ecusonului FIFA, a fost ultimul joc, agățându-și fluierul în cui și retrăgându-se din activitate.

Antrenorul noii campioane naționale în premieră CS Informatica, Robert Lupu, a declarat: ”Mă bucur că am reuşit să aducem titlul la Timişoara, cu toate că nu ne-am propus acest obiectiv, dar având un grup excepţional, jucători foarte buni, cu experienţă, și eu cred că în 15 ani nu am avut aşa un grup unit cum a fost în acest an, băieţii au meritat acest titlu, chiar după trei jocuri câştigate consecutiv. Chiar nu mă aşteptam! Într-adevăr, Galaţiul ne-a făcut probleme anul trecut, dar în această ediţie noi am avut o formă mult mai bună decât ei. Eu sunt foarte fericit că am reuşit să câştig titlul de campion şi Informatica a reuşit o performanţă atât de mare în trei ani de zile, și nici bine nu ne-am pus pe picioare că am luat toate trofeele… Dar am găsit un lot extraordinar, iar băieţii ăştia au luptat meci de meci cu antrenorul lângă ei, şi meritau lucru asta. E bine că am răzbunat ce a fost anul trecut. Nu am avut emoţii, noi pregătim meciul cu mare seriozitate, aşa a fost şi cu Deva, ne-au condus cu 3-1 dar apoi am revenit şi am câştigat. Da, eu pot să spun că îmi doresc să rămân la Timişoara și cu siguranţă vom avea susţinere. Din tot sufletul doresc să rămân, prima opţiune este Timişoara pentru mine, îmi doresc mult să rămân, dar depinde mult de situaţia financiară. Dacă reuşim să menţinem toţi jucătorii, atunci sigur vom juca în UEFA Futsal Cup. Dacă reuşim să îi ţinem pe toţi, eu cred că vom face o figură frumoasă şi în UEFA Cup, pentru că avem un lot bun, dar sper să rămână toţi jucătorii. Aproape toţi jucătorii au primit oferte de peste tot din Europa, sunt patru cluburi, nu e frumos să le spun eu, au venit impresari din Liban, Spania, Italia, chiar la ei la hotel, unde stăm noi. Noi vom încerca să negociem cu ei şi sperăm să nu plece!”

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 18

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: